Brand voice

6 sfaturi pentru montarea tapetului pentru începători

Ziarul de Vrancea
31 mar 2021 1054 vizualizări

Tapetul face o impresie instantanee - și nu este întotdeauna una pozitivă. Pereții neuniformi, alegerea slabă a culorilor și lipsa de pregătire pot însemna că camera dvs. recent tapetată nu se simte primitoare. Dacă vă gândiți să încercați tapetul, iată cele mai importante 6 sfaturi pentru începători.

Luați în considerare tonul pe care doriți să-l setați. Tapetul setează stilul unui spațiu și aici trebuie să începeți atunci când alegeți un design. A ști ce rol va juca un tapet vă poate ajuta să luați această decizie. Va fi o caracteristică dominantă sau vreți să se lege armonios cu restul camerei?

Tendințele vin și pleacă, dar tapetul poate rezista până la 10 ani, așa că asigurați-vă că vă place cu adevărat, înainte să îl cumpărați. Cu toții vedem tapeturile ușor diferit, în funcție de stările și amintirile pe care le evocă. Nu vă fie teamă să aveți încredere în instinctul dvs. în loc să vă bazați pe opiniile altora.

Începeți cu eșantioane

 După ce vă restrângeți ideile de tapet, eșantioanele ar trebui să fie următorul dvs. pas. Ele vă dau o idee precisă despre culoarea reală, textura și scara unui design. Uitați-vă la mostre atât în ​​lumina artificială, cât și în lumina zilei: efectul poate varia considerabil și ceea ce arată bine în lumina naturală ar putea părea prea întunecat în lumina artificială sau invers.

De asemenea, puteți utiliza eșantioane pentru a evalua calitatea și grosimea unui tapet, împreună cu modul în care va trebui să fie agățat. Vă recomandăm să arătați în prealabil meșterului eșantionul ales pentru a putea planifica instrumente și alte resurse.

Notați numărul lotului

Dacă folosiți un eșantion pentru a se potrivi cu restul decorului, asigurați-vă că notați numărul lotului. Diferite loturi de tapet pot prezenta variații considerabile de culoare. Utilizarea numărului lotului ca referință atunci când comandați tapetul vă poate salva de surprize neplăcute.

Cercetați ce este la modă chiar acum

Tapetul texturat este încă la modă și va fi pentru mult timp. Nu numai că arată somptuos, dar poate adăuga cu adevărat căldură și adâncime unui spațiu. Combinați-l cu covoare și pături, imprimeuri inspirate de animale sau texturi de ratan pentru a face o cameră să pară interesantă și să pară foarte bogată.

Pentru mai multe idei de tapet, design-urile care imită materialele naturale sunt, de asemenea, o alegere populară, în general, deoarece sunt mai ieftine de cumpărat și de instalat decât lucrurile reale. Căutați marmură realistă, beton lustruit, cărămidă și efecte din lemn.

Natura a inspirat, de asemenea, tapetele cu tematică de junglă, care sunt populare în acest sezon. Căutați motive de frunze mari, imprimeuri de cactus și verde profund și luminos, amestecate cu atingeri de culoare îndrăzneață.

Alegeți cu înțelepciune tapetul pentru bucătării și băi

Un tapet lavabil din vinil este cel mai bun în încăperile expuse în mod regulat la abur. Este ușor de curățat, iar petele nu se vad de obicei în tapet de vinil. Este mai gros decât alte tipuri de tapet și va ascunde imperfecțiunile și fisurile. În plus, este durabil și ușor de utilizat, astfel încât să îl puteți folosi și în alte camere.

Dacă tapetul pe care îl doriți pentru bucătăria dvs. nu este vinil, vă sugerăm instalarea unui fundal din sticlă pentru a-l proteja de uzură și murdărie. Va funcționa la fel de bine ca plăcile de faianță sau vopseaua, dar nu va trebui să faceți compromisuri în ceea ce privește creativitatea.

Strângeți numerele

Pentru a stabili câte rulouri veți avea nevoie, uitați-vă mai întâi la lățimea tapetului ales. Măsurați perimetrul camerei, inclusiv ușile și ferestrele, și împărțiți-l la lățimea hârtiei.

Pentru a calcula lungimea totală a tapetului necesar, înmulțiți înălțimea camerei cu numărul de lățimi necesare. Împărțiți acest număr la lungimea unui rulou. Această cifră finală va fi numărul de rulouri de care aveți nevoie.

Dacă matematica nu este subiectul dvs. preferat, mulți comercianți au un calculator online care vă va oferi un ghid aproximativ cu privire la numărul de rulouri de care veți avea nevoie pentru a finaliza lucrarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.