Brand voice

Dragoste la primul clic: Tinder, Omegle, Badoo

Ziarul de Vrancea
16 nov 2022 2357 vizualizări

Să ne gândim cât de diferită este societatea în care trăim acum față de începutul noului mileniu. Poate cea mai mare diferență între atunci și acum este felul în care ne bazăm pe internet pentru a efectua majoritatea activităților zilnice. Internetul este modul prin care muncim, studiem, cercetăm, comandăm mâncare sau ne cumpărăm lucruri, comunicăm cu prieteni, rude și colegi. Mai mult, internetul este locul unde milioane de oameni își cunosc partenerii și încep relații.

Această tendință este foarte importantă deoarece întâlnirile online sunt mult mai simple și mai promițătoare. Nu există frontiere geografice sau alt gen de restricții. Poți cunoaște cu ușurință, în cel mai natural mod, o persoană din celălalt capăt al lumii cu care poți chiar forma o familie. Acum 20 de ani era mult mai greu să reușești asta iar în anii ‘80 sau ‘90 nici nu puteai visa la așa ceva.

Când vorbim de online dating astăzi, majoritatea se gândesc direct la aplicația Tinder, dar aceasta nu a fost prima de acest gen. De ce a devenit totuși Tinder atât de popular și ce alternative merită atenția ta? Mai jos vei afla toate aceste lucruri!

Cum a devenit celebru Tinder și cum concurează video chat-urile cu el înprezent

Tinder a fost lansat de Hatch Labs în septembrie 2012 dar cei care cunosc cât de cât lumea de online dating vor ști  că existau deja multe alte servicii și înainte de asta, cum ar fi Match.com care funcționează încă din anul 1995. Tinder a devenit un adevărat fenomen într-un mod foarte norocos. 

Creșterea în popularitate a platformei Tinder s-a produs în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din Sochi în 2014. Mulți participanți și spectatori au început să folosească aplicația pe durata competiției pentru a cunoaște persoane noi prin funcția de geolocație a lui Tinder care te ajută să localizezi persoane din apropiere. Rezultatul? La începutul anului se numărau peste 450 de milioane de utilizatori înregistrați cu o creștere săptămânală de 15%. 

Această popularitate subită a avut însă un efect opus iar Tinder a fost catalogat ca aplicația pentru aventuri de-o noapte. În mare parte își merită numele pentru că majoritatea utilizatorilor nu au deloc intenția de a forma o relație. Chiar dacă jocurile de la Sochi au rămas în trecut, Tinder continuă să poarte același “titlu” și în prezent. 

Utilizatorii care își doreau relații mai serioase au început să caute platforme alternative și chiar le-au și găsit în formatul de video chat-uri random, principalul site fiind Omegle. 

Video chat-ul Omegle și impactul acestuia în industria de online dating

Site-ul Omegle s-a lansat pe 25 martie 2009 dar în vremea aceea era un simplu chat prin mesaje scrise. Funcționalitatea de video chat a apărut șase luni mai târziu când începuseră să apară deja și alternative la Omegle. Este ciudat că în tot acest timp de la lansarea serviciului nu prea s-au remarcat prea multe schimbări pe Omegle iar opțiunile au rămas cam aceleași — filtrarea după limba de comunicare, căutarea după interese comune și o secțiune nemoderată. În orice caz, formatul a avut priză la public și Omegle a devenit un competitor serios al serviciilor populare de online dating la aceea vreme. Multe alte platforme s-au dezvoltat rapid în acest spațiu:

  1. Omegle TV — o alternativă la Omegle pentru cei care vor să comunice doar cu persoane de sex opus.Omegle TV are un filtru unic de căutare în funcție de sex prin care garantează că bărbații sunt întotdeauna conectați doar cu femei și vice-versa. În plus, https://omegletv.chat/ro se bucură și de un serviciu excelent de moderare și o echipă de asistență disponibilă non-stop. Dacă vrei un video chat eficient, sigur și funcțional, atunci Omegle TV este o opțiune foarte bună. Pentru cei care doresc să comunice cu persoane de peste hotare, Omegle TV are la dispoziție și o opțiune de traducere automată a mesajelor. 
  2. Ome TV — altă alternativă bună la Omegle cu câteva opțiuni interesante. Și aici vei găsi opțiunea de traducere ca pe Omegle TV, precum și filtrul de căutare după sex deși nu funcționează la fel de bine deoarece poți păcăli ușor sistemul indicând orice sex vrei — nu verifică nimeni. E posibil ca în spatele unor profiluri de femei să se ascundă alte persoane sau să fie chiar roboți sau publicitate. 
  3. Bazoocam — un serviciu alternativ la Omegle care în pofida designului învechit continuă să se bucure de popularitate. E simplu, convenabil și funcționează destul de bine. Printre altele, Bazoocam oferă utilizatorilor opțiunea de a juca mini jocuri cu alți participanți pentru a sparge gheața și face conversația să decurgă mai ușor. Nu-i o opțiune rea dacă vrei o alternativă la Omegle ușor diferită. 

Badoo: concurențalui Tinder sau ceva mai mult?

Tinder și Badoo au într-adevăr multe similarități dar Badoo nu este catalogat doar ca o aplicație de dating ci mai degrabă o rețea socială de întâlniri. Un avantaj pe care îl are este modul de a indica obiectivul principal direct pe profil, adică dacă te interesează să-ți faci prieteni, să comunici sau să formezi o relație. La fel ca pe Tinder, ai posibilitatea de a căuta persoane din zona ta dar nu neapărat doar de acolo. Badoo îți oferă mai multă libertate și îți permite să selectezi orice regiune a lumii vrei. 

Alteavantaje interesante pe Badoo:

  1. Funcția de sosiif aimoase
  2. “Detectorul de grosolani”
  3. Interzicerea de capturi de ecran pe mesaje și imagini din chat
  4. Posibilitatea de a solicita un selfie ce le permite femeilor să se asigure că vorbesc cu o persoană reală

Producătorii serviciului Badoo se axează în mod special pe siguranța serviciului și în comparație cu Tinder, sunt mult mai avansați în această temă. Pe Badoo sunt mult mai puține profiluri false sau roboți iar publicul are un comportament mai civilizat pentru că este simplu ca sistemul să te blocheze dacă încalci regulamentul site-ului. 

Dacă vrei să cauți alternative la Badoo, atunci cel mai probabil vei da peste Bumble. Ambele site-uri au cam aceleași opțiuni însă Bumble acordă o atenție specială utilizatoarelor și în general publicului feminin. Aici bărbații nu pot face primul pas și nu pot trimite mesaje femeilor fără ca acestea să le dea voie. Pentru femei este un adevărat avantaj pentru că asta înlătură atenția nedorită din partea publicului masculin. Poate însă limita posibilitățile de comunicare dar platforma Bumble merită încercată, mai ales de femei pentru că la majoritatea le este pe plac. 

Pe scurt

Avem la îndemână o grămadă de servicii de online dating iar uneori ne este mai greu să găsim platforma potrivită decât persoana iubită. Tot ce e de făcut este să învățăm cum să ne dăm seama rapid care platformă e cea mai adecvată pentrunoi. După cum ți-am arătat mai sus, Tinder sau Badoo nu sunt întotdeauna răspunsul. 

Îți recomandăm să descoperi diferite formate de comunicare — de la site-urile și aplicațiile clasice de online dating la video chat-uri, forum-uri și messengeri. Dacă dedic isuficient timp să găsești ceea ce vrei atunci cu siguranță vei avea rezultatele așteptate!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.