Brand voice

Municipiul Focșani are nevoie de politici liberale. PNL Focșani a anunțat ”Proiectul de municipiu”

Ziarul de Vrancea
26 sep 2016 1494 vizualizări
”Reședința de județ trebuie reconstruită de la bază, cu o nouă viziune și o reașezare a priorităților”, consideră Norocel Stroe, președintele organizației municipale a PNL. ”E nevoie de idei clare, prin care să se pună bazele reconstrucției de care Focșaniul are nevoie. Sunt alături de echipa PNL Focșani, în demersul ei de a convinge oamenii că e nevoie de o construcție liberală în Focșani”, a adăugat Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea

PNL Focșani propune locuitorilor din orașul de pe Milcov o provocare: politici liberale pentru un municipiu de anvergură europeană. Câtă vreme s-a putut face asta în foarte multe orașe din România (Piatra Neamț, Suceava, Brașov, Oradea etc.), înseamnă că se poate face și în Vrancea, însă este nevoie de viziune, inițiativă și implicare reală în viața comunității și în problemele reale ale urbei noastre. Adică exact ce a lipsit și lipsește administrației PSD, în viziunea liberalilor.

 

”ADN”-ul focșănenilor pare să fi fost modificat de comuniști și neo-comuniști mai mult decât s-a întâmplat în alte zone din țară. Altfel nu se explică de ce am ajuns într-un punct în care nu sancționăm mereu abuzurile unei administrații care întoarce prea puțin din încrederea oamenilor.

 

Cândva târg de o importanță vitală la granița dintre Moldova și Muntenia, orașul Focșani a plătit tribut, în timp, lipsei de viziune unitară a administrației, în dezvoltarea pe care locuitorii și-au dorit-o. Practic, în acest moment municipiul Focșani se află într-un punct zero, de unde trebuie pornit și reconstruit totul”, a precizat Norocel Stroe, președintele PNL Focșani.

 

Acesta este susținut de echipa județeană a PNL, condusă de președintele Cătălin Toma, un profesor care a dovedit că poate face la nivel de comunitate lucruri deosebite și care acum sprijină organizația municipală a PNL în proiectele pe care aceasta le derulează.

 

Foto 2: Cătălin Toma, președinte PNL Vrancea

Suntem echipe foarte active și la municipiu și la județ. Știm că vrâncenii așteaptă de la noi infinit mai mult decât de la alții. Tocmai de aceea gândim strategii de dezvoltare bazate pe o viziune unitară, idei constructive și repoziționare față de principalele nevoi pe care le are municipiul Focșani. Am stat de vorbă cu oameni de afaceri, cu ingineri, cu profesori, cu medici, cu oameni din societatea civilă și știm ce avem de făcut. Încercăm, din opoziție, să forțăm administrația aflată la conducere să țină cont de ideile noastre și să se poziționeze către prioritățile urbei, nu către proiecte care nu au legătură cu interesul majorității cetățenilor”, a spus Cătălin Toma.

 

Liberalii focșăneni definitivează în această toamnă ”proiectul de municipiu” menit să ”forțeze” administrația publică locală să intre pe făgașul normal al investițiilor, pornind de la prioritățile esențiale ale municipiului.

În primul rând, strategia de dezvoltare trebuie să se axeze pe investiții în infrastructură, pe crearea unor facilități pentru mediul economic, pe siguranța oamenilor și a celor care aduc plus-valoare în Focșani, indiferent de activitățile desfășurate. Grija pentru sănătate, pentru un mediu sănătos și pentru o viață sportivă și culturală atractivă vor constitui argumente în favoarea ideii deFocșani-pol turistic regional, deoarece toate lucrurile amintite anterior plus crearea unor evenimente-unicat nu vor face decât să atragă turiști din județele limitrofe și nu numai”, consideră liberalii. (Advertorial)

 

10 puncte ale ”Proiectului de municipiu”, proiect dezvoltat și aflat în lucru la PNL Focșani:

1.  1-Investiția în infrastructură: prioritară și esențială

2.  2- Patrimoniul cultural și natural – pus în valoare pentru că va susține dezvoltarea economică și turistică

3.  3-Calitatea vieții și siguranța oamenilor trebuie să fie în strânsă legătură cu acțiunile administrației locale

4.  4-Mediul privat trebuie susținut atât de administrație, dar și de politici clare în materie de desfășurare a activităților care vizează domeniul public și privat al municipiului

5.  5- Investițiile în baze sportive și în susținerea sportului de masă sunt indispensabile

6.  6-Spațiul verde și locurile de joacă pentru copii – priorități fără compromisuri

7.  7-Arhitectura municipiului trebuie discutată la nivel de administrație pentru că am devenit orașul cu ”2 blocuri, 10 culori”

8.  8-   Parteneriate administrație-ONG-uri

9.  9-Regândirea circulației în mai multe zone din Focșani

10 10-Analiză și dezbatere publică privind modul în care Focșaniul se poate dezvolta pe termen lung

 

E nevoie de două baze sportive moderne la Focșani

 

A investi în sport înseamnă, de fapt, să investești în sănătate, în combaterea infracționalității și mai înseamnă să oferi alternative copiilor și tinerilor captivi ai tehnologiei ”moderne”. Liberalii focșăneni spun că investiția în sport poate ”salva” mare parte din tinerii care au probleme de socializare și care nu-și folosesc timpul și abilitățile la capacitate maximă.


Am fost jurnalist sportiv mai bine de 10 ani. În 2017 se împlinesc 20 de ani de când am scris primele cronici sportive de pe stadioanele Milcovul, respectiv Tineretului. Sunt trist să văd că după 20 de ani, arenele arată la fel ca în urmă cu două decenii. La Piatra Neamț, cu 6 milioane de euro finanțare europeană, baza sportivă Ceahlăul a fost refăcută, iar echipa de fotbal a României a jucat acolo meciuri internaționale. La Focșani, singurul municipiu din Moldova care nu a avut vreodată echipă de fotbal în prima ligă, sportul nu a reprezentat niciodată o prioritate pentru administrația PSD”, a precizat Cristi Irimia, purtător de cuvânt al PNL Focșani și consilier județean.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.