Brand voice

De Crăciun,  o ghetuță face diferența!

Ziarul de Vrancea
11 dec 2017 1527 vizualizări

Cum este să trăieşti fără mamă sau tată de sărbători? Fie pentru că sunt plecaţi, fie pentru că nu mai sunt, pur și simplu... Sunt copii care nici nu îndrăznesc să viseze la daruri de Crăciun. Problemele familiei monoparentale din care fac parte sunt prea mari pentru a mai visa la ceva. De Crăciun, o ghetuță poate face diferența într-o astfel de familie! Este vorba despre o campanie a Asociației  Protecţia Victimelor LIFE CHALLENGE, care și-a propus ca de sărbători să ofere astfel un zâmbet unei familii monoparentale.

Ghetuța LIFECHALLENGE poate ajunge sub bradul tău de sărbători în schimbul unei donații, simbol al solidarităţii faţă de oameni care nu mai au puterea să mai zâmbească. Acest Crăciun poate fi diferit pentru câteva familii din Focşani. ” Poate te vei gândi, din confortul căminului tău, că nu cunoşti astfel de cazuri. Ei bine... ei sunt aici. Foarte aproape de noi. Vecini cu noi sau poate la câteva străzi depărtare. Dar, din graba vieţii cotidiene, nu avem timp să-i vedem. Nu avem timp să le observăm suferinţa. Ce este familia monoparentală? Acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, etc. În România, ca de altfel în majoritatea statelor lumii, cele mai multe familii monoparentale au ca unic părinte femeia. Atunci când familia devine monoparentală ca urmare a divorțului sau separării părinților, legăturile dintre copil și părintele cu care acesta nu locuiește permanent tind să se întrerupă într-un foarte mare număr de cazuri. Suntem siguri că nu vom putea înlocui lipsa unui părinte, dar suntem convinşi că putem aduce bucurie în ochii lor”, spun reprezentanții Asociației.

 

Voluntariatul, o formă de conectare la realitatea cea de toate zilele

Ramona este o mămică căreia îi place cel mai mult să vadă oamenii zâmbind. Poate de aceea a ales calea voluntariatului. Povestea ei de voluntariat începe în luna octombrie a anului 2017, când, într-o seară, în timp ce se uita la noutățile de pe Facebook, a aflat și despre programele Asociaţiei Protecţia Victimelor LIFE CHALLENGE. După ce a „scotocit” un pic pe pagina oficială a organizaţiei şi a aflat despre proiectele frumoase pe care asociația le-a desfășurat, s-a hotărât să îi contacteze. Şi pentru că este o fată talentată şi ambiţioasă a trecut imediat la treabă. S-a mobilizat, a strâns câteva materiale regenerabile şi cu mult suflet şi multă pricepere a început să confecţioneze Decoraţiuni de Crăciun. Entuziasmul Ramonei a strâns în jurul ei voluntari, dar şi beneficiari ai programului ŞANSĂ şi MASĂ. ”Aceste ghetuţe - decoraţiuni de Crăciun au ceva special. Sunt confecţionate cu multă dragoste şi mult suflet de nişte oameni extrem de încăpăţânaţi. Aceşti oameni își sacrifică cea mai valoroasă resursă, timpul, pentru a face mici minuni. Poate nu este mult. Dar ei ştiu că fiecare ghetuţă confecţionată va aduce un zâmbet pe chipul unui om lipsit de speranţă în preajma Crăciunului. Nu intâmplător, în perioada sărbătorilor se produc cele mai multe sinucideri. Neajunsurile materiale şi lipsa de compasiune pot produce vătămări grave în sufletul oamenilor. Aceşti mici eroi ştiu asta şi luptă cu toată puterea pentru a schimba viaţa beneficiarilor din programele noastre. Noi ne-am hotărât să declarăm acest hand made simbolul lunii decembrie 2017 şi l-am denumit Ghetuţa LIFE CHALLENGE. De departe Ramona este voluntarul sfârşitului de an”, au postat pe pagina lor de facebook reprezentanții Asociației Life Challenge.

Asociația continuă astfel programul  ”Șansă și masă”,demarat  în luna septembrie a acestui an, prin care și-au propus să acorde sprijin (masă şi consiliere psihologică) bătrânilor suferinzi, oameni uitaţi de societate, să asigure o masă caldă copiiilor din familii defavorizate, etc. Acum, de Crăciun, o ghetuță poate ajunge la voi în schimbul unei donatii de 100 de lei, care poate aduce o bucurie unui copil uitat de Moș Crăciun. (ZdV)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.