Brand voice

Cum s-a desfășurat cea mai recentă ediție a cursului de comunicare în limba engleză la Centrul de Tineret Focșani

Ziarul de Vrancea
21 aug 2021 1570 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Vrancea face precizări publice în legătură cu finalul ediţiei a IV-a a Proiectului de şi pentru tineret organizat de Centrul de Tineret Focşani, “Investim în tineri, investim în viitor” : cursul de comunicare în limba engleză la Centrul de Tineret Focșani!

            “I really enjoyed this four days. I made a lot of friends and I had a great time with them. I hope I will participate at many activities from now on”.

            “I’m happy cause I could participate at these activities and that I was able to interact to other people”.

 În perioada 09-12 august 2021 s-au desfăşurat activităţile principale ale proiectului de tineret  „Investim în tineri, investim în viitor” – ediţia a IV-a, la care au participat 24 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul nostru, inclusiv tineri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, coordonati de doamna Adina Lascan.

În cadrul acestor activităţi, tinerii iubitori ai limbii engleze au fost invitaţi timp de o săptămână să îşi exerseze şi să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba engleză, într-un ambient non-formal, la Centrul de Tineret Focsani – Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Vrancea, alături de doamnele profesoare de limba engleză Ionela Batog şi Andreea Petrea, precum şi de voluntarul american John Korst. Proiectul a fost o continuare a proiectului început in anul 2018, care a fost primit cu mult entuziasm şi interes de tinerii participanţi, în mijlocul tinerilor aflandu-se, la fiecare editie, aceeaşi minunată echipă de formatori.

Activitățile principale ale proiectului s-au derulat sub forma unor ateliere de comunicare în limba engleza, nivel mediu-avansat, pe parcursul a 4 zile.  

Datorită exerciţiilor de tip team building, role play, listening, debate, creative writing, speaking activities etc.,  participanţii şi-au dezvoltat competenţele de comunicare, într-un cadru relaxat şi, in plus, au dobândit abilităţi de lucru în echipă. Cunoaşterea unei limbi străine prezintă mai multe avantaje: creşte încrederea personală, facilitează comunicarea cu colegii, angajaţii sau superiorii, facilitează găsirea unui loc de muncă mai bine plătit sau avansarea în carieră, facilitează accesul la o informaţie diversificată, facilitează găsirea unui loc de muncă în străinătate.

Implicarea tinerilor în acest proiect a fost impresionantă, tinerii participând activ, individual sau în echipe, la toate dezbaterile şi discuţiile, unii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a participa la cât mai multe activităţi de acest gen. Datorită feedback-ului pozitiv primit de la participanţi, ne propunem ca şi anul viitor să continuăm acest proiect frumos şi educativ, cu ediţia a V-a, cea din 2022.

 Mulţumim din suflet doamnelor profesoare Ionela Batog, Andreea Petrea şi voluntarului american John Korst, care ne-au ajutat în realizarea cu success a proiectului de şi pentru tineret “Investim în tineri, investim în tineret ”-ediţia a IV-a , precum şi tuturor tinerilor implicaţi .

Director executiv,

Daniel Gongu

      

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.