Brand voice

Cum te răcorești vara prin metode simple și cu adevărat eficiente?

Ziarul de Vrancea
9 iun 2021 626 vizualizări

Vara este unul dintre anotimpurile pe care le îndrăgim foarte mult, pentru că acesta aduce cu sine mult soare, temperaturi plăcute și posibilități multiple de distracție. Ba mai mult decât atât, sezonul estival este cel în care călătorim destul de mult, fiind perioada în care ne planificăm cea mai mare parte a concediului. Dincolo de toate aceste detalii plăcute, însă mult îndrăgita vară, are și câteva particularități mai puțin plăcute, cum ar fi uneori temperaturile mult prea ridicate, care ne pot crea destul de mult disconfort. Cu toții am făcut cunoștință cu acele zile toride de vară în care parcă nu reușim să găsim puțină răcoare nicăieri, indiferent de ce am alege să facem sau să consumăm în acea perioadă.

Cei mai multi dintre noi recurgem increzatori la aerul conditionat, acesta fiind fara doar si poate o metoda rapida prin care putem spori confortul termic din interiorul locuintei, insa nu mai reprezinta niciun fel de noutate faptul ca acesta poate afecta grav sanatatea, daca este utilizat in exces. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva metode simple prin care poti sa te racoresti rapid si eficient in orice zi torida de vara. Iata cum poti face asta!

Savureaza din plin inghetata preferata

Daca exista un produs vedeta al anotimpului cald, acela este cu siguranta irezistibila inghetata,  al carui gust il apreciem atat noi adultii, cat si cei mici. O inghetata este produsul care te poate ajuta sa te racoresti chiar si in cele mai toride zile de vara, dar este si cea care iti va incita papilele gustative. Astfel, atunci cand iti doresti un mic rasfat, care sa te racoreasca chiar si in cele mai calduroase zile de vara, sortimentul preferat de inghetata este cu certutitudine o solutie la care sa apelezi cu toata increderea.

O baie in piscina

Pentru a combate efectele neplacute ale temperaturilor ridicate, o solutie eficienta este aceea de a opta pentru o baie in piscina. Daca vei alege acest mod pentru a te racori, trebuie totusi sa tii cont de faptul ca desi nu vei mai resimti caldura in acelasi mod, statul pentru vreme indelungata in razele puternice ale soarelui, poate provoca arsuri solare severe, insolatie sau chiar afectiuni foarte grave ale pielii. Din acest motiv, este recomandat sa nu stai in soare la orele amiezii si sa utilizezi creme cu factor de protectie solara cat mai ridicat.

 Ventilatorul

Intr-un secol in care aparatele de aer conditinat au devenit un standard in ceea ce priveste combaterea temeperaturiolor ridicate din cadrul locuintei si nu numai, rareori ne mai gandim la clasicele ventilatoare. Ceea ce nu stim insa este faptul ca acestea ne pot fi niste aliati de nadejde in combaterea disconfortului termic, fara a prezenta un pericol pentru sanatate, asa cum se intampla din pacate cu aerul conditionat.

 Hidrateaza-te in mod corect

 Pentru a-si putea indeplini in mod corect functiile, organismul nostru are nevoie de o cantitate suficienta de apa. In timpul verii, corpul nostru pierde o cantitate mult mai mare de apa decat in restul anotimpurilor, de aceea este recomandat sa consumam minim 2 litri de apa pe zi in timpul verii.

           


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.