Brand voice

Ce propune focşănenilor Lilian Ilie, candidatul PNŢCD pentru postul de primar al municipiului

Ziarul de Vrancea
2 iun 2016 2036 vizualizări


PROGRAM ECONOMIC

1.Preluarea activului şi pasivului Primăriei municipiului Focşani, numai după efectuarea unui audit complex în ceea ce priveşte cheltuirea banului public sub raportul oportunităţii şi economicităţii. Iniţierea unui control amănunţit al Curţii de Conturi precum şi prezentarea concluziilor Curtii de Conturi asupra exerciţiului bugetar, pentru perioada 2012-2016. Imputarea sumelor de bani din bugetul local cheltuite nejustificat, celor care se fac vinovaţi de prejudicii materiale.
2. Reducerea taxelor şi impozitelor locale pe clădiri şi terenuri pentru persoane fizice şi juridice cu 5%  şi acoperirea diferenţei veniturilor prin:
Cheltuirea banilor publici numai în interesul comunităţii
Îmbunătăţirea ratei de colectare a veniturilor
Renunţarea la manifestările festive grandioase, inutile, bugetofage, finanţate din bugetul local.
O judicioasă repartizare a cheltuielilor pe capitole, în bugetul local
3.Reducerea tarifelor de închiriere a meselor din pieţele agroalimentare, pentru producătorii particulari şi comercianţi, încurajarea dezvoltării ofertei şi stimularea acestora prin asigurarea condiţiilor de liber acces, expunere şi vânzare a produselor. Descurajarea şi combaterea fermă a concurenţei neloiale.
Stârpirea spăgii şi îndepărtarea corupţilor din serviciile publice subordonate primăriei.
4.Acordarea de facilităţi investitorilor români şi străini pentru dezvoltarea de afaceri în domeniile producţiei şi serviciilor, altele decât confecţiile în lohn.


Măsuri reparatorii şi de comunicare cu comunitatea

Analiza şi verificarea tuturor deciziilor de retrocedare, dar şi a activităţii comisiei de fond funciar şi aplicare a Legii 10/2001.
Asigurarea transparenţei actului de decizie şi a accesului liber şi neîngrădit al cetăţeanului la informaţiile cu caracter public.
Pe principiul transparenţei toate contractele de achiziţii publice sau prin care s-au efectuat lucrări publice vor fi aduse la cunoştinţă publicului.
Prezentarea opiniei publice a tuturor creditelor publice luate de-a lungul timpului şi analizarea lor sub raportul eficienţei.
Promovarea relaţiei funcţional public cetăţean pe baze corecte, adecvate anului 2016. Funcţionarul public este în slujba cetăţeanului şi nu a liderilor politici locali de orice culoare politică ar fi.
Organizarea de licitaţii publice pentru toate investiţiile mai importante realizate din banii contribuabililor.
Organizarea de referendumuri şi consultarea cetăţenilor în problemele de interes general, promovând principiul cooperării oneste, deschise între cetăţean şi autoritate.
Extinderea locurilor de staţionare a taximetrelor, îmbunătăţirea condiţiilor de trafic în cartierele periferice şi reorganizarea traficului rutier pentru asigurarea acesului taximetrelor pe toate străzile.
Anveloparea blocurilor de o manieră unitară, uniforma, supusă unei viziuni de ansamblu, cu un specific pe cartiere care să dea o anumită imagine de frumos, de curat, de ordine a oraşului.
Schimbarea în totalitate a conducerii ENET.
Numirea în consiliul de administraţie de oameni doar de persoane din zona apolitică, pe criterii de competenţă şi reprezentativitate. ENET nu e pentru clientelă. Toţi locuitorii plătesc pentru ENET deşi doar o parte beneficiază de serviciile ei. E o societate comercială care nu poate înghiţi la nesfârşit resurse publice.
Refacerea parcurilor care în ultimii ani au fost reduse şi cantitativ şi calitativ.
Unde a fost MOPAF-ul, în parteneriat cu actualii proprietari, dorim amenajarea unei grădini botanice, utilă atât pentru elevi cât şi ca loc amenejat pentru o promenadă. Municipiul are nevoie de frumos, de mult spaţiu verde.
Pentru un mediu mai prietenos, mai puţin poluat, trebuie organizată o dezbatere publică pentru regândirea traficului rutier, cu accent pe încurajarea mersului pe bicicletă, a transportului public şi a soluţionării problemei parcărilor.

Program Social

 
Asigurarea gratuităţii în transportul public interurban pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Închiderea robinetului pentru finanţarea societăţii ENET, unde în ultimii ani au fost plătite facturile de gaz, din banii contribuabililor.
Încurajarea instalării centralelor termice proprii, de apartament, de scară sau de bloc.
Reamenajarea şi mobilarea spaţiilor de joacă pentru copii, acolo unde acestea mai există.
Înfiinţarea de noi spaţii de joacă.

Învăţămant – Educaţie -Tineret

Am fost unul din cei care au sprijinit achiziţionarea unui pian pentru Ateneul Pastia şi am militat pentru ca orchestra UNIREA să capete un statut permanent. Focşănenii merită o orchestră a lor care poate fi şi o emblemă a oraşului.
Voi sprijini în continuare actul cultural de calitate.
Continuarea programului de investiţii prin ANL şi execuţia a cel puţin  200 de unităţi locative pe an pentru tineri şi familiile tinere.
Amenajarea de baze sportive în aer liber pentru tenis de camp, volei, baschet, handbal, în toate cartierele oraşului, cu acces prioritar pentru tineri. Voi susţine sportul de masă pentru a promova dinamismul social şi spiritul competiţiei.
Îmbunătăţirea finanţării instituţiilor de învăţământ, a gradiniţelor şi a creşelor, pentru o bună desfăşurare a activităţii de învăţământ şcolar şi preşcolar.
Achitarea integral şi imediat a burselor şcolare şi premierea elevilor cu performanţe olimpice şi sportive.
Acordarea de premii în bani şi salarii de merit, profesorilor cu performanţe în pregătirea elevilor, a olimpiadelor şcolare şi concursurilor sportive.

Investiţii – Infrastructură - Mediu

Finalizarea proiectelor şi investiţiilor aflate în derulare.
Extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi gaze pe toate străzile municipiului.
Asfaltarea străzilor şi includerea în contractele de execuţie a lucrărilor, a garanţiei de calitate pentru minim 3 ani, în sarcina executantului lucrării.
Execuţia de perdele forestiere de protecţie pe latura de nord a oraşului şi plantarea de arbori şi arbuşti ornamentali.
Extinderea spaţiului verde cu cel putin 20% faţă de situaţia existentă.
Promovarea de noi proiecte de dezvoltare urbană şi accesarea programelor de finanţare a Uniunii Europene.

 

Lilian Ilie canidează şi  pentru Consiliul Local Focşani unde deschide lista PNŢ CDÎn lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.