Foto | Informare a refugiaţilor ucraineni din județ despre programul de asistenţă financiară de urgenţă realizată de Crucea Roșie Vrancea
Prin intermediul unui comunicat de presă Filiala Crucea Roșie Vrancea oferă amănunte publice în legătură cu acțiunea pe care a desfășurat-o luni 9 mai 2022 de informare/consiliere înscriere a refugiaţilor ucraineni – găzduiţi în familii şi institţii din judeţul nostru.Acesata a avut ca subiect un program de asistenţă financiară de urgenţă pentru persoanele ucrainene aflate pe teritoriul României, program cu o întindere pe o perioadă de 3 luni, lansat prin intermediul filialelor Crucea Roșie din România.
Crucea Roșie Română a lansat, prin filialele sale, un program de asistenţă financiară de urgenţă pentru persoanele ucrainene aflate pe teritoriul României, program cu o întindere pe o perioadă de 3 luni.
În acest sens, ieri, 9 Mai, în intervalul orar 14.00-19.00, la Centrul de primire refugiaţi "Elena Doamna" din Focşani a avut loc o acțiune a Crucii Roşii Vrancea, în parteneriat cu ISU Vrancea, de informare/consiliere înscriere a refugiaţilor ucraineni – găzduiţi în familii şi institţii din judeţul nostru – în aplicația: https://ukrainefinancialassistance.ifrc.org. Programul este finanţat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) şi se adresează tuturor cetăţenilor ucraineni care au fugit din calea conflictului armat şi sunt găzduiţi de ţara noastră.
De asemenea, în cadrul acțiunii, persoanele ucrainene, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii și ai ISU Vrancea, s-au putut aproviziona, din nou, cu produse alimentare și produse de igienă, din stocul refăcut şi diversificat, zilnic, de voluntarii Crucii Roșii, la punctul de distribuție, numit generic „Magazin Social pentru Refugiați”, dezvoltat în cadrul Centrului de primire refugiaţi.
Totodată, Crucea Roşie Vrancea a dorit să marcheze, prin această acţiune, Ziua Mondială a Mişcării de Cruce Roşie şi Semilună Roşie(8 Mai) şi angajamentul permanent faţă de Umanitate.
„Sperăm ca acest demers, adaugat celorlalte, pe care le-am întreprins până acum, să schimbe, cât de cât, chipul aspru al războiului din Ucraina, care se reflectă pe faţa şi în ochii copiilor, mamelor, refugiaţilor în vârstă. Nu există alt mod de a marca şi sărbători ziua de 8 Mai decât prin alinarea prăbuşirii sufleteşti a altor semeni, cu luciditate şi empatie, şi prin combaterea dezumanizării cu Bunătate.
Am văzut, în drumurile noastre în Ucraina, pregătind şi însoţind transporturile umanitare destinate populaţiei civile, cum războiul aduce foamete, frig, întuneric şi, inevitabil, moarte, în rândul populaţiei civile. Am întâlnit ucraineni care ne-au mărturisit că, deşi credeau că au un frate mai mare, Rusia, au descoperit că fratele nu există şi că, de fapt, au o soră mai mică, România, care i-a primit cu braţele deschise.
Un război nu are cum să fie altcumva decât anti-uman şi, acest gând ne motivează acţiunile şi ne-a format deja atitudinea faţă de viaţă. Credem în puterea binelui! Acţionăm sub influenţa umanitătii oneste. Suntem locali şi internaţionali, independenţi şi neutri şi suntem peste tot pentru oricine!” a declarat directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean.
Mulţumim voluntarilor şi oamenilor care au contribuit la realizarea acţiunilor de întrajutorare a refugiaţilor ucraineni!