Brand voice

Foto | ”Tinerii între teorie și practică ”, proiect organizat de Centrul de Tineret Focșani, 20 septembrie – 10 decembrie 2020

Ziarul de Vrancea
18 dec 2020 1125 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă ,Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vrancea  oferă amănunte despre derularea proiectului ”Tinerii între teorie și practică ”, organizat de Centrul de Tineret Focșani, în perioada 20 septembrie – 10 decembrie 2020.

 La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat proiectul online de tineret  Tinerii între teorie și practică”, organizat de Centrul de tineret Focșani în colaborare cu firma VALIDSOFT Focsani.     

Proiectul este la a-II-a ediție iar prin activitățile sale ne propunem, în fiecare an, promovarea cunoștințelor practice și teoretice cu privire la diferite domenii de carieră pentru tinerii liceeni. "Tinerii între teorie și practică"  este o punte între școală și job, intre teorie și practică, o metodă de învățare prin implicare. Activitățile dau posibilitatea participanţilor de a cunoaste o parte din mediul real de lucru, sa afle care sunt abilităţile practice necesare şi principiile etice corecte .

În cadrul proiectului din acest an, au participat aproape 100 de tineri de la CT „Edmond Nicolau” Focșani si de la CN “Unirea” Focșani, ei având oportunitatea de a afla realităţile unui loc de muncă în cazul în care doresc să dezvolte o carieră viitoare în acest domeniu fascinant.

Tinând cont de situația actuală, am considerat că anul acesta oportun pentru tineri să afle mai multe despre ramura IT, pentru că tehnologiile și lucrul cu dispozitive smart nu sunt dedicate doar celor care lucrează în acest domeniu, din contră. Cunoștințele de robotică și de programare, alături de o gândire orientată spre rezolvarea problemelor, sunt principalele “motoare” ale multor joburi de care generația actuală este pasionată, indiferent de domeniu. Piața muncii este în continuă schimbare, iar procesul e accelerat de numeroase motive: economia este puternic transformată de pandemie; apar tehnologii revoluționare care aduc digitalizarea și automatizarea în “noul” normal; robotica și inteligența artificială sunt tot mai populare pretutindeni.

De aceea am implicat tinerii în activități la care am invitat un specialist în domeniul informatic, domnul Dima Vali care are propria afacere și care sa le raspundă la întrebările legate de această carieră, de la care să invețe lucruri noi în legătură cu partea practică. Participantii au aflat ca majoritatea joburilor de viitor vor îmbina mai multe domenii și pasiuni (umane, tech, creative, digitale etc.): vom vedea agricultori care vor folosi atuurile programării, artiști și creatori folosindu-se de new media, detectivi de date, ingineri de roboți pentru terapie și psihologie - posibilitățile sunt nenumărate. Iar la baza lor stă un mix de cunoștințe tehnice, importante abilități sociale și cele de business, dar cel mai important, trebuie multa pasiune în tot ceea ce facem. Tinerii au descoperit, în afara câtorva lucruri specifice locului de muncă, cât de importante sunt managementul timpului, disciplina, comunicarea eficientă, gândirea logică şicritică. Aceste cunoştinţe şi experienţe pot fi învăţate doar practic, în mediul real.

Mulțumim elevilor participanți, coordonatorilor și profesorilor pentru participarea și implicarea în proiectul de tineret Tinerii între teorie și practică”, precum si colaboratorului  nostru, Validsoft Focșani .

DIRECTOR EXECUTIV,  

Daniel Gongu     (

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.