Brand voice

Spălătoriile auto sau cat de scump este praful de pe străzile din Focşani

Aurelian Ivan
7 iun 2013 2333 vizualizări
Oricat de absurd ar părea, praful de pe străzile din oraş scoate săptămanal bani grei din buzunarele focşănenilor.Culmea, vorbim de o afacere care a luat amploare în ultimii ani.Numai în Focşani sunt 52 de spălătorii auto


Criza, necriză, afacerea spălătorilor auto din Focşani a cunoscut un boom în ultimii ani. Iar acest boom continuă. Cu cat avem mai mult praf pe străzile din oraş, şi avem, “slavă domnului”, spălătoria auto este o afacere de succes. Nu de alta, dar în două zile este posibil să nu îţi mai recunoşti maşina în parcare din cauza prafului depus pe ea. Autorităţile locale au ajutat şi ajută la dezvoltarea acestei afaceri prin faptul că au creat un mediu de praf prin stricatul şi reparatul străzilor anual. Dacă pană nu demult cu cateva găleţi de apă îţi spălai maşina, acum vorbim de spumă specială care nu atacă vopseaua, de polish, cerurire ca să “sclipeasca” automobilul precum cele de salon. Nu mai vorbim de siliconarea bordului şi aspiratoarele de mare putere pentru curăţenia din interiorul autoturismului. Şi uite aşa “sar” din buzunar la o singură spălare între 10 şi 25 de lei, în funcţie de dotarea spălătoriei auto sau de preferenţe, interior, exterior. Conform calculelor, investiţia iniţială într-o spălătorie cu dotari mai multe decat furtunul din spatele blocului poate varia între 15.000 şi 30.000 de euro. Această sumă este necesară pentru realizarea de platforme betonate acoperite semideschise cu cinci-şase boxe şi pentru achiziţia unui minim de echipamente, precum utilaje de dozat spumă, dispozitive de ceruire, aparate cu jet cu apă rece sau caldă şi aspiratoare. Şi asta fără să fie luate în calcul eventualele cheltuieli cu terenul.


Cate spălătorii auto sunt în Focşani?

 
Ştiaţi că în Focşani funcţionează 52 de spălătorii auto? Da, atatea sunt în evidenţa Agenţiei de Protecţie a Mediului Vrancea. Pentru înfiinţarea unei spălătorii sunt necesare, în primul rand, avizele obligatorii pentru oricare societate comercială, respectiv avizul pentru respectarea regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor, avizul protecţiei sanitare, autorizaţia sanitar-veterinară, autorizaţia de mediu, autorizaţia de la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru protecţia muncii. În plus, trebuie respectate normele cu privire la condiţiile de descărcare a apelor uzate. Un lucru care oferă un avantaj uriaş celor care îşi deschid o astfel de afacere,  aproape majoritatea au foraje de apă la 8, 9 metri adancime, adică extrag şi folosesc apa din pămant “moca”. Mai greu e cu detergenţii pentru spălarea autoturismelor, care sunt scumpi, dacă sunt din cei speciali. Puţini ştiu că unii folosesc detergenţi de vase pentru spălatul maşinii. Care este efectul ? Vopseaua maşinii poate fi atacată, apoi apare rugina, spun cei care lucrează în domeniu. ”Pentru o spălătorie mică, sunt scumpi detergenţii speciali pentru spălarea maşinilor, aşa că folosesc detergenţi obişnuiţi, de vase chiar. Clienţii au de suferit: în timp o să aibă probleme cu vopseaua, nu mai vorbesc că apare rugina şi se poate păta şi parbrizul”, ne-a spus un administrator de spălătorie auto din Focşani.
 

 

Atenţie ce lăsaţi în maşini


La spălătoriile auto, mai nou, se fură din maşini. Mulţi s-au trezit cu diverse lucruri furate din torpedo sau portbagaj. De fapt, personalul nu trebuie să fie prea educat, pe deasupra este şi prost plătit. Am putea spune că cheltuielile cu personalul nu sunt semnificative având în vedere că salariul unui spălător auto, angajat în multe cazuri fără carte de muncă, variază între 400 şi 700 sute de lei pe lună. În plus, nu este necesar ca aceşti salariaţi să beneficieze de cine ştie ce training în afara unei scurte prezentări iniţiale a modalităţii de funcţionare a echipamentelor. Aşadar, atenţie unde vă spălaţi maşina. Citiţi mai multe despre spălătorii auto pe www.expertclean.ro(Aurelian IVAN)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.