Brand voice

CEC intra pe piata cardurilor

Camelia Stănilă
2 nov 2005 1056 vizualizări
In Vrancea vor exista deocamdata doua bancomate si 17 POS-uri, pentru retragerea de numerar

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va intra pe piata cardurilor, in jurul datei de 10 decembrie, cind sistemul dezvoltat de banca va deveni operational. Potrivit reprezentantilor CEC, in Vrancea va exista o retea de 2 ATM-uri (bancomate) si 17 POS-uri (point of sale, aparate de citit carduri) instalate in principalele agentii din judet, pentru retragerea de numerar. Cele doua bancomate au fost deja montate, la sediul sucursalei Vrancea si la agentia din Piata Unirii, iar in urmatoarele doua saptamini vor fi instalate POS-uri atit in aceste doua locatii, cit si la agentiile Focsani Gara si Sud, Adjud, Marasesti, Odobesti, Panciu, Soveja, Vidra, Naruja, Tulnici, Vulturu, Suraia, Maicanesti, Dumbraveni si Cotesti. Odata cu instalarea aparaturii, CEC-ul va oferi si carduri sub sigla Visa si MarterCard, pentru persoane fizice si juridice. Persoanele fizice vor beneficia astfel de cardul de debit Visa Electron, in special pentru virarea salariului, ceea ce va face posibila si o descoperire de cont. Pentru clientii care doresc sa obtina o linie de credit va fi pus la dispozitie cardul MasterCard Standard. Persoanele juridice, pe de alta parte, vor putea solicita cardurile de debit Visa Business Silver si MasterCard Business, destinate corporatiilor, IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate etc., pentru diverse plati in interes de afaceri. "In decembrie vom incepe sa emitem carduri pentru salariatii nostri, insa daca vor exista solicitari si din partea clientilor le vom onora. In general, emiterea de carduri pentru clienti va demara de la 1 ianuarie 2006", ne-au precizat reprezentantii CEC Vrancea. Proiectul de lansare pe piata cardurilor a fost initiat inca de acum doi ani, insa va fi materializat abia acum, cind banca este pe punct de a se privatiza. Cu toate ca a ramas in urma altor banci in ceea ce priveste introducerea instrumentelor electronice de plata, CEC-ul doreste sa-si valorifice vasta retea din teritoriu, prin instalarea la nivel national a nu mai putin de 137 de ATM-uri si 1.000 de POS-uri, pina in momentul inaugurarii serviciului. CEC-ul a fost fondat in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de 5.155,8 milioane lei noi si o retea de peste 1.400 de unitati, la nivel national. Numai in Vrancea, CEC-ul detine 37 de agentii, atit in orase, cit si in mediul rural.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.