Brand voice

Decorațiuni pentru o casă modernă: sfaturi pe care să le urmezi

Ziarul de Vrancea
26 ian 2022 865 vizualizări

Decorarea unei case nu este o sarcină ușoară. Fiecare persoană are un stil diferit și trebuie să-l adapteze mediului pe care vrea să-l schimbe.Dar nu doar gustul trebuie luat în considerare atunci când faceți acea schimbare în casă, trebuie să vă gândiți la caracter practic, funcționalitate, confort și, de multe ori, dacă ideea pe care doriți să o aplicați va funcționa în mediul înconjurător. Dacă v-ați plictisit de același spațiu, puteți să faceți mici schimbări sau să aduceți mici decorațiuni interioare, care să transforme spațiul într-unul modern și unic. Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi atunci când alegi decorațiuni pentru o casă modernă.

O casă modernă este sinonimă cu rafinament, frumusețe și funcționalitate. Acest stil unește linii, forme geometrice și resurse tehnologice pentru a crea medii funcționale și confortabile. Decorul este curat, fără obiecte inutile.Stilul modern de decorare este unul dintre cele mai democratice existente. Contrar a ceea ce cred mulți, nu trebuie neapărat să se bazeze pe decorațiuni interioare futuriste și mobilier ieșit din comunisau obiecte care să se potrivească în grup.Amploarea stilului este mult mai mare decât ceea ce este de fapt explorat.

Linii drepte

Decorul modern tinde să folosească linii mai drepte, suprafețe mai libere, adică fără exagerare. Ideea este că, pe baza acestui concept, persoana își concentrează decorul pe decorațiuni care le redau ca model de libertate, legate de estetica minimalistă.Ideea este de a alege mobilier care are un design mai puțin elaborat. Pentru a-l evidenția, pot fi folosite culori puternice care sunt în strânsă legătură cu decorațiuni interioare potrivite, dând o estetică elegantă mediului.De menționat este faptul că alegerea mobilierului cu linii drepte face ca armăturile din spațiu să fie mai armonioase și cu greu vei greși dacă alegi o piesă de acest tip.

Iluminatul

Iluminatul este un alt element care merită grijă și atenție atunci când vine vorba de decorul modern.Iluminatul bun face diferența, evidențiind decorațiuni interioare existente sau punând în valoare piesele noi care au fost introduse pentru a da un aer nou mediului. Când vine vorba de decor modern, armonia trebuie să fie prezentă și asta va face marea diferență. Ideea este căîntregul spațiu trebuie să aibă o distribuție omogenă a luminii.

Culori neutre

Folosirea culorilor neutre, precum și aplicarea ton pe ton, ajută la crearea unui sentiment de eleganțăîn spațiu. Neutralitatea și sobrietatea sunt caracteristici care trebuie să iasă în evidență în stilul modern, așa că paleta de culori trebuie gândită cu atenție.Negru, bej, alb, gri, maro sunt adesea folosite ca bază. Interesant este că pot fi combinate cu ușurință cu alte tonuri care pot veni în detalii, precum decorațiuni interioare alese cu grijă.

Notă personală

Cea mai frecventă greșeală atunci când creați o casă modernă este exagerarea, ceea ce face ca casa să se simtă rece și impersonală. Pentru a evita aceasta problemă, adaugă câteva elemente decorative care dau identitate proiectului tau de arhitecturăși fac spațiul confortabil, cum ar fi plantele și micile decorațiuni personale, care să dea un aspect mai cald casei.În plus, podelele din lemn sunt o alternativă excelentă atunci când ideea este de a oferi confort și de a echilibra decorul modern.

Electronice și electrocasnice

Tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi, dar în stil modern, a o scoate în evidență este un truc de maestru. Desigur, întotdeauna cu moderație. În camera de zi, de exemplu, este suficientă utilizarea unui smart TV și a unui home theater.Pentru a moderniza în continuare, puteți adăuga lumini inteligente în medii strategice precum dormitor sau sufragerie, șemineu electric, încuietoare electronică sau digitală, senzori de prezență și închidere automată a perdelelor.Frumusețea tehnologiei este că decorul devine mai modern și armonios, cu plusul de a avea tehnologia lucrând în favoarea ta.În general, ideea nu este de a aduce tehnologia ulterioară în spațiul în care este introdusă, ci de a o integra în mediul înconjurător astfel încât să se contopească în fundal și să nu domine locul așa cum o face astăzi.

A avea un decor modern depășește cu mult un proiect arhitectural bine realizat și achiziția de articole scumpe. Pentru a câștiga cu adevărat un astfel de titlu, este necesar ca spațiul să aibă stil , mobilier de calitate și o compoziție întreagă care să pună în valoare mediul înconjurător, să nu-l polueze vizual.Stilul modern este legat de mișcarea modernistă, care a promovat o profundă transformare culturală în secolul al XX-lea, având o influență asupra literaturii, artelor și, de asemenea, designului. Precursorii mișcării au vrut să rupă cu liniile tradiționale de gândire, să elimine detaliile în exces, sărbătorind elementele naturale, dar și pe cele neutre.Acesta este ceea ce aduce stilul modern mai aproape de minimalist, care pune în valoare elementele mai curate în compoziția unui spațiu. Pentru cei cărora le place simplitatea, fără a renunța la sofisticare, tendința modernistă este una dintre cele mai potrivite de aplicat în decorul casei tale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.