Brand voice

Campanie la Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” | ”19 zile de prevenire a abuzurilor  şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”

Ziarul de Vrancea
22 nov 2018 1068 vizualizări


În perioada 01-19 noiembrie 2018, la Colegiul Naţional  Pedagogic "Spiru Haret" Focşani s-a desfășuurat Campania Internațională „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”.          

În cadrul acestei acțiuni s-au realizat următoarele activităţi:

 „Siguranța pe Internet: ameninţarea, umilirea şi hărţuirea în spaţiul virtual” (dezbatere cu elevii clasei a IX-a A), coordonați de prof. Simion Nataşa și la care a fost invitat consilierul şcolar, Alban Luminiţa

La activitatea „Stop violenţei!” au participat elevii claselor a X-a A, a XI-a D, coordonați de profesorii Miron Elena, Canae Iuliana și Stanciu Nicoleta. Au fost prezentate proiecte Power Point și o expoziție cu mesaje împotriva violenței. 

”Prevenirea violenței în familie și a delincvenței juvenile”, la care au participat elevii claselor a IX-a C şi a X-a A. La activitate au participat doamna comisar de poliție Manolache Monica de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din Cadrul IPJ Vrancea, prof. Panaite Felicia, director al Colegiului Național Pedagogic "Spiru Haret" Focşani, cadrele didactice Ion Carmen şi Stanciu Nicoleta. 

Acțiunea ”Bătaia este ruptă din rai?” la care au participat elevii clasei a XII-a F, coordonați de prof. Hrușcovschi Elena. După dezbaterea temei propuse, s-a organizat un work-shop, rezultând afișe care au fost lipite pe Panourile Campaniei.

Activitatea ”Cum recunoști un copil abuzat?” a fost realizată de elevii clasei a VII-a, coordonați de prof. Alexandru Petronela. Studiul de caz, jocul de rol și vizionarea unor capsule video cu mesaj împotriva violenței au antrenat elevii pe parcursul a două ore.

”Prevenirea abuzurilor şi a violenţelor asupra copiilor” la care au participat elevii clasei a IX-a F și prof. Măciucă Marius. Au fost prezentări, discuţii şi videoclipuri pe această temă.

La activitatea ”Nu fi indiferent!” au participat elevii clasei a XII-a C, îndrumați de profesorii Baciu Svetlana şi Mateiu Georgiana. Elevi, profesori şi părinţi au vizionat clipul înregistrat de UNICEF cu mesajul "There are children who play to be invisible". Împreună au propus sloganuri şi îndemnuri pentru copiii abuzaţi. 

”Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun!” . Elevii clasei a XII-a E și prof. Ghiu Mioara au transmis într-o viziune artistică dorința lor de a trăi într-o societate tolerantă, fără violență.

La activitatea ”Prevenirea abuzurilor asupra copiilor” au participat elevii clasei a X-a G, îndrumați de prof. Toia Deniza.

    În urma acestor activităţi de conştientizare, elevii sunt hotărâţi să prevină şi să ajute copiii aflaţi în astfel de situaţii dificile. Produsele finale ale campaniei au fost afişate la panourile proiectului.

    La  Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” au participat aproximativ 350 de elevi, părinți,  reprezentanți ai IPJ Vrancea și 15 cadre didactice.

 

Informaíi transmise de Consilier educativ,prof. Miron Elena Rodica

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.