Brand voice

Tăierea cu laser- revoluţie în domeniul construcţiilor metalice

Ziarul de Vrancea
1 aug 2013 2319 vizualizări
Graţie ultimelor tehnologii, construcţiile metalice sudate şi prelucrate pentru macarale, escavatoare şi motostivuitoare sunt mai uşor de modificat


O companie romanească cu capital german activează în domeniul construcţiilor metalice din anul 2000 şi pune la dispoziţie servicii variate precum debitarea cu laser sau plasmă şi oxigaz, îndoire, şanfrenare sau prelucrări mecanice. Firma are sediul în Ploieşti, unde îşi desfăşoară şi principala activitate, dar are filiale şi în Brăila şi Poiana Mare, judeţul Dolj. Cu ajutorul celor 375 de angajaţi calificaţi şi a utilajelor noi şi performante calitatea serviciilor este garantată. Inovaţia cu care vin cei de la Terqua Srl este fără îndoială debitarea cu laser, adică tăierea unor materiale în bucăţi cu forme şi dimensiuni adecvate pentru folosirea şi prelucrarea lor ulterioară. Acest proces prezintă cateva avantaje importante cum ar fi:
1.Precizia cu care este executată o astfel de operaţiune este de 0.1 milimetri, mult mai bună deca cea a debitării cu plasmă sau oxigaz.
2. Viteza debitării este foarte mare, ceea ce înseamnă productivitate mare şi costuri scăzute.
3. Operaţiile precum debavurare, polizare, găurire sau frezare nu mai sunt necesare, piesele ajungand astfel mai repede la faza de montaj.
Procesul de şanfrenare pentru contururi cu forma complexă, interioare sau exterioare, se execută cu ajutorul unui robot industrial Kuka dotat cu calculator Siemens. Lungimea maximă a piesei prelucrate este de 5.000 de milimetri, robotul de şanfrenare oxi-gaz putand prelucra contururi  cu unghiuri cuprinse între 15 şi 75 de grade. Datorită echipamentului firma susţine că poate produce “construcţii metalice sudate şi prelucrate din oţel carbon standard, oţeluri de înaltă rezistenţă şi oţeluri rezistente la uzură.” De asemenea “peste 80% din producţie este destinată exportului, în special către Germania”, susţine site-ul  companiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.terqua.ro sau www.terqua.eu (Andrei STANCIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.