Brand voice

Despre integrarea tinerilor NEETs pe piața muncii

Ziarul de Vrancea
21 dec 2022 922 vizualizări

Pentru un număr foarte mare de tineri din medii defavorizate sau tineri care fac parte din minorități etnice ori pentru tineri din alte categorii mai puțin norocoase, integrarea sau reintegrarea în piața muncii sunt aspecte foarte importante și care pot crea dificultăți. În plus, inclusiv asupra economiei impactul este unul considerabil.

În ziua de astăzi, chiar și tinerii cu o situație socială bună și cu studii superioare pot întâmpină dificultăți în momentul angajării. Integrarea în câmpul muncii este dificilă pentru oricine, însă, există o categorie de tineri pentru care lucrurile sunt destul de complicate.

Tinerii din categoria NEETs, adică tinerii din mediul rural sau tinerii care fac parte din diverse minorități etnice, reușesc cu dificultate să se integreze în societate și pe piața muncii. În general, tineri ai acestei categorii nu au reușit să beneficieze de șansă unei educații de înalta calitate sau de posibilitatea de a se angaja ulterior în locuri de muncă bine plătite.

Există multiple inițiative precum Proiectlastart.ro care sar în ajutorul tinerilor din categoria NEET - “Not în education, employment or training”, prin diverse programe care au că scop integrarea tinerilor din mediul rural, tinerilor care fac parte din minorități, tinerilor fără posibilități și așa mai departe, în general tinerilor care sunt expuse riscului de sărăcie din cauza lipsei unui loc de muncă sau a unei școlarizări defectoase. Vizați sunt tinerii cuprinse cu vârste cuprinse intre 16 și 29 de ani, astfel încât aceștia să se poată bucura de integrare socială și integrare în câmpul muncii, pentru a-și crea un scop bine definit în viață, având șansa de a câștiga un salariu corect, contribuind în același timp și la economia țării.

Proiectlastart.ro, prin obiectivele și activitățile sale, este un proiect care participă la realizarea unor obiective strategice pe termen lung, în ceea ce privește combaterea șomajului în rândul tinerilor, inserția tinerilor NEETs prin primirea de oferte de angajare, ucenicie, stagii sau educație continuă, în acord cu garanția pentru tineret și soluții de inovare socială, îmbunătățrirea situației tinerilor, în special cei cu nivel redus de calificare şi cei care se confruntă cu bariere multiple în calea intrării pe piaţa forţei de muncă.

Pe scurt, obiectivul principal al profesioniștilor de la Proiectlastart.ro constă în creșterea gradului de ocupare în câmpul muncii prin contribuirea la dezvoltarea competențelor pentru 378 tineri NEETs

șomeri și cu vârste cuprinse intre 16 și 29 ani care sunt înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din

regiunea Sud-Est.

Toate detaliile cu privire la această intiativa și detalii despre înscrieri, condiții și beneficii, vă sunt puse la dispoziție pe site. Astfel, sunteți invitați să accesati Proiectlastart.ro iar dacă aveți la cunoștință astfel de cazuri, puteți contribui chiar dumneavoastră la integrarea tinerilor NEETs printr-o simplă distribuire a informației.

Proiectlastart.ro este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.