Brand voice

Vreau să fiu primar la Popeşti

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 5078 vizualizări
Viorel Militaru:În Comuna Popeşti se impune schimbarea.



Sunt Viorel Militaru, candidat la funcţia de primar al comunei Popeşti, judeţul Vrancea, de profesie colonel în rezervă, inginer. În decursul  unei cariere militare de 37  de ani, am primit numeroase misiuni în ţară şi în străinătate, în mai multe ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii, misiuni pe care le-am îndeplinit întotdeauna  cu rezultate foarte bune. Fiind militar de carieră, am fost educat în spiritul disciplinei, al cinstei, al respectului faţă de lege şi al dragostei faţă de muncă. La pensionare, acum 11 ani, m-am stabilit cu familia în comuna natală, unde am înflorit o gospodarie, pe care mulţi dintre popişteni o cunosc. Având în vedere pregătirea mea profesională, cât şi experienţa caştigată prin faptul că am condus oameni, consider că pot să mă angajez într-o muncă de mare răspundere, cum este aceea de primar, în beneficiul cetăţenilor şi al comunei. Voi candida la primăria Popeşti din partea Partidului Mişcarea Populară. Mi-am format o echipă   cu oameni serioşi, gospodari, care se pot mândri cu realizările lor în plan personal, şi împreună vom munci pentru  a schimba în bine faţa comunei Popeşti.

Care sunt principalele probleme ale comunei

Analizând atent situaţia comunei noastre şi comparând-o cu alte localităţi învecinate sau mai îndepărtate, constatăm  că Popeştiul se află într-o stare de înapoiere inacceptabilă pentru secolul XXI , în condiţiile în care avem acces direct la una dintre cele mai mari artere rutiere ale României, Drumul European E-85.



Foto: Instantanee pe drumurile din comuna Popeşti


 


Foto: Mai multe clădiri zac în părăsire în comună

 



Această situaţie, care nu va mai putea continua aşa, se vede pretutindeni în starea dezastruoasă a drumurilor, în lipsa unui sistem integrat de alimentare cu apă şi canalizare, în situaţia precară a şcolilor şi grădiniţelor, în lipsa oricăror activităţi culturale, sportive şi educative, activităţi care să pună în valoare talentul şi inteligenţa oamenilor. În ultimii circa 14 ani, când în fruntea comunei s-a aflat aceeaşi persoană şi aproximativ aceeaşi echipă, s-au făcut 1,8 km de asfalt şi s-au încropit 2-3 trasee de alimentare cu apă curentă, total nesatisfăcător pentru necesarul cetăţenilor. O mare parte dintre locuitorii comunei sunt nevoiţi să-şi aducă apă potabilă de la kilometri depărtare cu maşini, căruţe sau cu alte mijloace improvizate.

Care sunt obiectivele mele ca viitor primar
Văzând neajunsurile grave privind nivelul de trai şi de civilizaţie al comunei Popeşti, parte a Uniunii Europene,  chiar din prima lună de activitate ca primar voi urmări următoarele obiective:
-iniţierea de consultări şi acţiuni pentru găsirea surselor de finanţare la nivel local, judeţean şi de la Uniunea Europeană;
-realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă curentă şi canalizareîn toată comuna;
-repararea şi asfaltarea a cât mai multor drumuri în întreaga comună;
-reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor;
-realizarea de intervenţii hotărâte la instituţiile judeţene de profil pentru repararea canalului dintre Runcu şi Tercheşti, precum şi a  drumului aferent, întrucât mulţi dintre popişteni au vii în această zonă;
-studierea posibilităţilor de curăţare şi amenajare a canalului pluvial ce străbate satul Popeşti;
-reluarea activităţii căminului cultural prin iniţierea de acţiuni cultural-educative, în special pentru copii şi tineret;
-sprijinirea activităţilor specifice ale bisericilor  comunei;
-realizarea de întâlniri de lucru periodic, ale primarului şi ale Consiliului local cu cetăţenii pentru a analiza starea comunei;
-realizarea de întalniri , gen ,,Fiii satului" cu cetăţeni de succes , originari din Popeşti, care locuiesc în alte localităţi din ţară.

Mai sunt şi alte probleme de rezolvat în comuna noastră, dar , dacă reuşim să le conturăm pe cele mai grele expuse mai sus, ne va creşte nivelul de trai şi, foarte important, va creşte substanţial valoarea terenurilor şi a gospodăriilor noastre.


Pentru realizarea obiectivelor precizate este necesară o schimbare fundamentală atât a actualei echipe de conducere a comunei Popeşti, cât şi a mentalităţii privind rolul pe care îl  are primarul, Consiliul local  şi angajaţii primăriei în gospodărirea  banilor şi a activităţilor comunei, punând în centrul atenţiei nevoile cetăţenilor. Trebuie să scoatem localitatea din starea de lâncezeală şi de amorţire la care a fost condamnată timp de 14 ani.
Promit să fiu primarul tuturor locuitorilor comunei Popeşti, de la Drumul European E-85, până la Cotul de la vale din Tercheşti, şi vă chem să ne unim cu toţii să schimbăm soarta comunei noastre.

Împreună vom reuşi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

(Advertorial)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.