Brand voice

Masterate care îți motivează cariera!

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 813 vizualizări
Facultatea de Drept a Universității “Danubius”

 

Este incontestabilă nevoia de a ne continua studiile de licență cu cele de masterat, de a ne specializa, atât  pentru  a  crește șansele de a profesa într-un anumit domeniu, pentru a lărgi orizontul carierei pentru mai multe profesii, iar în cazul în care suntem deja activi într-o profesie, pentru a face parte din bordul managerial al  instituției.

 

Oferta educațională a Facultății de Drept a Universității „Danubius” din Galați vine în sprijinul pieței muncii cu trei programe de masterat, toate acreditate, de interes și racordate la nevoia reală a Europei de specialiști în domeniile: Dreptul Uniunii Europene (50 de locuri), Drept și Administrație Publică Europeană (100 de locuri) și Științe Penale (100 de locuri).

Din sistemul de urmărire a traiectoriei profesionale a studenţilor, instituit la nivelul facultăţii în ultimii ani şi în continuă perfecţionare, se constată că aproape 70 dintre absolvenţii programelor de studii de masterat se integrează în următorii doi ani după absolvire. 

 

Specialist în drept pentru Europa: DREPTUL UNIUNII EUROPENE

Absolventul programului de masterat DREPTUL UNIUNII EUROPENE este specialist în domeniul dreptului european, pregătit de Universitatea „Danubius” printr-un învățământ performant, dezvoltat și perfecționat printr-o activitate de cercetare complexă respectând rigorile impuse de societatea informațională modernă aflată într-o dinamică continuă.

Se pot îndrepta către studiile oferite de programul de masterat DREPTUL UNIUNII EUROPENE atât persoanele care lucrează în domenii conexe (drept/sistemul juridic: magistrați, procurori, consilieri juridici, avocați, economiști, domeniul relațiilor internaționale: diplomați, funcționari publici, funcționari internaționali, organizații nonguvernamentale, guvern şi sectorul public, serviciile sociale, managementul resurselor umane), dar şi toți cei interesați de continuarea studiilor în acest domeniu.

După 1,5 ani de pregătire la acest program de masterat, urmând cursurile la forma de învățământ cu frecvență și obținând 90 de credite, absolventul se poate îndrepta către o multitudine de oportunități în carieră: referent relații externe, funcţionar public european, referent/consilier armonizare legislativă, mediator, expert administrație publică europeană, consultant administrație publică europeană, expert achiziții publice, consilier afaceri europene, consilier diplomatic, cercetător în domeniul științelor juridice, asistent de cercetare în domeniul științelor juridice etc.

 

Două domenii importante într-un singur program de masterat:

DREPT ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ EUROPEANĂ

 

Viața administrativă a municipalității gălățene dar și a Euroregiunii de Sud - Est cunoaște o efervescență a raporturilor de drept european, astfel încât este nevoie de pregătirea unor specialiști cu înaltă pregătire pentru realizarea optimă a serviciilor de interes local, național și european.

O sută de masteranzi înscriși la acest program de masterat (50 la învățământ cu frecvență și 50 la învățământ cu frecvență redusă) vor beneficia, pe durata a 1,5 ani, de o pregătire modernă caracterizată de corespondența disciplinelor cu solicitările profesiilor juridice și de preponderența disciplinelor de specialitate, precum: funcția publică a Uniunii Europene, drept administrativ european, drept social european, protecția copilului în dreptul european, instituții financiare europene etc.

Cele 90 de credite obținute la finalizarea acestui program de masterat atestă pregătirea superioară absolventului pentru a profesa ca: funcţionar public, specialist în administraţia publică, consilier instituții publice, funcţionar public european, inspector în administrația publică, consilier/expert forță de muncă și șomaj, expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene, consilier afaceri europene, auditor intern în sectorul public, evaluator de competențe profesionale etc. 

 

 

Profesioniști în înfăptuirea și administrarea actului de justiție penală: MASTERAT ÎN ȘTIINȚE PENALE

Reforma politicilor penale, armonizarea legislației penale cu legislaţia statelor Uniunii Europene impune pregătirea de specialiști în cadrul programului de masterat ȘTIINȚE PENALE care, după trei semestre de studiu (1,5 ani), vor fi pregătiți să analizeze și să explice normele cuprinse în Noul Cod penal și în Noul Cod de Procedură Penală, să cunoască noile reglementări transpuse în legislația României în domeniul științelor penale, în special   aspectele referitoare la fenomenul corupţiei, crima organizată, spălarea banilor, consumul și traficul de droguri, evaziune fiscală, infracţiuni în domeniul informatic, etc.

Programul de masterat ȘTIINȚE PENALE acoperă, prin disciplinele din planul de învățământ, necesitatea pregătirii profesionale și perfecționării  absolvenților facultăților de drept  care dețin o funcție care implică atribuții în înfăptuirea și administrarea actului de justiție penală (judecători, grefieri, avocați, procurori, polițiști, etc.,), cât și absolvenților care urmăresc o asemenea perspectivă.

Anul acesta se pot înscrie la acest program de masterat 50 de candidați care, după absolvire se pot îndrepta către profesii precum: expert prevenire și combatere a corupției, expert criminalistică, cercetător în domeniul științelor juridice, asistent de cercetare în domeniul științelor juridice, ofițer de legătură vamal, judecător, procuror, avocat etc.

 

Candidații care se înscriu în prima sesiune (până pe 30 iulie) și achită  taxa de studii în valoare de 2900 Ron  integral  beneficiază de reduceri substanțiale!

 

Mai multe: http://admitere.univ-danubius.ro/

Succes!

 

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina DUMITRACHE

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.