Brand voice

Analiza activității desfășurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în anul 2018

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 852 vizualizări

În data de 28.01.2019, începând cu ora 14:00, în Sala Mare a Cercului Militar Focşani, a avut loc prezentarea activităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, desfășurate în anul 2018. La eveniment au participat prefectul judeţului Vrancea, domnul Sorin-Ionel-Florin Hornea, suprefectul județului Vrancea, doamna Cristina Stoica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Ionel Cel-Mare,vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Cristian Dănuţ, primarul municipiului Focşani, domnul Cristi Valentin Misăilă, şeful Direcţiei de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), domnul colonel Guţă Mihai Mirel şi membriiComitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea.

În acest context, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny ” al judeţului Vrancea, domnul colonel Chiscop Flaviu, a prezentat invitaţilor şi cadrelor unităţii, misiunile și activităţile desfășurate de inspectorat în cursul anului precedent, analizând punctual gradul de îndeplinire a obiectivelor propuse pentru anul 2018, prin reflectarea sintetizată a rezultatelor compartimentelor şi structurilor instituţiei, concluzia generală desprinsă fiind aceea că ne-am asumat cu responsabilitate şi profesionalism rolul important jucat în protejarea vieţii şi bunurilor populaţiei.

Astfel, în decursul anului 2018, în vederea îndeplinirii misiunilor de răspuns ce revin inspectoratului s-a acţionat pentru aplicarea coerentă şi unitară a reglementărilor pe linia planificării, organizării, pregătirii şi coordonării activităţilor de intervenţie specifice serviciilor de urgenţă profesioniste, care, împreună cu cele voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, populaţia şi personalul de la locul de muncă au acţionat la 5582 acţiuni (faţă de4762 produse în anul 2017), în medie 15.29 evenimente/zi. Din cele 5582 misiuni înregistrate: 3758 au fost pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă; 364 stingerea incendiilor, 284 alte situaţii de urgenţă – însemnând misiuni pirotehnice, alunecări de teren, evenimente publicede amploare; 205 incendii de vegetaţie şi altele; 144 asistenţa pesoanelor; 48 intervenţii pentru asigurarea sau supravegherea zonei de producerea probabilă a situaţiei de urgenţă; 48 intervenţii la descarcerare; 24 salvări de animale şi 22 protecţia mediului.În perioada analizată, în urma intervenţiilor la incendii au fost salvate: 10 persoane ( 8 adulţi şi 2 copii), 363 animale şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 74.5 mil. lei, iar ca victime ale incendiilor au fost înregistrate: 3 persoane decedate şi 4 persoane rănite. Pagubele materiale au fost estimate la o valoare de cca. 22 mil. lei.

De asemenea, au fost prezentate acţiunile desfăşurate de personalul Inspecţiei de Prevenire.În domeniul Avizare-Autorizare, pe parcursul anului 2018, au fost emise 113 avize securitate la incendiu-în creștere cu 6% față de anul anterior, 78 autorizații de securitate la incendiu-în scădere cu 24%, 744 răspunsuri privind neîncadrarea solicitărilor în prevederile HG 571 din 2016, precum și 548 avize de amplasare în parcelă. De asemenea, au fost respinse 31 solicitări pentru emiterea avizului şi 51 solicitări pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu. Pe linia activităţii de control, au fost planificate şi executate 1.007 controale-în scădere cu 17%  faţă de anul anterior. Totodată, au fost primite şi soluționate 2 petiții în domeniul avizării-autorizării și 33 în domeniul apărării împotriva incendiilor.În urma activităţii de control au fost identificate 4.175 deficienţe, fiind înlăturate pe timpul controalelor 446 dintre acestea, iar pentru 3.650 aplicându-se sancțiuni, constând în 3.247 avertismente şi 403 amenzi contravenţionale în cuantum de 774.451 lei.

În urma derulării de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a proiectelor: Răspunsul Eficient Salvează Vieţi, ,,Multirisc – Modul I”, ,,Viziune 2020 din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și Programul Operațional Regional pentru regiunea S-E, finanţate cu fonduri europene nerambursabile, a avut ca rezultat înzestrarea inspectoratului cu autovehicule și echipamente specifice intervenţiei în situaţii de urgenţă, respectiv:1 linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție;2 containere suport logistic al intervenției tip II – multirisc;1 autocamion cu sistem hidraulic încărcare / descărcare cu cârlig marca Renault;1 container suport logistic al intervenţiei tip IV - iluminat (450 kVA şi accesorii);1 autospecială transport efective la intervenție 16+1 locuri marca Volkswagen, tipul Crafter;1 autoturism marca DACIA, tipul LOGAN 1.5 dCi;1 autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime 42+/-3m marca IVECO, tipul Magirus;1 tabără mobilă pentru persoane sinistrate / evacuate în sistem containerizat + BRA (bucătărie auto rulantă) şi 2 ambulanțe tip B marca Volkswagen, tipul Transporter.

Îndeplinirea obiectivelor din anul 2018 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor militari, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederea populaţiei în solicitarea serviciilor de urgenţă profesioniste în alte situaţii decât urgenţele generate de incendii.

La finalul activităţii, primarul municipiului Focşani, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Vrancea, reprezentantul I.G.S.U.şi prefectul județuluiVrancea au felicitat comanda şi personalul inspectoratului, urându-le succes în îndeplinirea misiunilor viitoare şi menţinerea continuă la standardul ridicat adoptat până în prezent.

Citiți în documnetul atașat Raportul de evaluare a activității  INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “Anghel Saligny” AL JUDEŢULUI VRANCEA ÎN ANUL 2018


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.