Brand voice

DJST Vrancea explică public cum s-a derulat proiectul ”Ceaiul de la Tineret”

Ziarul de Vrancea
20 dec 2020 963 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST)Vrancea explică public cum s-a derulat proiectul ”Ceaiul de la Tineret”.Prezentăm în continuare conținutul integral al comunicatului.

După un jurnal al acțiunilor de tineret, din ultimii 15 ani, derulat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, începând din 2 aprilie 2020, proiectul ”Ceaiul de la Tineret” a ajuns la evenimentul ”Gala Tinerilor Voluntari ai DJST Vrancea” pe 1 Decembrie. Activitatea de promovare a voluntariatului și a tinerilor implicațiși-a desfășurat prima parte, pe pagina de facebook a tinerilor voluntari ai DJST Vrancea apoi,după 15 august, în aer liber, în apropierea muzeelor partenere DJST Vrancea și în rezervații naturale vrâncene.

În această perioadă complicată și pentru domeniul tineret, partenerii instituției și tinerii voluntari cu experiență, au hotărât, împreună cu expertul de tineret, Lia Cazacu, să organizeze activitățile ”la înălțime” așa cum le stă bine tinerilor. Întâlnirea a avut loc la Casa Memorială Baba Vrâncioaia, între Bârsești și Păulești, în Munții Vrancei. Au participat 38 de tineri, formatori și traineri de tineret implicați în ultimii 15 ani, în proiectele de tineret proprii DJST Vrancea, sosiți din județ și din centre universitare. 15 generații de tineri voluntari DJST Vrancea s-au revăzut după mulți ani.

 Profesorii au adus mesajeși scrisori privind viitorul tinerilor. Voluntarii anilor 2008-2010 au făcut o retrospectivă a voluntariatului și a efectelor sale benefice în carieră iar cei din generația 2013-2015 au distribuit răvașe al căror mesaj a contribuit la dezghearea atmosferei, însorită dar geroasă.

Din partea unor instituții mereu atente la starea de siguranță publică, participanții au primit sfaturi potrivite, fiind cu acest prilej, rememorată activitatea intensă realizată cu 10 generații de tineri. Participanții au fost invitați la un colind la chitară, apoi le-a fost evocată personalitatea celei care a fost stăpâna Casei în fața căreia se desfășura activitatea – Baba Vrâncioaia. Încărcătura istorică a locului dar și cea umană a fost subliniată și prin evocarea personalității Voievodului Ștefan Cel Mare, care a ajuns în Munții Vrancei,poate chiar în acel loc, la mare cumpănă pentru Moldova, și a primit sprijinul legendar al Babei Vrâncioaia și al celor șapte fii viteji.

Și, înainte de a primi agenda voluntarului, ”steluța voluntarului și luna de pe cer”, tinerii au fost invitați să ia parte la două premiere de tineret: lansarea cărții ”Vrancea în 100 de imagini„ finanțată de către DJST Vrancea la CLP-2020 și o expoziție de obiecte de artă populară, realizată de un voluntar al generației 2018-2019.

În continuare, DJST Vrancea va considera obiectiv major, consolidarea și promovarea Voluntariatului în rândul Tinerilor, atuu determinant în viitorul tineretului și al comunităților. Mulțumim tuturor celor care și-au oferit o zi din minivacanța de 1 decembrie 2020, activităților Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea – formatori, profesori, specialiști, studenți, masteranzi, jurnaliști, elevi!

Director executiv,

Daniel Gongu

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.