Brand voice

Cum să-i faci viața de student mai ușoară, copilului tău

Ziarul de Vrancea
1 oct 2024 774 vizualizări

Viața de student este plină de provocări, responsabilități și un program încărcat. Pentru orice tânăr care urmează cursurile unei universități poate fi dificil să găsească un echilibru între școală, examene, proiecte, viața socială și cheltuieli. Iar misiunea ta de părinte este să îl îndrumi către o cale mai ușoare de a face față unui nou stil de viață care îl aduce mai aproape de maturitate. Ajută-l să descopere și să folosească în avantajul său câteva strategii care să-i transforme experiența studenției.

 

 

 

Organizarea timpului, cheia succesului

Gestionarea eficientă a timpului este una dintre provocările cele mai mari ale studenților. Învață-l cum să-și organizeze timpul în funcție de orarul de la facultate, astfel încât să poată obține rezultate bune la învățătură și să aibă și timp liber pentru activitățile preferate. Astfel va reuși să-și îndeplinească sarcinile importante fără stres. Încurajează-l să folosească o agendă sau un notes digital, cu notificări sonore pe fiecare sarcină, la anumite ore, pentru o planificare ușoară și eficientă.Stabilirea unor obiective realiste și respectarea termenelor limită îl vor ajura să fie productiv și să evite supraaglomerarea.

Găsirea resurselor financiare necesare pentru studii fără întrerupere

Pentru orice student este esențial să își poată continua studiile facultății pe care a ales-o pe perioada celor 4 sau 5 ani, fără întrerupere. Doar având continuitate va putea asimila toate informațiile necesare pentru a fi acceptat într-o organizație de lucru și începerea activității profesionale. Dacă taxele școlare și cheltuielile din timpul anilor de studiu te-au copleșit, poți găsi ajutor financiar prin opțiunea credite de nevoi personale. Accesează ușor, din aplicație, acest tip de împrumut și vei avea banii necesari pentru a-ți susține copilul, disponibili imediat.

Stabilirea unui echilibru între studiu și viața personală

Nu forța copilul să învețe tot timpul. Orice tânăr are nevoie de timp pentru el însuși și pentru prieteni, mai ales în perioada adolescenței prelungite, când se definitivează partea emoțională și apare tot mai pregnant nevoia de a fi înțeles și validat. Încurajează-l să participe la evenimente sociale, să petreacă timp cu prietenii, să-și urmeze pasiunile. Găsirea unui echilibru între studiu și viața personală contribuie la reducerea stresului, menținerea motivației și a performanțelor, îmbunătățirea sănătății mentale.

Planificarea financiară inteligentă a vieții de student

Viața de student vine la pachet și cu provocări financiare. Oferă-i tânărului suport în gestionarea eficientă a bugetului. Pentru a reuși să economisească, are nevoie de instrumente financiare inteligente. Deschide-i un cont online studenti cu card Cyan Visa atașat. Acesta îl va ajuta să-și monitorizeze cheltuielile și să facă economii. Cardul are opțiuni financiare extrem de avantajoase precum Round Up, care îți permite să economisești la fiecare plată, sau Moneybackcare îți aduce bani înapoi în cont. De asemenea, studentul va avea reduceri sau intrări gratuite la evenimente sociale și concerte.

Viața de student poate fi mai ușoară cu o planificare adecvată, echilibru între studiu și distracție și o atitudine proactivă.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.