Brand voice

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziarul de Vrancea
30 mai 2013 1535 vizualizări
Excelenţa Sa, Domnul Michael Sternberg, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Danemarcei în România va efectua, vineri 31 mai 2013, o vizită la fermele Premium Porc Group din judeţul Vrancea.

Vizita la Premium Porc Group va avea loc după ce Excelenţa Sa va avea întâlniri cu Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan şi Prefectul Judeţului, domnul Cătălin Popescu.
La cele două întâlniri, Excelenţa Sa, domnul Michael Sternberg, va fi însoţit şi de către domnul Lars V. Drescher, Directorul general al DCHI Danemarca, consorţiu din care face parte şi Premium Porc Group.
Premium Porc Group are sediul social la Goleşti, însă societatea are ferme şi pe raza administrativă a comunei Slobozia Ciorăşti, precum şi în judetul Constanţa, unde a preluat fermele Degaro de la compania Campofrio. Societatea are o capacitate anuală de producţie de peste 200.000 capete de porci.
Pe lângă fermele de crescut porci, Premium Porc Group a investit în sectorul agricol unde lucrează peste 3.000 ha teren arabil. De asemenea, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti societatea deţine şi o fabrică de nutreţuri combinate, în acest mod fiind integrate activităţile specifice.
În cadrul Premium Porc Group lucrează un număr total de 245 angajaţi, dintre care aproximativ 175 sunt din: Focşani, Slobozia Ciorăşti, Coteşti, Gugeşti, Jilişte, Budeşti, Armeni.
În 2011 Premium Porc Group a ajuns să aibă o cifră de afaceri de aproximativ 22 milioane euro, iar în 2012 cifra de afaceri a fost de aproximativ 35 milioane euro.
În 2012 nivelul taxelor - impozitelor locale şi obligeţiile la bugetele statului - pe care Premium Porc Group le-a plătit s-a ridicat la aproximativ 6 milioane euro.
 Obiectivul Premium Porc Group este acela ca până în 2017 să îşi tripleze capacitatea de producţie în România, şi acest lucru în condiţiile în care, doar în 2013, importul din domeniul agricol al României va creşte cu 30%, conform prognozelor Ministerului Economiei.
În acest moment în România carnea de porc este asigurată în procent de circa 50-60% din producţia internă, diferenţa provenind din importuri.
Danemarca este considerată a şaptea economie a lumii în ceea ce priveşte competitivitatea economică, conform IMD World Competitiveness Yearbook 2005, în ceea ce priveşte PIB-ul pe cap de locuitor, Danemarca se situează pe locul 16 în lume.
Forţa de muncă din Danemarca este de circa 2,9 milioane de persoane şi se claseaza pe locul patru în lume ca proporţie în rândul său a persoanelor cu studii superioare.
Danemarca este unul din cei mai mari producători de carne de porc din U.E. În Danemarca sunt aproximativ 4.600 ferme de creştere a porcilor unde sunt crescuţi aproximativ 19 milioane de porci/an. În fermele de porci din Danemarca sunt angajaţi aproximativ 15.000 de persoane. În total, 48.000 de persoane lucrează în industria cărnii de porc din Danemarca.
Producţia de carne de porc se situează, în Danemarca, la aproximativ 2 milioane de tone, aproximativ 90% din producţie fiind exportată în Germania, Marea Britanie, Polonia, China, Japonia, Italia şi Rusia.
Valoarea exporturilor de carne de porc din Danemarca se ridică la aproximativ 4 miliarde Euro/an, 69% din exportul de carne de porc din Danemarca ajungând pe piaţa din U.E. Exportul de carne de porc din Danemarca reprezinta 42% din exporturile agricole ale ţării şi 5% din totalul exporturilor din Danemarca.
141.000 de persoane lucrează în sectorul agricol şi în cel al industriei alimentare din Danemarca, ceea ce reprezinta aproximativ 8,5% din totalul forţei de munca din ţară.

Adrian Iorgulescu,
Responsabil comunicare Premium Porc Group


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.