Brand voice

Galerie foto | Atelier  de formare  “Ritm și mișcare în muzică”, la Focșani în cadrul proiectului  “Sunt Eu…un copil”

Ziarul de Vrancea
29 mai 2019 2322 vizualizări

 La câteva zile înaintea sărbătoririi  zilei de 1 Iunie -Ziua Copilului , în data de 24.05. 2019, a debutat proiectul Sunt Eu ...  un COPIL, cu  atelierul de formare  Ritm şi Mişcare în Muzică dedicat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. 

 

 

 

         

La activitate au participat profesori consilieri, profesori de muzică, profesori din învăţământul primar şi preşcolar care timp de câteva ore au interacţionat în cadrul exerciţiilor de gimnastică ritmică şi mişcare. Cei care au susţinut acest atelier muzical, au fost reprezentanţii  celor trei instituţii partenere care au pus bazele acestui proiect: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională Vrancea, Liceul de Artă “Gh.Tattarescu” Focşani şi Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “Accord” cu sediul în Mărăşeşti. Interpretarea instrumentală şi indicaţiile ritmico- melodice, au fost realizate de către Verona Calmîş, profesor de pian la Liceul de Artă “Gh. Tatarescu” Focşani şi Vasile Calmîş, profesor de clarinet al aceluiaşi liceu şi director al  Asociației "Accord" Mărăşeşti. Elementele  de gimnastică ritmică au fost susţinute de Liliana Sandu, profesor logoped al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea. Proiectul are ca scop dezvoltarea noilor căi de comunicare pentru  copiii cu nevoi speciale, şi nu numai, prin stimularea senzorială oferită de muzică, ritm şi mişcare.  Activitățile propuse sunt intim relaționate cu muzica și ritmul, producând nenumărate reacții pozitive, favorizând reactivarea memoriei motrice diminuate, dezvoltarea atenţiei şi a controlului, ameliorând starea generală a participanţilor.  Atelierul a fost găzduit de  Centrul şcolar  pentru educaţie  incluzivă “ Elena Doamna” din Focşani.

Următoarele activităţi ale proiectului sunt dedicate lucrului cu copii, cadrele didactice formate vor organiza la nivelul unităţilor şcolare ateliere de  muzică, ritm, mişcare cu  copiii din grupul ţintă.  Coordonatorii proiectului, Liliana Sandu şi Verona Calmîş  consideră că e necesară  practica muzicală  în jocul cu copiii,  aceasta fiind baza  interacţiunii  dintre ritmurile psihice şi cele fizice declanşate de  miracolul pe care cu toţii îl numim, MUZICA.

Informații transmise de  Liliana Sandu, profesor  al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea şi iniţiatorul de proiect.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.