Brand voice

Avantajele și dezavantajele drujbelor electrice și celor pe benzină

Ziarul de Vrancea
8 dec 2021 1085 vizualizări

Toți cei care merg la un supermagazin de construcții pentru un motofierăstrău sau drujbă au de ales: o unealtă care funcționează cu electricitate sau una care merge pe benzină, adică o drujbă electrică sau una cu combustibil. În articolul care urmează am selectat principalele avantaje și dezavantaje ale drujbelor electrice și drujbelor pe benzină pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă și să cumpărați cu atenție o astfel de sculă.

Deci, mai întâi, să aflăm principalele avantaje și dezavantaje ale drujbelor electrice cu lanț.

Avantajele drujbelor electrice:

- Manipulare ușoară și design simplu. O drujbă electrica nu are rezervor de benzină, asta pentru că nu are nevoie de el. De asemenea, nu există carburator sau filtre de aer. În loc de demaror, un starter. În general, drujbele electrice sunt mai ușoare, deci sunt mai ușor de lucrat, mâinile nu sunt la fel de obosite.

- Nu este nevoie să trageți de cablul de pornire, doar conectați ștecherul și motorul va porni imediat, fără efort.

- Drujbele electrice pot fi folosite în interior.

- Nu este nevoie să cumpărați și să alimentați cu combustibil, deci economii suplimentare.

- Prețul drujbelor electrice este semnificativ mai mic decât al celor pe benzină.

Dezavantajele drujbelor electrice:

- Sunteți limitat de lungimea cablului și de sursa de electricitate, nu există mobilitate, nu puteți merge în pădure cu o drujbă electrică.

- Chiar dacă nu folosește combustibil, tot trebuie să folosiți uleiul pentru lanț.

- Nu poți lucra pe zăpadă sau pe ploaie.

- Curentul electric se poate opri în mod neașteptat, astfel că și lucrările se vor opri.

Acum să vorbim despre avantajele și dezavantajele drujbelor pe benzină.

Avantajele drujbelor pe benzină:

- Autonomie. Am umplut rezervorul cu combustibil complet, am luat un recipient de rezervă și am intrat în pădure, în cel mai îndepărtat colț al acesteia, oriunde, și putem munci.

- Performanța ridicata. Motoarele pe benzină sunt puternice, motiv pentru care tăietorii de lemne profesioniști folosesc aceste drujbe.

- Motoarele pe benzină sunt mai fiabile decât cele electrice și durează mai mult.

- Se ocupă cu ușurință de trunchiuri groase de copaci.

Dezavantajele drujbelor pe benzină:

- Zgomot și fum. Nu vei putea lucra în interior cum o poți face cu o drujbă electrică, te vei sufoca.

- Cântăresc mult, construcția este complexă.

- Pentru un începător va fi destul de dificil să stăpânească lucrul cu un ferăstrău cu lanț pe benzină, să pornească rapid motorul și să poată pregăti un amestec optim de combustibil.

- Motorul pe benzină este greu de pornit pe vreme rece.

- În cazul unei avarii, trebuie să mergeți la un service. Cu toate acestea, un meșter de acasă, cel mai probabil, nu va putea face față nici reparației unui ferăstrău electric, așa că acesta este un dezavantaj comun.

Concluzie: o drujbă electrică trebuie aleasă dacă trebuie să lucrați în interior, pe un șantier unde există curent electric, pentru a pregăti lemne de foc pentru un șemineu și sobă lângă o sursă de energie sau pentru a efectua lucrări periodice în grădină, unde există un prelungitor. Pentru lucrări mai voluminoase în locuri unde pur și simplu nu există o sursă de energie, ar trebui să alegeți, desigur, un motoferăstrău pe benzină.

Amintiți-vă că ferăstraiele electrice sunt mai ieftine atât la cumpărare, cât și la funcționare, așa că dacă nu aveți probleme cu electricitatea și nu aveți de gând să tăiați copaci în pădure, aceasta este o opțiune bună.

Piese drujbă - oferte

În ceea ce privește ferăstraiele electrice fără fir, cu acumulatori, care, aparent, au toate avantajele modelelor electrice și pe benzină, deoarece diferă ca mobilitate, există îndoieli în privința lor. În special, drujbele fără fir sunt mai scumpe decât drujbele convenționale, cântăresc mai mult din cauza prezenței bateriilor. În plus, instrumentul va putea fi descărcat, poate deveni inoperabil și să nu mai funcționeze în cel mai inoportun moment. Și sunt baterii care vor trebui schimbate mai devreme sau mai târziu, care nici ele nu sunt ieftine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.