Brand voice

Copiii din centrele de plasament din județul Vrancea au nevoie de educație și de voluntari

Ziarul de Vrancea
8 oct 2020 2105 vizualizări

După o lungă perioadă în care au fost izolați în centrele de plasament și mulți nu au reușit să țină pasul cu școala online, copiii din centrele de plasament au nevoie să rămână conectați la educație. Programul educațional "Ajungem MARI" lansează un nou apel la voluntariat online în sprijinul copiilor instituționalizați, în special pentru pregătire școlară și pentru examene. În judeţul Vrancea  căutăm voluntari pentru 45 de copii și tineri din centrele de plasament și apartamente din Focșani, Odobești, Panciu, Dumbrăveni și Centrul maternal Focșani.

„Cei mai mulți copii instituționalizați au mult de recuperat pe plan școlar și nu au încredere în forțele lor, că pot reuşi în viață sau trece un examen dificil. Căutăm oameni calzi, răbdatori şi consecvenți, care să le fie alături săptămânal și să îi ajute cu zâmbetul pe buze, prin metode interactive, să învețe și să prindă curaj” – Ana Cristache, coordonator național "Ajungem MARI"

„Dă-ţi pasiunea mai departe!” este unul dintre proiectele permanente pe care programul educaţional "Ajungem MARI" le derulează încă din anul 2014. Pentru protejarea copiilor, anul acesta activităţile educative se vor desfăşura online. Modulul de voluntariat dureaza 7 luni. Fiecare voluntar va lucra cu maximum 3 copii, într-o şedinţă săptămânală de o oră şi jumătate. Sunt aşteptaţi voluntari din orice domeniu, motivaţi să îi sprijine pe copii. 

Voluntarii îi vor ajuta pe copii să scrie corect şi să socotească, să recupereze informaţiile pe care nu le-au înţeles la şcoală sau să se pregătească pentru examene (Evaluare Naţională sau Bacalaureat). De asemenea, ei pot susţine ateliere online de cultură generală sau dezvoltare personală şi pot deveni mentori pentru tinerii care se pregătesc pentru viaţa independentă. 

Voluntarii selectaţi vor participa la training-uri online despre lucrul cu copiii instituţionalizaţi, iar consilierii educaţionali îi vor sprijini pe parcurs să găsească metodele de predare atractive pentru copii.  

Termenul limită pentru înscriere este 11 octombrie. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ unde se găsesc şi toate detaliile despre voluntariat. 

Proiectul se desfăşoară în Bucureşti şi 24 de judeţe – Arad, Arges, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.  

Pentru implicarea voluntarilor, programul "Ajungem MARI" a fost premiat la Gala Societăţii civile 2020 la două categorii. Proiectul "Ajungem MARI" şi Responsabili, a primit premiul I pentru cursurile de educaţie pentru săntate, financiară, civică şi TIC, adaptate pentru copiii instituţionalizaţi şi susţinute de voluntari pentru peste 800 de copii. Proiectul „Dă-ti pasiunea mai departe!” a câştigat premiul III la categoria "Programe pentru sprijinul oferit copiilor de-a lungul anilor" de către cei peste 7000 de voluntari implicaţi până în prezent.

Programul educaţional "Ajungem Mari" – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

"Ajungem MARI" este singurul program al Asociaţiei Lindenfeld şi susţine educaţia a peste 2.500 de copii din centre de plasament şi medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire şcolară intr-un mod interactiv alături de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaţionale, ieşiri recreative şi educative, excursii, tabere, logopedie, psihoterapie, educaţie financiară, civic şi pentru sănătate, cursuri de calificare, consiliere vocaţional şi vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Website: www.ajungemmari.ro

E-mail: office@ajungemmari.ro

Noutati si povesti ale voluntarilor de la activitatile cu copiii: https://www.facebook.com/ajungemmari/ | Ajungem Mari Vrancea . 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.