Brand voice

Cursă cu plute din PET-uri pentru elevi organizată de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) pe Balta Doaga

Ziarul de Vrancea
2 iun 2018 3694 vizualizări

Din dorința de a trage un semnal de alarmă asupra cantității mari de sticle din plastic și deșeuri din plastic ce ajung în natură și îndeosebi în râurile și lacurile din țara noastră, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) a organizat un eveniment ce a constat într-o cursă cu 7 plute, realizate de către elevi cu îndrumarea ACDB din aproximativ 2100 de sticle din plastic. Sticlele fie au fost colectate de către elevi în cadrul unităților de învățământ fie au fost colectate din aria naturală protejată Râul Putna pe parcursul unor activități de ecologizare.

.

 

Acest eveniment a fost organizat spre bucuria copiilor chiar de ziua lor, pe data de 1 iunie 2018. Au participat peste 50 de copii din școlile din preajma ariei protejate Râul Putna și profesorii lor: Școala Gimnazială "Ion Diaconu" Tulnici,  Scoala Gimnaziala Dumitru Pricop Negrilesti, Școala Gimnazială  "Ștefan cel Mare" Bârsești, Scoala Gimnaziala „Vasile Iftimescu” Valea Sării, Școala Gimnazială "Barbu Ștefănescu Delavrancea" Năruja, Școala Gimnazială “Neculai  Jechianu” Vrîncioaia și  Scoala Gimnaziala „Valeriu D. Cotea” Vidra.

Evenimentul acesta a fost organizat în cadrul unui proiect mai amplu intitulat: CONSERVĂ ȘI RESTAUREAZĂ HABITATELE ACVATICE ALE VIDRELOR ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI implementat de: Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și finanțat de: European Outdoor Conservation Association  (EOCA) și OutDoor.

Pentru că a fost vorba de o cursă, au fost și trei echipaje câștigătoare:

Pentru că a fost un eveniment dedicat copiilor nu au putut lipsi jocurile, astfel a fost organizată și o olimpiadă a copiilor, muzica și distracția adevărată.

Toți copii participanți au primit premii ce au fost oferite de către SC Remat Vrancea SA și au învățat totodată că una dintre cele mai bune metode de a reduce plasticul din mediul natural este reciclarea. Cele peste 2100 de PET-uri au fost colectate și reciclate de Remat Vrancea.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul administratorilor Bălții Doaga din județul Vrancea care au oferit locația pentru desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.