Brand voice

Proiectele pentru amenajarea peisagistică a Parcului Memoriei Naționale vor fi prezentate vineri la Consiliul Județean

Ziarul de Vrancea
3 oct 2018 1144 vizualizări

Parcul Memoriei Naționale prinde contur, datorită implicării tinerilor studenți, care au lucrat în cadrul unei Școli de vară pentru proiectul amenajării peisagistice a acestui monument viu dedicat eroilor neamului.

Vineri, 5 octombrie 2018, la ora 13:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea, 16 studenți din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, coordonați de profesorul universitar Cerasela Crăciun, participă la susținerea celor trei soluții de concept finale pentru proiectul Amenajarea peisagistică - Parcul Memoriei Naţionale „Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RO-MÂNDRIA.

În cadrul Școlii de vară, care a avut loc în perioada 23-29 iulie 2018 în județul Vrancea, tinerii studenți și-au făcut un atelier de lucru în interiorul Crângului Petrești, unde, timp de o săptămână, au lucrat pentru realizarea amenajării peisagistice a Parcului Memoriei Naționale.

Proiectul, realizat sub forma unui concurs, are ca scop identificarea celei mai bune soluţii pentru realizarea unui parc tematic pentru comemorarea militarilor români căzuţi pe câmpul de luptă din Primul Război Mondial, pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Fiecare echipă de studenți își va putea prezenta vineri varianta de proiect în fața unui juriu format din membri ai Consiliului Județean Vrancea și arhitecți din cadrul Ordinului Arhitecților din România (OAR). La finalul evenimentului, fiecare participant va primi câte o diplomă pentru munca depusă și, ulterior, proiectul câștigător va fi premiat. Vrâncenii își vor putea susține proiectul preferat printr-un vot acordat prin intermediul paginii oficiale de facebook a Consiliul Județean Vrancea. Acest vot va fi luat în calcul, în jurizarea finală, într-o proporție de 30%.

În cadrul evenimentului de vineri vor fi prezenți  reprezentanți din partea partenerilor proiectului: postul de televiziune Antena 3 – partener inițiator, Ministerul Apărării Naționale (MApN), Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, consilieri județeni, membri ai administrației județene și locale, dar și elevi din cadrul liceelor vrâncene.

Proiectul „Parcul Memoriei Naționale“ reprezintă cel mai mare eveniment de împădurire din România care are loc în Anul Centenarului, pe fostul front de luptă din Primul Război Mondial de la Mărășești, proiect realizat din dorința de a onora memoria eroilor căzuți pentru desăvârșirea României Mari.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.