Brand voice

Crăciun și pentru tinerii de la Centrul Sfânta Maria din Golești

Ziarul de Vrancea
24 dec 2018 1112 vizualizări

În acest weekend,tinerii de la Centrul Sfânta Mariadin Golești au fost invitați de către voluntarii cuziști să simtă spiritul Crăciunului, plecând la drum și vizitând Salina Târgu Ocna, respectiv stațiunea Slănic Moldova. Bucuria lor a fost imensă, căci au văzut lumea împodobită de sărbătoare, iar sentimentul de vacanță, de zăpadă și soare le va rămâne pentru totdeauna în suflet.

Voluntarii cuziști, de la clasele a IX-a A, a IX-a F și a X-a E, coordonați de profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac, Melania Pătrășcanu și Alice Lupuși-au dorit ca această etapă a proiectului A doua șansă pentru viață să deschidă noi orizonturi prietenilor de la Centru. Aceștia au coborât, pentru prima dată, într-o salină, s-au mirat,când au văzut tunelul lung și întunecat de la intrare, au făcut fotografii cu Moșul și luminițele din jur, surprinzând imaginea de gheață a muntelui de sare. Nu în ultimul rând, masa, pe care au servit-o la restaurantul Crama Domnească de la Slănic Moldova, le-a dat sentimentul de normalitate. Pentru câteva clipe, s-au simțit ca ceilalți turiști, iar problemele de sănătate n-au mai contat. Ritualul primirii cu pâine și sare, meniul de Crăciun, pregătit cu grijă de gazdele de la restaurant, servit într-un ambient tradițional,toate i-au încântat în așa măsură, încât își doresc să se mai întoarcă. Și iarna a ținut cu tinerii de la Centrul Sfânta Maria, căci soarele a strălucit mai mult ca oricând. Zăpada din parcul central, brazii, aerul curat, imaginea hotelurilor pregătite de sărbătoare, toate acestea au reprezentat motive de bucurie, de entuziasm, determinându-i ca, pe drumul de întoarcere, să cânte.

Proiectul A doua șansă pentru viață se va desfășura de-a lungul întregului an școlar  2018 – 2019, având patru etape. El a debutat, însă, în anul 2006. Își propune să-i învețe pe voluntarii cuziști nu numai să scrie proiecte și să lucreze în echipă, ci să rezolve una din marile probleme ale comunității, deschizând porțile lumii reale pentru tinerii infectați cu virusul HIV.  Gândurile lor, compasiunea s-au manifestat prin implicare și strângerea fondurilor necesare pentru acoperirea tuturor costurilor. Transportul a fost asigurat de către Direcția Județeană  de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, un partener tradițional al Colegiului Național Al. I. Cuza.

Consider că voluntariatul este o formă de educație necesară, pentru că dăruiește bucurie și oferă sentimentul împlinirii celor care vor să schimbe în bine lumea. Mi s-a părut emoționant gestul elevului desemnat,la Cuza, Mister Boboc 2018: a donat premiul în bani, câștigat cu atâta efort, pentru ca tinerii cu dizabilități,de la Centru Sfânta Maria din Golești,să poată atinge spiritul Crăciunului. Dacă el a simțit că trebuie să facă acest lucru, înseamnă că tânăra generație de la Cuza înțelege, din ce în ce mai bine, faptul că puterea de a empatiza cu cei mai puțini fericiți este soluția de a descoperi sensul responsabilității și modul în care ajută concret comunitatea, a declarat doamna profesoară Teodora Bentz

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.