Brand voice

Burse private, internship-uri şi până la 100% rată de angajare după finalizarea studiilor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Ziarul de Vrancea
21 iun 2016 1081 vizualizări
Probabil că orice părinte care decide să-şi trimită copilul să urmeze studii superioare îşi pune întrebarea, firească de altfel: „La ce bun?”! Vom încerca, mai jos, să vă oferim răspunsuri la această întrebare, prin prisma parteneriatelor pe care fiecare facultate din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi le are cu mediul socio-economic din Galaţi și din regiunea de sud-est a României.

 

Facultatea de Inginerie a dezvoltat acorduri de parteneriat care vizează atât pregătirea profesională a studenţilor, cât şi creşterea transferului tehnologic prin intermediul unor contracte de cercetare ştiinţifică aplicativă. Dintre colaboratorii Facultăţii de Inginerie amintim Arcelor Mittal Galaţi, S.C. RULMENŢI S.A. Bârlad, Dacia Renault Piteşti şi AEROSTAR S.A. Bacău, ale căror oferte sunt deosebit de stimulative şi utile.

Facultatea de Arhitectură Navală deţine şi dezvoltă acorduri de parteneriat cu toate şantierele navale din România, dar şi cu puternice societăţi de proiectare-cercetare. Aceste parteneriate prevăd contracte de cercetare aplicativă, colaborări, burse, cât şi internship-uri. Toate acestea asigură o rată a angajării de aproape 100% a absolvenţilor chiar în domeniile ingineriei navale, cercetare-proiectare, administraţie în domeniul naval.

Facultatea de Știința şi Ingineria Alimentelor desfăşoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Facultatea colaborează cu întreprinderi din domeniu oferind studenţilor oportunităţi pentru stagii suplimentare de practică, burse de studiu, participări la concursuri profesionale naţionale şi internaţionale, internship. Dispune de o modernă infrastructură pentru cercetare, care permite consolidarea relaţiilor cu inspectoratele preuniversitare din domeniu.

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are încheiate protocoale de colaborare în scopul efectuării de stagii de practică cu peste 30 de companii, dintre care menţionăm colaborarea cu Alewijnse, care oferă studenţilor şi burse private în valoare de 900 lei/lună. Rata de angajare a absolvenţilor facultăţilor  Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este ridicată, peste 80%, la societăţi din domeniile Calculatoare, Inginerie Electrică, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, Ingineria sistemelor.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport are un parteneriat extrem de solid cu Inspectoratul Școlar Judeţean Galaţi în formarea şi evaluarea studenţilor din domeniile ştiinţe ale educaţiei şi Educaţie fizică şi sportivă. Are numeroase parteneriate cu mediul academic din ţară şi străinătate, sprijină implicarea studenţilor în publicarea de articole în reviste de specialitate, dar şi participarea sportivilor de performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale.

Facultatea de Litere are şi ea numeroase parteneriate. Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism colaborează cu institute, biblioteci şi inspectorate şcolare, Departamentul de engleză are parteneriate cu UNESCO, Consiliul Britanic, Comisia Fulbright, în timp ce Departamentul de Franceză are acorduri cu Institutul Francez sau Agenţia Universitară a Francofoniei. Studenţii filologi fac practică pedagogică în şcolile şi liceele gălăţene, iar cei de la Jurnalism au acces la studioul propriu de televiziune Student TV, dar şi la principalele televiziuni din zonă.

Facultatea de Știinţe şi Mediu, cu specializările Chimie, Știinţa Mediului şi Matematică Informatică, se află în legătură cu Agenţiile Judeţene de Mediu, dar şi cu agenţi economici din regiune, precum Asil, Setcar sau Ceprohart, unde studenţii pot face practică sau beneficia de internship-uri. Aici, tinerii care î şi propun să descopere matematica pentru a afla secretul succesului sau chimia pentru a descoperi sensul vieţii găsesc mediul ideal. Chiar  şi cei care militează pentru salvarea mediului!

Studenţii Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie desfăşoară practica de specialitate, în baza acordurilor de parteneriat pe care le are încheiate cu instituţii de profil (instituţii publice, autorităţi locale, muzee, organizaţii non-guvernamentele, redacţii de ziare şi reviste de cultură, organizaţii studenţești, institute de cercetare. Ei pot primi şi burse din fonduri private, acordate pe baza rezultatelor obţinute.

Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila are numeroase colaborări internaţionale, cu universităţi din Belgia, Ungaria, Portugalia, Germania, Republica Moldova sau Bulgaria, dar şi colaborări naţionale cu Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii ICECON SA București, Institutul de Mecanica Solidelor al Academiei Române sau Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila.

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor se implică foarte mult în consolidarea relaţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, asigurând studenţilor şi absolvenţilor atât acces la programe de consiliere şi orientare profesională cât mai ales oportunităţi reale de angajare. Susţinerea studenţilor începe chiar din anul I când aceştia au posibilitatea de a urma stagii de practică plătită în cadrul firmelor locale şi naţionale.

Facultatea de Știinţe Juridice, Sociale și Politice mizează pe orientarea în carieră a studenţilor, pe baza parteneriatul existent între facultate şi diverse structuri profesionale şi administrative din teritoriu şi din ţară, între care sunt de amintit baroul de avocaţi, Curtea de Justiţie, Tribunalul, consiliul şi primăriile din judeţ. O colaborare fructuoasă, cu efect direct în orientarea în carieră, se înregistrează la nivelul asociaţiilor şi organizaţiilor studenţeşti ELSA şi AIESEC.

Studenţii Facultăţii de Medicină și Farmacie fac practică în spitalele din tot judeţul Galaţi, colaborează cu ONG-uri, clinici și asociaţii medicale din regiune, dar și cu cabinetele medicale. Cei mai valoroși studenţi primesc burse din partea Colegiului Medicilor. După absolvire, studenţii de la specializarea Medicină își pot face rezidenţiatul în unităţmedicale mari din ţară sau din străinătate, în vreme ce toţi ceilalţi absolvenţi se pot angaja direct.

Mulţi dintre studenţii Facultăţii de Arte fac practică încă din anul I și sunt apoi angajaţi la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Practică fac și la Teatrul Dramatic, La Muzeul de Artă Vizuală, la Centrul Cultural. Cei mai buni studenţi sunt recompensaţi cu Burse Erasmus, facultatea având numeroase colaborări internaţionale, printre care cu Universitatea din Milano sau cu cea din Avignon. Studenţii sunt sprijiniţi și să participe la concursuri naţionale sau internaţionale.

Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs un număr de 1.900 de locuri la buget – la ciclul de studii de licenţă și, respectiv, 780 de locuri la buget – la ciclul de studii de masterat. Acestora li se adaugă tot atâtea locuri cu taxă.

Informaţii suplimentare despre Admiterea 2016 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi  pe www.ugal.ro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.