Brand voice

3VIDEO!!!Vreau să fiu primar la Rugineşti

Ziarul de Vrancea
20 mai 2016 3982 vizualizări
Relu Ignat: Rugineştiul poate să devină un model pentru această zonă a judeţului

R:Domnule Relu Ignat, să readucem în discuţie o mai veche întrebare adresată tot într-o perioadă electorală: Ce aţi făcut în ultimii 5 ani, sau mai bine zis în ultimii 25 de ani?

Relu Ignat: Fiind fiu al comunei Rugineşti, aici am crescut, am urmat primii ani de şcoală şi tot aici am hotărât să mă stabilesc cu familia. După 1989 am conştientizat că singura cale de a mă dezvolta este munca în domeniul privat.Astfel prin dăruire şi pricepere am dezvoltat împreună cu familia  activităţi generatoare de bunăstare atât personală cât şi celor din jurul meu.Viaţa mi-a demonstrat că în orice activitate succesul este, de cele mai multe ori,rodul efortului comun,al muncii in echipă.Reusitele sau înfrângerile nu se datorează în exclusivitate nici şefului, nici subalternilor, ci sunt rezultatul ambelor părţi.Realitatea demonstrează că nu e suficient ca un grup profesional să fie format din personalităţi puternice, competente şi cu experienţă.Dacă între acestea nu există înţelegere reciprocă, viziuni şi motivaţii comune centrate pe acceptarea scopului propus, solidaritate şi camaraderie, nu se pot obţine rezultatele dorite. 

În echipă am reuşit totul până acum.Și dorinţa mea cea mare a fost să includ în această echipă noi membrii proprii mei copii.Refuzul lor a venit oarecum motivat: iubim Rugineştiul dar ce perspectivă avem aici ? Care este mediul în care ne putem desfăşura?

Acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că este nevoie de o schimbare.

Nu există satisfacţie mai mare decât aceea de a aduce un plus comunităţii în care trăieşti, de a îmbunătăţi lucrurile care până în momentul respectiv te deranjau, ba mai mult îţi îngreunau traiul.În timp aceste neajunsuri te determină în final să ajungi să pleci din satul tău, din comuna ta natală şi să te îndrepţi către locurile în care nevoile tale sunt satisfăcute.

       R: S-au înscris şase candidaţi pentru funcţia de primar al comunei Rugineşti. Unii au mai fost sau sunt în această funcţie. Dumneavoastră sunteţi la prima experienţă de acest gen.și vă întreb cu ce veniţi pentru a convinge electoratul că sunteţi primarul potrivit?

Relu Ignat:Vin în faţa alegătorilor cu un program bine structurat pe diverse domenii şi fundamentat pe o strategie, pe o expertiză, pe politici comunitare integrate.și nu o serie de măsuri haotice, făcute pe genunchi, mai mult sau mai puţin realiste, care demonstrează doar obedienţa faţă de cercurile de interese economico-politice din zonă.Am elaborat cele 20 de programe din platformă pentru că Rugineştiul are nevoie de o administrare modernă, profesionistă. Această platformă nu este programul lui Relu Ignat pentru campania electorală ci reprezintă proiectul pentru întreaga comună, pentru RUGINEŞTI 2020.

       Este pentru prima dată când un candidat la funcţia de primar vine în faţa electoratului cu o strategie pe care îşi fundamentează viitoarele decizii și acţiuni.

R: Din cele 20 de programe care sunt cele mai importante?

Relu Ignat: Toate au importanţa lor deoarece, aşa cum v-am spus, fac parte dintr-o strategie mai amplă, un adevărat angrenaj. Totuşi vreau să aduc în atenţie două dintre acestea:1.Programul:”O BUNĂ ADMINISTRARE ŞI FUNCŢIONARE INTERINSTITUŢIONALĂ” împărţit în patru secţiuni: a) Administrație transparentă- cetățenie responsabilă.  Vizez respectarea prevederilor legii 544/2001 privind accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public și ale legii 52/2003 modificată şi completată prin legea 242/2010 care reglementează transparența decizională prin participarea cetăţenilor la elaborarea actelor normative (Hotărâri ale Consiliului local) şi de luare a deciziilor în cadrul şedinţelor forurilor deliberative.

b) Administrare locală participativă prin adoptarea unui calendar de adunări publice în toate satele comunei pentru a cunoaşte permanent care sunt nevoile şi doleanţele cetăţenilor. Propunerile acestora vor fi cuprinse în proiecte de hotărâri şi vor fi supuse spre aprobare Consiliului Local.La aceste adunari vor participa primarul, viceprimarul, functionari ai primăriei, consilierii locali reprezentanţi ai satului. Ședințele de Consiliu local se vor organiza, prin rotaţie,  în funcţie de temele dezbătute, în fiecare sat al comunei.

c) Bugetarea participativă prin care proiectul de buget local se va baza pe dezbatere publică organizată cu prilejul aprobării acestuia, iar contul anual de execuţie a bugetului se va prezenta în şedinţă publică.Bugetul participativ este un mecanism care permite cetăţenilor să nu fie doar informaţi şi consultaţi cu privire la gestiunea unei părţi din investiţiile comunei, ci să decidă ei înşişi care sunt priorităţile de plasare a unor fonduri disponibile. 

d) Înfiinţarea Consiliilor Consultative ale Cetăţenilor  la nivelul fiecărui sat al comunei. Având în vedere că numărul mandatelor de consilieri locali este limitat la 13, constituirea acestor structuri informale va da posibilitatea tuturor cetăţenilor implicaţi în viaţa publică a comunei să se exprime intr-un cadru organizat. Consiliile Consultative ale Cetăţenilor vor reprezenta un real sprijin pentru activitatea consilierilor locali în funcţie şi totodată pepinieră pentru viitorii consilieri locali.

  Celălalt program privește DEZVOLTAREA ECONOMICĂ și am în atenţie:

-  atragerea de investiţii private;
- sprijinirea persoanelor care vor să înceapă o afacere, încurajarea si dezvoltarea turismului rural local;
- reducerea impozitelor
şi taxelor locale (până la scutiri, pentrusocietăţi cu activitate de producţie care generează noi locuri de muncă şi  angajează personal din comuna Rugineşti);
- sprijinirea societătilor comerciale din Rugine
şti, pentru accesarea fondurilor europene (guvernamentale) prin organizarea de sesiuni de informare
şi înlesnirea colaborării cu firme specializate pentru elaborarea de proiecte ;

- încurajarea tinerilor pentru demararea propriilor afaceri;
- promovarea consumului produselor din gospodăriile locale (legume, lactate, dulce
ţuri, fructe) prin construirea înimediata apropiere a drumului European E85 a unui nou obiectiv- PIAŢA AGROALIMENTARĂ RUGINEŞTI  

       Proiectând o strategie integrată putem asigura o dezvoltare durabilă a comunei RUGINEŞTI !

Vreau ca Rugineştiul să devină până în 2020 un motor de bunăstare pentru cetăţenii săi şi un model pentru această zonă a judeţului.

       Prezentul program lansat cu această ocazie reprezintă nu un angajament, ci o garanţie că aceste lucruri pot deveni realitate. Pentru studierea în detaliu a întregii platforme electorale dar şi a echipei din care fac parte vă invit să accesaţi site-ul www.r20.ro

 

 Echipa mea de consilieri o găsţi aici

 

1)-Mesajul electoral video al lui Ionuţ Popa,candidat în echipa de consilieri a lui Relu Ignat:


Get your own valid XHTML YouTube embed code

 

2)-Mesajul electoral video al lui Adriana Mihaela Drug, candidat în echipa de consilieri a lui Relu Ignat:


Get your own valid XHTML YouTube embed code

3)-Mesajul electoral video al lui Petru Gagea,candidat în echipa de consilieri a lui Relu Ignat:Get your own valid XHTML YouTube embed code

Pe cine votăm!

Pentru corecta informare a cititorilor noştri, Ziarul de Vrancea va publica în campania electorală listele de candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie, de la toate partidele. Dacă săptămâna trecută am publicat candidaţii de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Focşani, de la toate partidele care au candidat în cursa electorală, astăzi publicăm listele de candidaţi de la Mărăşeşti. În funcţie de validarea şi publicarea listelor de către Birourile electorale locale, vom continua publicarea candidaţilor şi din celelalte oraşe ale judeţului. Peste 5.000 de vrânceni candidează pentru posturi în administraţia publică locală.


site zdv alegeri locale

Ştirea Zilei!!!Citeşte cu mare atenţie pentru că-n mod sigur te interesează

Este activ începand de astăzi 11.05.2016 subsite-ul ZdV alegeri locale 2016 al Ziarului de Vrancea
site zdv  alegeri locale
Poate fi accesat la adresa alegeri.ziaruldevrancea.ro.În el veţi regăsi informaţii legate de scrutinul din 5 Iunie 2016 structurate pe: Consiliul Judeţean ,municipiile Focşani şi Adjud.oraşele Mărăşeşti,Panciu,Odobeşti precum şi pentru cele 68 de comune din Vrancea site alegeri zdvsite-ul ZdV alegeri locale 2016 reprezintă cu certitudine pe perioada campaniei electorale pentru alegeri locale 2016, sursa de informare cea mai promptă, echidistantă şi credibilă în mediul online din judeţ.Dar şi-foarte,foarte important!!!- cel mai eficient,accesibil şi util mijloc de promovare electorală, aliniat noilor reglementări în materie,în vigoare, pentru candidaţii reprezentanţi ai formaţiunilor politice sau independenţi ,concurenţi în competeţia electorală din Vrancea,cu verdict final în 5 Iunie 2016,ora 22,00.Obs.:Completat la cererea + dorinţa clientului nostru colaborator şi cu ediţia tipărită a Ziarului de Vrancea ,dar şi cu pagina de facebook şi canalul propriu de youtube ZdV TV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.