Brand voice

Foto | Povestea frumoasă a voluntarului în vârstă de 76 de ani, „tataia Marin Tuchiluș” din satul Pădureni, județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
6 feb 2025 2929 vizualizări

Citiți în continuare povestea frumoasă a voluntarului în vârstă de 76 de ani, „tataia bunicul Marin Tuchiluș” din satul Pădureni, județul Vrancea spusă într-o postare pe contul său de facebook de Dragan Any Mary coordonator proiecte la Asociația Voluntariat pentru Viață”  Mărășești 

„ În satul Pădureni, Vrancea, bunicul Marin Tuchiluș, un om de 76 de ani, trăiește cu inima plină de povești și amintiri adunate de-a lungul vieții

Până s-a reîntors la locul de baștină, ani la rând a fost lăcătuș mecanic la Combinatul de la Târgoviște, meșteșugind fierul și dând formă metalului, dar acasă, în familie, a modelat caractere.

A crescut doi băieți și doi nepoți, insuflându-le nu doar iubirea pentru șah, ci și pentru viața simplă și curată de la țară.

Astăzi, deși pensionar, sufletul lui nu cunoaște odihna.

De când face parte din proiectul <<Punți între generații>> al Asociației Voluntariat Pentru Viață finanțat de Fundația Regală Margareta a României prin programul Fondul pentru Vârstnici, <<tataia Marin>> a devenit voluntar.

Vine alături de fiul său, instructor de șah la Centrul Social al asociației din Mărășești și le arată copiilor tainele jocului care i-a fost mereu aproape.

Cu ochii blânzi și răbdare nesfârșită, mută piesele pe tablă și le spune celor mici: <<Șahul e ca viața, copii. Gândește bine fiecare mutare, dar nu te teme să joci!>>"

Însă lecțiile lui tataia Marin nu sunt doar despre deschideri și strategii.Întâlnirile cu el sunt mai mult decât o joacă a minții – sunt incursiuni într-o lume pe care copiii de azi o descoperă cu uimire.

Cu harul său de povestitor, le vorbește despre iernile grele de altădată, despre cositul fânului, despre bunătatea unui om care se măsoară nu în averi, ci în faptele lăsate în urmă.

Așa, în fiecare zi petrecută la clubul de șah, tataia Marin nu doar că învață copiii să mute piesele pe tablă, ci le oferă o moștenire – una a înțelepciunii, a respectului pentru tradiție și a bucuriei de a dărui din suflet. Iar când râsetele copiilor umplu sala, el știe că puntea între generații s-a construit.

Și că a făcut o mutare câștigătoare în viață!

Mulțumim, tataia Marin, pentru că ne arăți că adevărata bogăție stă în ceea ce dăruim celorlalți!”- Dragan Any Mary


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.