Brand voice

VIDEO!!!Butnaru Dan Cătălin, candidatul Partidului Verde la funcţia de primar al Focşaniului:

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 2035 vizualizări
Nu am nicio obligaţie faţă de nimeni, sunt absolut independent. Am libertatea să lucrez pentru focşăneni

Get your own valid XHTML YouTube embed code


Reporter: De ce ar alege focşănenii reprezentantul unui partid mic, ecologist, la alegerile de pe 5 iunie?

 Butnaru Dan Cătălin: Partidele mici încă nu au suficiente conexiuni în lumea afacerilor, nu sunt corupte, eu personal nu sunt implicat în această reţea locală de afacerişti şi deci nu am nicio obligaţie faţă de nimeni, sunt absolut independent. Am libertatea să lucrez pentru focşăneni. În al doilea rand, Focşaniul are foarte multe probleme, între care şi cea de mediu. Suntem mult sub norma europeană în ceea ce priveşte suprafaţa de spaţiu verde şi acest lucru se reflectă într-o accelerare, o creştere a bolilor respiratorii, boli de piele, ameţeli, iritaţii.Este nevoie să facem ceva pentru mediu! Se observă cand mergi pe stradă, este foarte mult praf, sunt foarte multe toxine care, în lipsa spaţiului  verde, ajung în plămanii noştri şi declanşaeză aceste afecţiuni de sanatate.

 

Reporter: Care sunt principalele trei obiective pe care Partidul  Verde, candidatul Dan Cătălin Butnaru, le susţine în campania pentru alegerile locale?

 Butnaru Dan Cătălin: Acestea nu sunt obiective separate ci conectate şi derivă din problemele pe care le are Focşaniul. Cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă.Economia a scăzut permanent din ’89 încoace. Odată cu scăderea economiei au scăzut şi veniturilepopulaţiei şi preocupările pentru mediu au scăzut şi ele. Noi, ca partid ecologist, am avea ca principal obiectiv problema de mediu, însă aceasta este una derivată. Ne propunem să nu mai pierdem niciun metru pătrat de spaţiu verde din Focşani. În momentul în care va exista o necesitate ca o anumită suprafaţă de spaţiu verde să fie construită sau retrocedată, vom cere respectivului petent să ofere o suprafaţă echivalentă, în aceeaşi zonă a oraşului. Obiectivul numărul doi ar fi creşterea locurilor de muncă. Pentru realizarea acestui obiectiv ne-am gandi la posibilităţile locale pe care le are Focşaniul, mă refer la grupul de informaticieni care ies în fiecare an din liceele focşănene, pe care-i pierdem, care pleacă în străinătate sau în alte localităţi. Aş dori ca în cadrul unui incubator de afaceri să îi ajutăm pe aceşti oameni să-şi facă firme şi aceste firme să  ofere la randul lor locuri de muncă. O a doua posibilitate: să-i sprijinim pe producătorii agricoli pentru că sunt foarte mulţi care fac produse foarte bune. La munte se produc urdă, caş. Problema este că nu ştim să conservăm şi să ambalăm. Aceste produse sunt perisabile, foarte repede le pierdem şi nu putem să le vindem. Propun să-i ajutăm să înveţe să ambaleze, să conserve şi apoi să vandă. Focşaniul va profita de aceşti producători pentru că ei vor veni la E 85 ,şi vor trebui să-şi realizeze aceste modalităţi de producţie la noi, în Focşani.Unde, normal, vor apărea locuri de muncă. O a treia variantă pentru a creşte numărul locurilor de muncă este scăderea taxelor locale. Ne propunem să le scădem pentru firme şi astfel acestea vor creea locuri de muncă. O a patra posibilitate este reducerea cheltuielilor bugetare incoerente. Ne propunem să introducem coerenţa în administraţia publică locală. Cheltuielile pentru aşa numitele paranghelii, cheltuieli pentru ENET, pentru sistemul centralizat, am dori să le ducem la zero. Prin reducerea lor la zero, vom putea scădea taxele la firme şi se vor face locuri de muncă. Un alt treilea mare obiectiv pe care-l propunem: garanţii pentru lucrările publice. Pentru străzi, de exemplu, ne-am gandit la o garanţie de zece ani. Pentru un fier de călcat, garanţia este de doi ani, putem obţine o garanţie extinsă de cinci ani. Străzile din Focşani au o garanţie de zero zile! Comparativ, în Germania, garanţia pentru o stradă este de 20 de ani. Pentru început, ne dorim o garanţie pentru străzile focşănene de minimum zece ani. Atunci cand se strică ceva, constructorul, pe cheltuiala sa, vine şi repară.

Reporter: Cum decurge campania electorală?

 Butnaru Dan Cătălin: Suntem nemulţumiţi pentru că noi, un partid mic, suntem obstrucţionaţi. Avem probleme din partea partidelor mari. Partidele parlamentare sunt permanent favorizate, printre altele şi la poziţia de pe buletinul de vot. Prima pagină este rezervată partidelor parlamentare, cele neparlamentare, cum este şi partidul nostru, sunt pe ultimele locuri. Partidul Verde  este pe locul nouă şi nici nu a fost anunţat de tragerea la sorţi pentru locul pe buletinul de vot. Din acest motiv vom iniţia o acţiune în instanţă şi vom ataca art. 58 în care se menţionează că partidele parlamentare trebuie să ocupe prima pagină a buletinului de vot. Unii au spus că nu este discriminare, dar dacă nu ar fi, pentru ce se bat aceste partide să fie pe prima pagină dacă nu este un avantaj? Pe langă faptul că sunt partide mari, vizibile, au angajaţi în instituţiile publice, consideră că trebuie să ne obstrucţioneze în acest mod? Decurge greu campania, am primit ameninţări, şantaje de la partidele mari, să fim mai tăcuţi, mai discreţi, să nu atacăm, dacă la început se anunţa o campanie liniştită, acum a devenit murdară.

Reporter: Aţi mai candidat şi acum patru ani, atunci nu a fost cu noroc pentru Partidul  Verde. Credeţi că de data aceasta veţi reuşi să intraţi în Consiliul Local şi să accedeţi la funcţia de primar?

 Butnaru Dan Cătălin: Nu este vorba de noroc pentru că eu nu candidez ca să caştig ceva. A fost ghinion, să spun aşa, pentru focşăneni .Pentru că, din 2012 şi pană acum, condiţiile din Focşani s-au înrăutăţit, spaţiul verde s-a diminuat, sistemul sanitar are din ce în ce mai multe probleme, la fel învăţămantul, străzile au probleme. Eu am evoluat, de la un venit de 100.000 lei, acum am 250.000 lei, se poate verifica în declaraţiile de avere. Deci mie mi-a mers bine. Nu se pune problema de norocul meu, pentru că eu nu mă văd ca un slujbaş la Primărie. Avem şanse la Consiliul Local, îndrăznesc să spun şi la Primărie. În momentul în care voi ieşi consilier, am mai spus, voi dona toată îndemnizaţia pentru proiecte de dezvoltare a oraşului Focşani. Sper pentru focşăneni să obţină  doi sau chiar mai mulţi consilieri verzi. Şi garantez că aceştia nu vor lua niciun leu din bugetul public, deci toată îndemnizaţia va fi donată şi se vor lupta pentru spaţiul verde. Ne vom opune oricărui proiect de distrugere a spaţiului verde.

Reporter: Cat de verde consideraţi că este Focşaniul în 2016? Norma europeană prevede 26 mp/cap de locuitor, însă, în Focşani, tot ce se construieşte se face pe terenuri retrocedate, în mijlocul oraşului, între blocuri.
 Butnaru Dan Cătălin: Sunt zone la periferia Focşaniului unde încă se mai poate respira, dar vara, mai ales în centru, este foarte problematic. Practic nu mai există pomi acolo, praful nu mai poate fi absorbit de vegetaţie, pluteşte în aer şi este inspirat de cetăţeni şi, cum spuneam, ajungem să suferim de infecţii respiratorii, cancer, astm, le vedem, foarte mulţi suferă de aceste afecţiuni, ajung la Spital, o unitate slab dotată, sunt probleme cu medicamentele, cu medicii, este şi corupţie acolo. Focşaniul este foarte puţin verde înspre cenuşiu.

Reporter: Vrancea este un judeţ unde tăierile de pădure sunt cap de afiş pe reţelele de socializare şi în mass-media. Cat de actual mai este sloganul “codrul este frate cu romanul”, cu vranceanul?

  Butnaru Dan Cătălin: Dacă ar fi frate cu romanul, ar trebui să existe doi fraţi, nu? Dacă este secerat, un frate codrul adică, sau se mai mişcă puţin, fiind pe moarte, nu mai poate fi considerat frate cu romanul. Nu mai este actual sloganul pentru că a mai rămas un singur frate, romanul, care are şi el tot felul de probleme. A caştigat banul, l-a omorat pe celălalt frate, codrul, şi acum romanul are maşini, are vile, dar nu mai are frate, nu mai are aer.

Reporter: Care este mesajul candidatului Dan Butnaru şi al Partidului Verde pentru focşăneni, pentru alegerile de pe 5 iunie?
 Butnaru Dan Cătălin: Votaţi pentru un Focşani mai sănătos, mai eficient, care să aibă o administraţie mai coerentă şi bună pentru cetăţenii oraşului. Votaţi pentru Partidul Verde şi pentru Dan Butnaru primar.

Foto:Butnaru Cătălin Dan-candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani din partea Partidului Verde

 

Citiţi  şi:

Butnaru Cătălin Dan-candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani din partea Partidului Verde:OBIECTIVE CLARE PENTRU FOCŞANI

 

 

 

 

Pe cine votăm!

Pentru corecta informare a cititorilor noştri, Ziarul de Vrancea va publica în campania electorală listele de candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie, de la toate partidele. Dacă săptămâna trecută am publicat candidaţii de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Focşani, de la toate partidele care au candidat în cursa electorală, astăzi publicăm listele de candidaţi de la Mărăşeşti. În funcţie de validarea şi publicarea listelor de către Birourile electorale locale, vom continua publicarea candidaţilor şi din celelalte oraşe ale judeţului. Peste 5.000 de vrânceni candidează pentru posturi în administraţia publică locală.

site zdv alegeri locale

Ştirea Zilei!!!Citeşte cu mare atenţie pentru că-n mod sigur te interesează

Este activ începand de astăzi 11.05.2016 subsite-ul ZdV alegeri locale 2016 al Ziarului de Vrancea
site zdv alegeri localesite zdv  alegeri locale
Poate fi accesat la adresa alegeri.ziaruldevrancea.ro.În el veţi regăsi informaţii legate de scrutinul din 5 Iunie 2016 structurate pe: Consiliul Judeţean ,municipiile Focşani şi Adjud.oraşele Mărăşeşti,Panciu,Odobeşti precum şi pentru cele 68 de comune din Vrancea site alegeri zdvsite-ul ZdV alegeri locale 2016 reprezintă cu certitudine pe perioada campaniei electorale pentru alegeri locale 2016, sursa de informare cea mai promptă, echidistantă şi credibilă în mediul online din judeţ.Dar şi-foarte,foarte important!!!- cel mai eficient,accesibil şi util mijloc de promovare electorală, aliniat noilor reglementări în materie,în vigoare, pentru candidaţii reprezentanţi ai formaţiunilor politice sau independenţi ,concurenţi în competeţia electorală din Vrancea,cu verdict final în 5 Iunie 2016,ora 22,00.Obs.:Completat la cererea + dorinţa clientului nostru colaborator şi cu ediţia tipărită a Ziarului de Vrancea ,dar şi cu pagina de facebook şi canalul propriu de youtube ZdV TV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.