Timp Liber

Află care sunt cele mai bune locuri de vizitat în România, în perioada sărbătorilor de iarnă

Ziarul de Vrancea
2 dec 2022 1328 vizualizări

Contrar credinței populare, România nu este o țară înghețată iarna.Până de curând iarna avea temperaturi de sub zero grade, dar schimbările climatice au oferit României o vreme blândă, aproape asemănătoare cu cea a Europei de Sud. Sezonul rece durează de la sfârșitul lunii octombrie până la începutul lunii martie, darcel mai rece este în lunile decembrie și ianuarie.

Țara devine foarte atractivă pentru turiști în timpul iernii, deoarece toți munții sunt acoperiți de zăpadă, se prepară mâncăruri uimitoare de sărbători și există multe oportunități de a te distra.

De exemplu, la București, anul acesta, vor avea loc 2 târguri mari de Crăciun. Târgul principal de Crăciun al Bucureștiului se va desfășura în Piața Constituției, aproape de Palatul Parlamentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie. Va fi deschis zilnic iar accesul va fi gratuit.

În cadrul târgului vor fi deschise peste 70 de cabane din lemn, care îi așteaptă pe vizitatori cu cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte lucrate manual, suveniruri tradiționale și produse alimentare.

Programat în perioada 25 noiembrie - 27 decembrie, cel de-al doilea Târg de Crăciun din acest an va fi organizat de Untold Universe în Parcul Drumul Taberei și va cuprinde ateliere pentru copii și adulți, spectacole de lumini, activități și experiențe magice pe lângă activitățile tradiționale de Crăciun.

Dar, lăsând Bucureștiul în urmă, am făcut o listă cu unele dintre cele mai bune opțiuni pentru vacanța ta de iarnă, care include sporturi de iarnă și activități recreative.

Top destinații românești pentru sporturi de iarnă

Cel mai popular loc pentru city break-ul tău de iarnă din România, dacă vrei să-ți petreci zilele libere pe pârtie, este Poiana Brașov.

Pentru început, Poiana Brașov nu este doar cea mai mare stațiune de schi din România, ci și cea mai modernă și populară, deoarece părțile sale de schi atrag un număr mare de turiști, atât autohtoni, cât și străini.

Poiana Brașov este cu siguranță o stațiune de schi de înaltă calitate, cu cele mai lungi pârtii din România, care se află într-o continuă modernizare. În 2013 a fost locul unde se află secțiunea de schi alpin a Jocurilor Olimpice Europene de Tineret.

Poiana Brașov este situată la o altitudine de 1.020 de metri, zăpadă artificială disponibilă, priveliști uluitoare și petreceri de neuitat. Oferă 3,4 kilometri de pârtii dedicate începătorilor, schiorii intermediari pot învăța noi abilități pe o pârtie de 11,7 kilometri, iar experților 4,9 kilometri de pârtii.

A doua cea mai populară stațiune pentru sporturi de iarnă este Straja, unde sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi și snowboard și fiecare dintre acestea este echipată cu instalaţie de transport pe cablu.

Ultima recomandare de pe lista noastră pentru o vacanță de sporturi de iarnă, este Predeal. Stațiunea Predeal este cunoscută și recunoscută pentru pârtiile de schi însorite care sunt organizate la cele mai înalte standarde. În cazul condițiilor nefavorabile de schi, instalațiile de zăpadă artificială înlocuiesc zapada naturală.

Stațiunea montană Predeal este aprovizionată cu 8 pârtii de schi, dintre care trei sunt omologate internațional: Pârtia Clăbucet Plecare, Pârtia Sub teleferic și Pârtia Clăbucet. Pârtiile de schi acoperă o suprafață de peste 50 km pătrați.

Dacă nu ești un împătimit al sporturilor de iarnă, avem multe recomandări pentru o vacanță interesantă în România.

Locuri inedite de vizitat iarna în România

Cea mai frumoasă zonă din România, în anotimpul rece, este Maramureșul. Maramureșul este o destinație turistică spectaculoasă pentru familiile cu copii.

În topul activităților, se află mocănița; pe lângă faptul că încearcă acest mijloc unic de transport, copiii se bucură și de priveliștile frumoase de pe drum.

Săpânța, cu Cimitirul Vesel, este o destinație în care copiii pot descoperi un mod mai relaxat de a privi moartea, prin versuri pline de umor și culori vii.

În ultimii ani, un eveniment minunat a devenit principala atracție pentru turiști, iar pentru copii, poate fi o experiență unică - festivalul balonului cu aer cald. Maramureș Balloon Fiesta se organizează la începutul fiecărei toamne.

Maramureșul este o locație excelentă de vizitat pe tot parcursul anului, deoarece în acest județ sunt o mulțime de festivaluri și sărbători. Una dintre cele mai populare sărbători din Maramureș este Sărbătoarea Castanului, care se desfășoară în fiecare an la Baia Mare, deoarece castanul este considerat simbolul orașului. Acest festival a devenit foarte popular în ultimii ani, servind toate ingredientele potrivite pentru o rețetă distractivă de succes: concerte, bucătărie tradițională românească și cel mai important: castani.

Plecând din zona Maramureșului, mai avem o recomandare pentru o vacanță de neuitat în munții românești: un sejur la hotelul de gheață de la Bâlea. Hotelul este situat lângă Lacul Bâlea, în inima Munților Făgăraș din județul Sibiu.

Munții Făgăraș sunt cei mai înalți munți din România, iar hotelul se găsește la o altitudine de 2.034 de metri. Ai grijă să iei cu tine niște haine și încălțăminte călduroase, deoarece temperatura medie în zonă este în jur de 2 grade Celsius.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.