Brand voice

7 lucruri pe care ar trebui să le știi pentru a alege un storcător de fructe perfect

Ziarul de Vrancea
22 sep 2021 808 vizualizări

Un storcător de fructe este un dispozitiv simplu și ieftin, proiectat pentru a obține sucul din fructe prin presarea fructelor cu coaja, dându-le o mișcare de rotație.

Se spune că în secolul al XVIII-lea în Turcia existau deja obiecte de artizanat din ceramică și că în 1860 Lewis S. Chichester a fabricat un astfel de dispozitiv din fontă.

Câțiva ani mai târziu, în 1896, inventatorul afro-american John Thomas White a conceput la New York unul dintre cele mai reușite modele de stoarcere a lămâii și astfel a facilitat îmbutelierea limonadei, cu un sistem de presiune cu pârghie, filtru și rezervor. Invenția a devenit răspândită în anii 40 ai secolului al XX-lea, iar astăzi marea majoritate a storcătoarelor sunt electrice și deja foarte evoluate.

Iată un ghid în lumea storcătoarelor de fructe, în 7 puncte, astfel încât să poți alege ce funcții, design și rezultatesunt cele mai potrivite pentru tine.

1. Nu alege primul storcător de fructe pe care îl găsești

Deși storcătorul se bazează pe un sistem simplu, există multe mărci și modele. Evaluează, compară și, mai presus de toate, ține cont de nevoile tale, gusturile tale fiind esențiale atunci când alegi. Principalele diferențe sunt în ceea ce privește capacitatea de stocare, materialul și puterea , dar există și alte detalii de evaluat. Nu vei cumpăra același lucru dacă ești sigur, comparativ cu atunci când ai o familie numeroasă, dacă ești în grabă dimineața sau dacă ești în căutarea unui model silențios pentru a nu-ți trezi partenerul.

2. Mai este cineva interesat de un storcător de fructe manual?

Storcătorul pe care îl avea bunica – acel plastic oval cu filtru și farfurie inferioară pentru a colecta sucul extras prin apăsarea și răsucirea unei jumătăți de fruct pe un con cu caneluri – pare să fi cedat locul storcătorului electric, în fiecare casă, fiind mult mai practic și mai rapid. Dar atenție, deoarece storcătorul manual nu a murit. Ele există încă, fiind utile dacă vrei să faci puțin suc sau dacă există o întrerupere de curent.

3. Alege puterea potrivită

Storcătoarele electrice încep de la 20 W, dar noi le preferăm pe cele cu putere maximă, de la 160 W la 200 W, deoarece oferă cele mai bune performanțe.

Cu cât este mai mare puterea, cu atât mai rapid și mai sigur sunt stoarse fructele.

4. Capacitatea storcătorului și a sistemului anti-picurare

Capacitatea de stocare a sucului trebuie să fie în concordanță cu cantitatea de suc pe care o faci de obicei. Nu este același lucru să prepari un suc pentru tine cu să faci patru pentru întreaga familie. Principalul avantaj al unui container mare este că nu trebuie să îl golești de fiecare dată când storci o portocală și vei economisi timp.

Pe de altă parte, este interesant să cumperi un storcător de fructe cu sistem anti-picurare deoarece permite sucului să fie servit direct în pahar fără scurgeri sau pete în zona în care lucrezi.

5. Filtrul pentru celuloză

Storcătoarele care au un filtru pentru pulpă îți permit să alegi dacă vrei un suc cu mai multă sau mai puțină pulpă. Deși copiii fug în general de sucurile cu pulpă, nu putem ignora faptul că, dacă eliminăm pulpa, reducem nutrienții fructelor și, de asemenea, fibrele.

6. Dacă am cu adevărat nevoie de un blender?

O întrebare interesantă pe care trebuie să ți-o pui înainte de a cumpăra un storcător de fructe este dacă ai nevoie mai degrabă de un blender. Storcătorul de fructe este aparatul original, dar poate un blender te va ajuta mai bine dacă ești în căutarea unui dispozitiv mai complex care să facă sucuri de fructe sau legume cu pulpă, obținând un rezultat semilichid cu o textură netedă și plăcută.

7. Capac de protecție și curățare

Este interesant de văzut dacă storcătorul care ne place este ușor de curățat, deoarece pulpa se poate strecura foarte ușor oriunde. Recomandăm să-l speli cu un jet de apă rece sub presiune și să nu aștepți să se usuce, deoarece îți va lua mai mult să îndepărtezi murdăria. Multe aparate pot fi dezasamblate în părți și introduse în mașina de spălat vase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.