Brand voice

Cursuri de digitalizare gratuite pentru angajatii firmelor private din Vrancea si regiunea Sud-Est

Ziarul de Vrancea
2 feb 2023 1746 vizualizări
Foto:tech-academy.ro
Foto:tech-academy.ro

Aflați din acest articol informații în legătură cu un program care oferă cursuri de digitalizare complet gratuite pentru angajații firmelor private din regiunea Sud-Est, inclusiv județul Vrancea. Este vorba despre Programul D4D (Digitalizare pentru Dezvoltare) care oferă cursuri complet gratuite de formare profesională în 4 specializări-cheie din domeniul digital: Operator introducere, validare și prelucrare date, Excel pentru afaceri și analiză date, Specialist Social Media și Programare/creare site-uri web.

Este vizată creșterea competentelor digitale pentru 301 angajați din cadrul a 32 firme private situate în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea) și este organizat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud-Est, în parteneriat cu Asociația Afaceri Comunități Oameni din România/Galați.

Cursurile se desfășoară în perioada noiembrie decembrie 2023 la sediul companiilor și sunt certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Înscrierile se fac în perioada februarie-noiembrie 2023, iar pentru a participa la cursuri, persoanele trebuie să fie angajate la firme private cu contract de muncă (normă întreagă sau parțială), să aibă domiciliul/reședință în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanta, Buzău, Vrancea) și să aibă minimum 10 clase absolvite. Mai multe detalii precum și informații despre calendar și înscrieri puteți găsi în comunicatul de presă de mai jos.

Componenta digitală este indispensabilă în tot mai multe sectoare ale pieței muncii, iar capacitatea de utilizare a tehnologiei informațiilor reprezintă un indicator de competitivitate atât al firmelor cât și al angajaților.

În acest context, nevoia de calificare permanentă în rândul angajaților a devenit o constantă la nivelul mediului de afaceri, iar companiile trebuie să asigure un proces de formare continuu, mai ales în domeniul digital, pentru a se adapta la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv.

Companiile mici și mijlocii din regiunile de Sud-Est și Sud-Muntenia au la dispoziție în perioada februarie-noiembrie 2023, două programe de training cu finanțare europeană, prin care pot dezvolta GRATUIT competențele digitale ale angajaților.

Programul D4D (Digitalizare pentru Dezvoltare) urmărește creșterea competentelor digitale pentru 301 angajați din cadrul a 32 firme private situate în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea) și este organizat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud-Est, în parteneriat cu Asociația Afaceri Comunități Oameni din România/Galați. Cel de-al doilea program, EFORT(Eficienta pentru Folosirea Responsabilă a Tehnologiei), se adresează unui număr de 301 angajați din 32 de companii private din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) și este accesat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud- Muntenia.

Fiecare dintre cele două programe urmărește îmbunătățirea nivelului de competențe a angajaților, prin intermediul unei serii de CURSURI COMPLET GRATUITE de formare profesională în 4 specializări-cheie din domeniul digital: Operator introducere, validare și prelucrare date, Excel pentru afaceri și analiză date, Specialist Social Media și Programare/creare site-uri web.

Cursurile se desfășoară la sediul companiilor și sunt certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Cel mai scurt curs se întinde pe durata a 40 de ore (teorie și practica), iar cel mai lung poate acoperi 720 de ore (teorie și practică), în condiții flexible, astfel încât programul de lucru al companiilor să fie cât mai puțin afectat.

Înscrierile se fac în perioada februarie-aprilie 2023, iar condițiile de participare la cursuri sunt aceleași pentru ambele proiecte: persoanele trebuie să fie angajate la firme private cu contract de muncă (normă întreagă sau parțială), să aibă domiciliul/reședință în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanta, Buzău, Vrancea), în cazul proiectului D4D, repsectiv în Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) pentru programul EFORT și să aibă minimum 10 clase absolvite.

Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți.

Pentru mai multe detalii despre proiecte și înscrieri puteți contacta direct Simona Neagu, Email : proiect.digitalizare.d4d@gmail.com, tel : 0770.592.548

Pentru înscrieri online accesați:

Regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanta, Buzău, Vrancea)

http://eco-rural.ro/curs/d4d/

Regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași)

http://eco-rural.ro/curs/efort/


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.