Brand voice

VIDEO +Galerie foto !!!Bîznă Mirela Carmen: “Vreau să fiu prietenul cetăţenilor municipiului Focşani şi apoi primarul lor”,

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 4998 vizualizări
Bîznă Mirela Carmen candidează pentru funcţia de primar al Focşaniului din partea Partidului Mişcarea Populară.O administraţie transparentă, schimbarea modului în care se cheltuie banul public, înfiinţarea unui parc industrial care să atragă investiţii, repararea infrastructurii oraşului sunt printre principalele proiecte ale candidatului PMP.” Vreau să le propun cetăţenilor municipiului Focşani un proiect prin care să facem pe toate casele şi pe toate blocurile panouri solare astfel încât să reducem factura la întreţinere” –spune Mirela Baznă despre un alt important proiect al său pe care-l supune atenţiei focşănenilor

Get your own valid XHTML YouTube embed codeR:Care sunt motivele care v-au determinat  să  candidaţi  pentru  funcţia de primar al Focşaniului?

 

Bîznă Mirela Carmen:Consider că oraşul nostru este un oraş închis, un oraş în care drumurile nu duc nicăieri, un oraş din care pleacă tinerii şi valorile noastre, un oraş în care nu sunt respectate legile şi pentru acest motiv m-am hotărât să candidez pentru primăria municipiului Focşani.

R:Ce vă recomandă pentru funcţia de primar? De ce ar trebui să vă voteze focşănenii?


 
 Bîznă Mirela Carmen:După 26 de ani cred că este momentul să facem o schimbare. Cred că este momentul ca femeile să aibă şanse egale cu bărbaţii, pentru că femeile pot întoarce totul în loc, pentru că femeile sunt manageri ale familiilor lor, iar în mediul privat fac faţă cu brio situaţiilor care apar şi de aceea cred, şi pot, şi vreau să candidez la primăria municpiului Focşani.

R:Care sunt schimbările pe care vreţi să le aduceţi în administraţia locală?


 
 Bîznă Mirela Carmen:Vreau să avem o administraţie transparentă.Vreau ca între primar şi cetăţenii municipiului să existe un dialog permanent.Dar în primul rând, vreau să fiu prietenul cetăţenilor municipiului Focşani ,şi apoi primarul lor.Vreau să se schimbe modul în care se fac licitaţiile publice şi lucrările finaţate din bugetul public în acest judeţ.Vreau să sprijin mediul privat.Vreau să sprijin sănătatea pentru că mergem în spital şi în loc să ne vindecăm plecăm cu mai multe probleme.Vreau să le propun cetăţenilor municipiului Focşani un proiect prin care să facem pe toate casele şi pe toate blocurile panouri solare astfel încât să reducem factura la întreţinere,pentru că şapte luni pe an putem să avem apă caldă fără costuri şi atunci cheltuielile pe întreţinere a fiecărei locuinţe vor scădea cu 20%. Vreau să repar infrastructura acestui oraş de la un capăt la altul. Pentru că deşi s-au cheltuit fonduri europene consitente,totul este un dezastru. Începând de la Piaţa Unirii unde metru de gresie s-a luat cu 60 de lei şi s-a ajuns la 500 de lei la punerea lui în aplicare. Şi până la parcările municipului Focşani care au fost făcute cu finaţare din fonduri europene. Acesteai au fost cheltuite şi irosite fără a avea însă ca rezultat şi o calitate cum s-ar fi cuvenit a lucrărilor.

 
R: Ce surse de finanţare aţi putea găsi în condiţiile în care după ce s-au dat fonduri pentru proiect este mai greu de obţinut alte finaţări europene?

Bîznă Mirela Carmen În primul rând în municipiul Focşani s-a distrus platforma industrială.Am avut parcă impresia că făcând propuneri să construim mall-uri, urmărim doar să ne plimbăm prin ele.Ca să ne plimbăm şi să construm mall-uri trebuie să facem mai întai investiţii.Să atragem investitori în municpiul Focşani şi în judeţul Vrancea, lucru care în 26 de ani nu s-a întâmplat.Toţi investitorii care au venit în acest judeţ au fugit, datorită modului de a pune problema şi de a-i primi şi de a-i sprijini.

R:Şi cum vă propuneţi dumnevoastră să atrageţi investitori?

Bîznă Mirela Carmen:Investitorii,în momentul în care Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean le creează facilităţi de închiriere a unor terenuri cu preţuri mai mici, de scutire a unei perioade de la taxele locale, atunci sunt convinsă că aceşti investitori vor veni.Plus trebuie valorificate mult mai eficient şi consistent din punct de vedere al valorii lor, proiectele cu finanţare din fonduri europene.Care ne pot ajuta şi prin accesarea cărora  acest judeţ putea să fie dezvoltat într-o cu totul altă măsură  decat s-a făcut în realitate în cei 26 de ani.

 
R:Ce aveţi de reproşat actualei administraţii locale ?

 
 
Bîznă Mirela Carmen: Sunt foarte multe lucruri de reproşat  actualei administraţii.Atat celei judeţene cat şi celei a municipiului Focşani. În primul rând nu s-au respectat legile. Nu s-au respectat cetăţenii. Lucrările cu finanţare din bugetul public ,şi tot ceea ce s-a realizat în judeţul Vrancea şi municipiul Focşani ,pe acestă bază, au fost luate de o mână de oameni care le-au gestionat şi utlizat foarte prost. Lipsa de respect a autorităţilor locale faţă de cetăţeni a fost practic permanentă în această perioadă .Şi dacă nu vom avea o schimbare, cu prilejul alegerilor locale din 5 iunie 2016, vă atrag atenţia, nu vom scăpa, cu siguranţă, de o asemenea abordare.

 R: Aceste schimbări vor fi şi politice, de Consilu Local, Consiliu Judeţean. Cum vreţi să lucraţi într-un mediu care s-ar putea să vă fie ostil, la asemenea intenţii anunţate?

 
 Bîznă Mirela Carmen: Am fost şi consilier local, nu mă deranjează mediul ostil. Trebuie să luptăm pentru viitorul nostru şi pentru viitorul copiilor noştri şi de aceea voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să realizez proiectele pe care mi le-am propus.

R:Care sunt priorităţile pe termen scurt, principalele lucruri pe care le-aţi pune în practică dacă aţi ajunge în funcţia de primar?


 
 Bîznă Mirela Carmen:În primul rând infrastructura acestui oraş. Pentru că în oraş pur şi simplu nu poţi să mergi pe un trotuar. Sunt străzi care după 26 de ani nu sunt asfaltate. Şi Spitalul judeţean din Focşani care are, nu-i nici un secret, condiţiile mizerabile de funcţionare. În care cetăţenii judeţului nu se pot trata. Nu pot să beneficieze, ceea ce-i în realitate foarte grav, de dreptul la sănătate aşa cum spune Constituţia României!

 
R: Este o contradicţie evidentă între ceea ce spuneţi dumneavoastră despre oraş şi judeţ, şi ceea ce spune actuala administraţie despre aceleaşi lucruri. Că a investit foarte mult în infrastructura şi modernizarea oraşului şi judeţului.

 
 
Bîznă Mirela Carmen: Probabil în industria subterană! Nu ştiu ce industrie au dumnealor, dar una subterană au sigur. Iar investiţiile sunt foarte proaste, pentru că ştim câţi bani s-au cheltuit, şi putem vedea şi constata şi pe ce anume.Ştim că cetăţenii municipiului Focşani sunt îndatoraţi.Fiecare dintre noi este îndatorat cu 8000 de euro de la aceste lucrări care sunt făcute în municipiul Focşani. Legându-mă de parcări, ştiţi foarte bine că parcările din municipiul Focşani în mare parte au fost retrocedate.Şi cumpărate apoi de funcţionari ai primăriei şi de oameni de afaceri care şi-au făcut proprietaţi din parcările noastre.Investiţiile care s-au făcut au fost foarte prost gandite, sau lucrările au fost foarte prost realizate.Drept dovadă atunci când plouă cetăţenii municipiului Focşani trebuie să meargă, prin multe cartiere, cu barca. Să se urce în maşină, sau folosească, d acă vor să se deplaseze pe jos, prin oraş, cizme de cauciuc. Toate aceste probleme trebuie remediate.Iar dialogul direct cu cetăţenii va face, în opinia mea, ca administraţia publică să aibă un cu totul altfel de compartament.

R: Intenţionaţi să mergeţi mai departe decât simpla la constatare a problemelor care au fost până acum legate de modul în care a fost administrat oraşul?

 


 
Bîznă Mirela Carmen:În cazul în care cetăţenii municipiului Focşani vor considera că merit votul dumnealor voi lua oraşul de la un capăt la altul.  Şi voi realiza toate promisiunile şi toate proiectele pe care intenţionez să le pun în aplicare. Şi, de asemenea, sunt de acord ca după o perioadă de doi ani să organizez un referendum. Iar dacă cetăţenii municipiului Focşani consideră că nu mi-am făcut treaba sunt dispusă să renunţ la mandatul de primar

 
R:Spuneţi-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră, despre experienţa dvs profesională, politică ...

 Bîznă Mirela Carmen:Sunt de profesie inginer chimist, am terminat facultatea de chimie alimentară în anul 1987. Între timp am absolvit un master în administraţie publică la Universitatea Bucureşti, şi un alt master în Protecţia Consumatorilor. Am fost consilier local în Consiliul Local Focşani în mandatul 2004 – 2008. Şi pe durata lui,pot afirma,vocea mea şi punctele mele  de vedere au fost foarte vizibil şi categoric exprimate atunci când eu am considerat că legile au fost încălcate, ori prost intrepretate ,sau aplicate. Am lucrat ca director la Protecţia Consumatorilor. Am activat deasemenea şi în mediul privat. Deci, am o experienţă vastă, sunt o familistă convinsă, am un copil eminent, şi pot face faţă cu brio oricărei problemele sau provocări apărute, inerent ,în administraţia publică.

R:Ce vă diferenţiază de ceilalţi candidaţi, în contextul în care nu există un favorit  cert  în cursa electorală?

 
 

 Bîznă Mirela Carmen: În primul rând faptul că sunt femeie şi după 26 de ani consider că avem şanse egale. Nu plecăm de la egalitate totuşi, pentru că fac parte dintr-un partid mic, în formare, care a cooptat membri noi. 80% din membrii şi candidaţii noştri sunt noi. Sper să pot să îi ajut cu experienţea mea politică şi să preia apoi ei partidul, şi să îşi facă un viitor şi cu ajutorul meu

 
R:Ce le transmiteţi alegătorilor cu privire la votul din 5 iunie 2016?

 
 Bîznă Mirela Carmen: Vă invit pe 5 iunie la vot. Vreau să vă transmit că voi faceţi schimbarea, voi puteţi schimba viitorul nostru şi al copiilor noştri.


 

 

 

 

 

 

 

Obs.

Candidaţii PMP se regăsesc la următoarele poziţii pe Buletinele de vot în alegerile din 5 Iunie 2016:
Poziţia 6 –Consiliul Judeţean Vrancea
Poziţia 5 -Consiliul local Focşani
Poziţia 5 –Primăria Focşani

 

 

 

 

Pe cine votăm!

Pentru corecta informare a cititorilor noştri, Ziarul de Vrancea va publica în campania electorală listele de candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie, de la toate partidele. Dacă săptămâna trecută am publicat candidaţii de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Focşani, de la toate partidele care au candidat în cursa electorală, astăzi publicăm listele de candidaţi de la Mărăşeşti. În funcţie de validarea şi publicarea listelor de către Birourile electorale locale, vom continua publicarea candidaţilor şi din celelalte oraşe ale judeţului. Peste 5.000 de vrânceni candidează pentru posturi în administraţia publică locală.

site zdv alegeri locale

Ştirea Zilei!!!Citeşte cu mare atenţie pentru că-n mod sigur te interesează

Este activ începand de astăzi 11.05.2016 subsite-ul ZdV alegeri locale 2016 al Ziarului de Vrancea
site zdv alegeri localesite zdv  alegeri locale
Poate fi accesat la adresa alegeri.ziaruldevrancea.ro.În el veţi regăsi informaţii legate de scrutinul din 5 Iunie 2016 structurate pe: Consiliul Judeţean ,municipiile Focşani şi Adjud.oraşele Mărăşeşti,Panciu,Odobeşti precum şi pentru cele 68 de comune din Vrancea site alegeri zdvsite-ul ZdV alegeri locale 2016 reprezintă cu certitudine pe perioada campaniei electorale pentru alegeri locale 2016, sursa de informare cea mai promptă, echidistantă şi credibilă în mediul online din judeţ.Dar şi-foarte,foarte important!!!- cel mai eficient,accesibil şi util mijloc de promovare electorală, aliniat noilor reglementări în materie,în vigoare, pentru candidaţii reprezentanţi ai formaţiunilor politice sau independenţi ,concurenţi în competeţia electorală din Vrancea,cu verdict final în 5 Iunie 2016,ora 22,00.Obs.:Completat la cererea + dorinţa clientului nostru colaborator şi cu ediţia tipărită a Ziarului de Vrancea ,dar şi cu pagina de facebook şi canalul propriu de youtube ZdV TV.

 

 

Citiţi  şi:Bîznă Mirela Carmen deschide lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Vrancea a Partidului Mişcarea Populară

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.