Brand voice

Foto | DJST Vrancea prezintă proiectul ”La noi, la români!” - 2020, pe care spune că l-ar fi realizat în perioada august-decembrie

Ziarul de Vrancea
30 dec 2020 1200 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vrancea prezintă modul în care a realizat în perioada,  august-decembrie, proiectul  ”La noi, la români!” - 2020

Tineri implicați, din cinci grupuri informale, au participat la activități de tineret proprii DJST Vrancea, în cadrul campaniei de promovare a culturii și identității naționale ”La noi, la români!” - august-decembrie 2020. Expertul de tineret, Lia Cazacu, a susținut procesul de informare și documentare a tinerilor, privind tradițiile și elementele de identitate națională, aflate în custodia  instituțiilor muzeale, partenere DJST Vrancea în 2020 – Bârsești, Focșani, Mărășești, Mărăști, Paltin, Șerbești, Petrești, Soveja. 

Aceste activități de tineret sunt campanii, anuale, de conștientizare a identității naționale prin promovarea, identificarea, păstrarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor românești, ca o prioritate a programelor de tineret ale Ministerului Tineretului și Sportului, implementate prin susținerea acțiunilor de tineret, în România. 

În aceste ultime zile ale anului 2020, grupul informal al DJST Vrancea, format din tineri vrânceni, a participat la activități creative tradiționale, în spiritul evenimentelor culturale și spirituale din spațiul românesc: împodobirea bradului tradițional a fost o activitate minuțioasă, la care au lucrat 9 zile, 45 de tineri elevi, studenți, masteranzi, specialiști. Bradul a fost împodobit cu mesaje și răvașe adresate tinerilor, pentru viitor. Informațiile privind tradițiile vrâncene, specifice sărbătorilor de iarnă, au fost prezentate tinerilor, la Muzeul Etnografic Paltin. Aici au primit informații documentare și practice, alături de tinerii vrânceni, și tineri musafiri, sosiți de pe alte ”meleaguri europene”, prin Serviciul European de Voluntariat.

Toți participanții la proiectul de tineret ”La noi, la români!” au identificat elemente ale culturii specifice satului, au aflat informații prețioase privind spiritul tradițiilor locale, istoria, legendele locale și oamenii care au sfințit locurile natale cu brațele, conștiința ori cu educația lor. Au aflat ce conține zestrea culturală a satului vrâncean, conservată cu migală și responsabilitate.  

Director executiv, Daniel Gongu

                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.