Brand voice

ROMÂNIA PUTERNICĂ, VRANCEA PUTERNICĂ

Ziarul de Vrancea
4 nov 2016 4379 vizualizări
Echipa PNL pentru Parlament

 

Cătălin Toma: 

Cunosc problemele reale ale cetățenilor și mă voi bate pentru rezolvarea lor 

Vârsta: 38 de ani

Profesia: profesor limba franceză

Ocupația: primar al comunei Jariștea

Candidat la Senatul României  

 

Pot spune, la 38 de ani, că reprezint noua generație. Am intrat în administrația locală la 30 de ani, câștigând Primăria comunei Jariștea, primarie pe care o conduc și acum, obținând la ultimele alegeri locale un scor de 81,53%.  Am învățat să fac o administrație corectă, transparentă, orientată către nevoile cetățenilor. În calitate de președinte al filialei PNL Vrancea am reușit formarea unei echipe tinere, dornică de schimbare, care a obținut 13 locuri în Consiliul Județean, 8 în Consiliul Local Municipal, 19 primării și cel mai bun scor din istoria filialei, aproape 35%.  

 

Ion Ștefan:

Cea mai bună formă de ajutor social este un loc de muncă. 

Vârsta: 48 de ani

Profesia: inginer electromecanic

Ocupația: manager companie 

Candidat la Camera Deputaţilor

 

Din experienţa ca manager am învãţat să organizez un sistem performant de lucru prin proceduri şi structuri operaţionale eficiente, cu oameni de bun simţ şi cu credinţă. M-am perfecţionat sã iau decizii ferme, drastice, acolo unde este cazul.

Vreau să aduc si în Parlamentul României rigoare, seriozitate. Ca investitor privat, care nu a făcut afaceri cu statul, știu deja că nu se poate lucra decât cu obiective clare, palpabile. În Parlament voi susține legi care să scadă importanța Statului în viața economică a cetățeanului. Voi lupta pentru scăderea ta­xelor și pentru construirea unui mediu economic mai prietenos. Acestea vor avea ca efect crearea de noi locuri de muncă care vor aduce prosperitate. Cea mai bună formă de ajutor social este un loc de muncă.

 

Liviu Bostan:

Singurul privilegiu pe care trebuie să îl aibă un parlamentar este acela că îi reprezintă pe alegători

Vârsta: 50 de ani

Profesia: profesor de matematică

Ocupația: inspector asigurări  

Candidat la Camera Deputaţilor

 

Sunt un liberal aflat permanent în opoziție față de modul totalitar și netransparent promovat de PSD în administrarea județului Vrancea. Sunt un om cu vechi și puternice convin­geri de dreapta. Cred că România trebuie să fie o țară puternică și un stat cu puteri strict limitate, o societate liberă și prosperă. Provin din mediul rural, dintr-o familie numeroasă, și înțeleg foarte bine ce-și doresc oamenii de la aleșii lor. Un parlamentar trebuie să fie definit de bun simț, onestitate și modestie, nu de populism și duplicitate. Mă voi bate pentru eliminarea pri­vilegiilor demnitarilor, inclusiv cele legate de imunitate și pensii speciale. Singurul privilegiu pe care trebuie să îl aibă un parlamentar este acela ca îi reprezintă pe alegători.  

 

 

Platforma Dacian CioloŞ  

#Romania100 – România la 100 de ani

10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni

 

#1 Susținem o Românie fără corupție

Nicio forță politică din România nu trebuie să pună opreliști luptei împotriva corupției, să slăbească justiția și statul de drept. Corupția îns­eamnă sărăcie, corupția ne condamnă la subdezvoltare.  

#2 Susținem o Românie cu o

clasă politică responsabilă

După alegerile din 11 Decembrie 2016, România riscă să aibă în prima linie, să fie condusă de oameni politici cercetați penal, cu condamnări penale, oameni care nu mai pot reprezenta viitorul. La 100 de ani de la Marea Unire, România merită o clasă politică cinstită, care să devină un model de etică și onestitate, nu de populism și demagogie.  

#3 Susținem o Românie guvernată cu bun simț

Este nevoie de o reformă profundă a admi­nistrației și de crearea unui corp administrativ competent, integru. Respectul pentru cetățeni trebuie scris în ADN-ul administrației. Doar în felul acesta administrația va inspira încredere și respect. 

#4 Susținem o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit

Creșterea economică sănătoasă și nivelul de trai vor putea fi menținute numai dacă vom crea mai multe locuri de muncă. Creșterile de salarii, de pensii sunt posibile numai dacă există suficienți oameni care muncesc, care aduc valoare în economie. Crearea de noi locuri de muncă trebuie să fie obiectivul principal al guvernului.

#5 Susținem o Românie fără sărăcie

Aproape jumătate din populația țării trăiește în sărăcie. În loc să fie sprijiniți, cei mai săraci dintre noi sunt puși pe drumuri, sunt folosiți ca masă de manevră electorală. Trebuie să promovăm pachete de sprijin integrat pentru oamenii săraci și pentru familiile lor, care să ducă la o reală integrare în societate: locuri de muncă, sănătate, școală pentru toți. 

#6 Susținem o Românie cu o economie competitivă

La aproape 100 de ani de la Marea Unire, România nu are o autostradă care să treacă munții. Polul sărăciei din Europa este la noi și există dezechilibre majore de dezvoltare între regiuni. La asta ne-au adus inconsecvența, incapacitatea de a duce până la capăt proiecte și de a avea abordări strategice, sistemele arbitrare de a distribui banii cu scopul de a “cumpăra” primari pentru campania electorală.  

#7 Susținem o Românie cu adevărat educată

În România de azi avem un sistem de educație în mare parte decredibilizat de interese partinice și de non-valori, subfinanțat, un sistem în care dascălii onești sunt sufocați de hățișuri de interese. Trebuie să dăm o șansă egală elevilor și profesorilor din mediul rural, să recuperăm și să dezvoltăm învățământul tehnic, agricol și învățământul dual. 

#8 Susținem o Românie sănătoasă

Prea mulți medici pleacă din țară. În România nu s-au mai construit spitale noi, România nu a avut în ultimii 26 de ani un plan de dezvoltare, de modernizare a infrastructurii spi­talicești. Odată cu alocarea unui buget suficient, este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate, care să elimine co­rupția, politicul și conflictele de interese din managementul spitalelor. 

#9 Susținem o Românie care contează în UE și în NATO

Urmează vremuri tulburi pentru Europa. Uniunea Europeană este în criză. România trebuie să decidă dacă vrea să fie parte din problemă sau parte din soluție. Avem forța să rămânem cel mai de încredere partener din Europa de Est al Statelor Unite ale Americii. Totodată, avem datoria istorică și morală de a-i ține lângă noi, pe o cale europeană, pe românii din Republica Moldova, de a pregăti regăsirea neamului. 

#10 Susținem o Românie a tuturor românilor

Cei mai mulți dintre românii plecați să muncească în străinătate fac asta pentru că și-au pierdut încrederea că acasă se poate mai bine. La 100 de ani de la Marea Unire, o Românie puternică are nevoie mai mult ca oricând de un spirit de neam puternic, de un țesut social solid, bazat pe valori, bazat pe ceea ce ne definește și ne unește. (Advertorial) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.