Brand voice

5 jocuri populare în România care pot fi jucate de pe mobil

Ziarul de Vrancea
28 dec 2022 716 vizualizări

Românii își petrec tot mai mult din timpul liber jucându-se pe telefonul mobil. Cele mai populare jocuri pot fi jucate individual sau în rețea, prin intermediul browser-ului și al aplicațiilor ce pot fi instalate fără niciun cost sau pe site-uri.

De exemplu, pe unele site-uri licențiate de jocuri de noroc se joacă table online pe bani. Tablele sunt practicate la scară foarte largă în țara noastră, având avantajul că sunt ușor de transportat oriunde. Grație telefonului mobil, gradul de accesibilitate este și mai mare. Jocul de table încape nu într-o geantă, ci într-un buzunar.

Pentru a juca table pe internet, pasionatul trebuie să se înregistreze pe platformă și să acceseze secțiunea de „backgammon”. Acolo se poate așeza la o masă deja creată sau poate crea propria masă, setând miza, timpul rezervat unei mutări și alte caracteristici ale partidei. De asemenea, prin intermediul mobilului se poate participa la turnee de table. Câștigătorii împart fondul de premiere și primesc puncte de rating.

Jocuri „ca la aparate”

Păcănelele online sunt o altă distracție practicată de români în special de pe telefonul mobil. Sunt mii de jocuri de tip slot care alungă plictiseala, cu tematici diverse. Categoria jocurilor egiptene este bine reprezentată, în ea fiind incluse păcănele Rise of Ra și alte sloturi în care faraonii și piramidele sunt simboluri cu valoare mare.

Foarte apreciate de jucătorii din țara noastră sunt și sloturile cu fructe și șeptari, denumite „ca la aparate”. Acestea erau simbolurile predominante în perioada de început a aparatelor de păcănele, când plățile erau făcute în bomboane sau în caramele. Jocurile cu tematică sportivă și cele inspirate din emisiuni tv, filme și seriale sunt, de asemenea, la mare căutare.

Șah contra unor adversari de pe tot globul

„Sportul minții” este varianta ideală a umplere a timpilor morți pentru cei care sunt pe drum sau care așteaptă mijlocul de transport în comun. Există multe aplicații de șah în care jucătorul poate alege dacă joacă împotriva computerului, sau împotriva unui oponent real, care poate fi din oricare loc de pe planetă. Ca și la table, fiecare victorie la șah aduce un punctaj învingătorului, iar înfrângerile scad ratingul.

Aplicațiile și site-urile care pot fi accesate prin intermediul telefonului mobil sunt utile și pentru cei care iubesc șahul, dar nu au pe cineva cu care să joace „față în față”. Softurile conțin și tutoriale prin care cei interesați pot învăța diverse strategii și mutările preferate ale marilor maeștri internaționali.

Softurile de poker sunt foarte căutate

Pokerul online are mai mulți fani decât cel clasic. În primul rând, este la îndemâna oricui să joace poker de pe telefonul mobil. Trebuie doar să instaleze un soft special, operațiunea durând numai câteva secunde. Pe de altă parte, participarea la un turneu fizic presupune deplasarea într-un loc anume și petrecerea a ore întregi la o masă, într-un continuu suspans.

În al doilea rând, pokerul de pe telefon este preferat de cei timizi și de cei care nu sunt în stare să își ascundă emoțiile și ar putea fi citiți foarte ușor de adversari dacă s-ar afla la un turneu offline. Totuși, jocurile online pot fi poarta de acces spre turnee fizice cu premii mari. De altfel, jucători celebri sunt ambasadori ai operatorilor de pe internet.

Ruletă „din mers”

Cei care nu preferă jocurile de strategie precum poker, șah sau table se pot lăsa în totalitate în voia întâmplării deschizându-și cont pe un site care oferă diverse tipuri de ruletă. După înregistrare, ei deschid pe telefon, din mers, jocul preferat, fixează miza, plasează pariul și așteaptă învârtirea roții. Până când bila poposește într-un buzunar, adrenalina este maximă.

Se poate opta pentru ruletă electronică, în care jocul este coordonat de un script, sau pentru ruletă live, în care jocul este făcut de un dealer precum sunt cei din cazinourile online, filmați într-un cadru adecvat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.