Brand voice

Două instituții educaționale din județul Vrancea vor primi calculatoare prin proiectul ”Dăm Click pe România”

Ziarul de Vrancea
26 mai 2023 1097 vizualizări

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 2.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România, în prima parte a ediției ”Dăm Click pe România” 2023.Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România în cadrul ediției Dăm Click pe România 2023.Aflat la cea de-a patra ediție, proiectul oferă în prima parte a anului 2.000 de calculatoare recondiționate către 135 organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și două instituții educaționale din județul Vrancea: 

Mai multe detalii regăsiți în comunicatul de presă de mai jos.Cea de-a doua parte a programului de donații de calculatoare va avea loc în toamnă, când se vor dona alte 2.000 de echipamente IT recondiționate.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

În prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și două instituții educaționale din județul Vrancea:

Lista completă a laureaților poate fi găsită aici.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 27 aprilie și 14 mai, la finalul căruia 176 de aplicații au fost înscrise.

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

La finalul jurizării, au fost selectate 95 de unități școlare, 34 de organizații non-guvernamentale și 6 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare)

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.