Brand voice

Foto | Noutăți despre proiectul " Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local"

Ziarul de Vrancea
27 mar 2023 933 vizualizări

Vă prezentăm în continuare câteva informații proaspete în legătură cu desfășurarea proiectului " Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local"

Vineri  24 martie 2023, în Focșani, în cadrul Proiectului " Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local", a avut loc o activitate referitoare la consultarea, în elaborarea unui document de politică publică pe tema bugetării participative a consilierilor județeni, primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali și personalului din cadrul instituțiilor publice locale. ”Participanții la activitate au fost captați de informațiile primite, de discuțiile interactive, bazate pe expuneri si dezbateri, privind planificarea bugetelor atât la nivel județean cât și la nivel local, în care s-au implicat, cu interes. Au avut posibiltatea să afle lucruri noi, participanții afirmând ca nu au mai avut o astfel de experiență. Toată lumea a fost foarte încântată și fiecare si-a exprimat dorinta de a mai participa la astfel de întâlniri. Echipa de proiect a Organizației REDI ROMANIA, alcatuită din: Parno Marius -manager de proiect, Lisia Pamfilie - expert politici publice, Raluca Malita -formator, Diana Bratosin-coordonator retea tematică, Mariana Stanciu - facilitator proiect, Florea Ioan -facilitator proiect, mulțumește tuturor participanților pentru mesajele frumoase, precum: <<Mulțumesc încă o dată pentru invitație și sper ca intervențiile mele să fi avut un impact pozitiv asupra proiectului. Mi-ar plăcea să dezvoltăm acest concept la nivelul județului și la nivelul UAT-urilor.>> <<Felicitări pentru concept, sperăm să aibă impact pozitiv asupra comunității>>. <<Felicitări și mult succes în implementarea proiectului>>”.A menționat despre activitatea desfășurată la Focșani într-o postrae pe contul său de facebook  Diana Bratosin-coordonator retea tematică în echipa de proiect a Organizației REDI ROMANIA,

Citiți și precizările despre activitatea desfășurată vineri 24 martie 2023 la Focșani, în cadrul proeictului " Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local " făcute publice prin intermediul unei postări activată la contul de facebook al Consiliului Județean Vrancea

Dezbatere privind bugetarea participativă la nivelul județului Vrancea 

 Astăzi( n.r. vineri 24 martie 2023) a avut loc o dezbatere pe tema implicării cetățenilor la nivelul comunităților pentru a fi parte la luarea deciziilor în ceea ce privește bugetul și proiectele de dezvoltare din localitățile lor.

Întâlnirea a fost organizată de Asociația Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI), în cadrul proiectului << Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local >>, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă - Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Din partea Consiliului Județean Vrancea au participat la întâlnire consilierii județeni Claudiu Matei și Florin Vasilache, iar din partea autorităților locale primarii Maria Stroe din Suraia și Vasile Vatră din Gugești, reprezentanți ai primăriilor Focșani și Chiojdeni, precum și reprezentanți ai societății civile.

S-a discutat pe marginea documentului în lucru de politică publică locală în domeniul bugetării participative dezvoltat prin proiect, care are ca scop creșterea transparenței în administrație, responsabilizarea decidenților, creionarea unui buget realist în concordanță cu nevoile comunității și consolidarea relației între comunitatea locală și administrația publică din județul Vrancea.

Consiliul Județean Vrancea, prin alocarea fondurilor nerambursabile acordate conform Legii 350/2005 susține implicarea societății civile, atât a ONG-urilor, cât și a persoanelor fizice, să inițieze și să depună proiecte pentru dezvoltarea capacității tinerilor.

<<În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea voi susține și promova transparența decizională și implicarea tuturor vrâncenilor în proiectul nostru, al tuturor, de dezvoltare al județului Vrancea>>, este mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.”-Consiliul Județean Vrancea

Pe parcursul a două zile, 25-26 martie, va avea loc cursul de instruire la Vidra și respectiv Focsani, in cadrul proiectului << Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local>>. Reamintim ca obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui mecanism la nivel judetean/ platforma, care va permite cetățenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității lor, astfel: Consiliul Județean Vrancea alocă o parte din bugetul anual, cetățenii vin cu propuneri de dezvoltare a județului, iar după validarea lor de către o comisie, cetățenii vor decide prin vot public proiectele care vor putea fi implementate de Consiliul Județean Vrancea.” a precizat pentru Ziarul de Vrancea, Diana Bratosin-coordonator retea tematică în echipa de proiect a Organizației REDI ROMANIA  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.