Brand voice

VIDEO!!!Marius Daniel Crăciun candidatul PNL la Primăria Vânători: “Să nu mai lăsăm Lupul paznic la oi!”

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 6086 vizualizări
Omul de afaceri de 44 de ani, care şi-a clădit investiţia în comuna de lângă Focşani,firma sa fiind cel mai mare plătitor de taxe la bugetul local al comunei. este candidatul PNL la alegerile locale de pe 5 iunie.Crăciun Marius Daniel propune cetăţenilor o altfel de administraţie, bazată pe cheltuirea responsabilă a banului public şi pe respectul muncii oamenilor din localitate

Get your own valid XHTML YouTube embed code


Reporter: Ce îl determină pe un om de afaceri, cum este Marius Crăciun, să intre în competiţia electorală?

Marius Crăciun:De foarte multe ori, cei din mediul privat consideră că politicienii îşi bat joc de banii care sunt făcuţi de oamenii care muncesc şi care îşi plătesc corect taxele şi impozitele, precum şi de firmele care contribuie la bugetul statului. Atunci când un om de afaceri, aşa cum sunt şi eu, nu mai suportă nesimţirea cheltuirii iresponsabile a banilor publici, ia atitudine, luptand împotriva celor care nu-şi fac treaba în funcţiile pentru care au fost numiţi sau aleşi. Pentru o mai bună gestionare a banului public, în interesul cetăţenilor comunei Vânători, voi candida la alegerile de pe 5 iunie.

Reporter: De ce alături de PNL?

Marius Crăciun : La nivel naţional şi local, PNL a demarat un amplu program de primenire a resursei umane. Din ce în ce mai mulţi tineri sunt aduşi în prima linie a bătăliei politice, tineri promovaţi pe criterii de integritate şi care au toate şansele să nu repete greşelile celor care şi-au arătat incapacitatea de a face ceva, ci doar şi-au umplut buzunarele. Un exemplu de partid cu oameni compromişi este PSD-ul care îşi are chiar preşedintele, pe Liviu Dragnea,condamnat penal pentru fraudarea Referendumului din 2012.Acest partid trebuie să stea,după părerea mea, în opoziţie două legislaturi tocmai pentru a avea şansa de a se reforma. Vorbeam de oameni tineri, cu altă viziune, din PNL. Ţin să remarc calitatea umană a celui propus pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Profesorul Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea şi preşedinte al organizaţiei PNL Vrancea,este un om decent şi cu bun simţ. Acest OM te învăluie cu căldura sufletească a celui educat în spiritul ajutorării oamenilor şi comunităţilor. Noi toţi, cei din jurul lui, ne «hrănim»din dorinţa lui de a face lucrurile aşa cum trebuie făcute şi împărtăşim experienţa sa de primar şi om deschis în faţa cetăţenilor. Şi ca el sunt mulţi alţii, în principal candidaţi la funcţii de primar,consilieri locali sau judeţeni , dintre aceştia evidenţiindu-se Ion Ştefan,candidat la funcţia de primar al celui mai mare oraş al judeţului.

Reporter: Ce vă recomandă pentru funcţia de primar al comunei Vânători?

Marius Crăciun:În special experienţa ca om de afaceri. În domeniul în care profesez trebuie să ştii foarte bine două lucruri: să pui în valoare priceperea fiecărui om din subordine şi să foloseşti cu maximă eficienţă fiecare bănuţ. Adaug şi experienţa acumulată în cei patru ani de mandat de consilier local,timp în care am aflat problemele cu care se confruntă comuna Vânători.Mă mândresc cu realizarea a două terenuri de sport la Şcolile Vânători şi Mirceşti,eu fiind  preşedintele comisiei de specialitate în cadrul consiliului local.Aceste terenuri au fost realizate cu fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală «Siretul Verde».Investiţia a fost pusă în pericol când actualul primar PSD a propus dezafilierea de la GAL «Siretul Verde».În acea şedinţă de CL eu m-am opus dezafilierii , reuşind să am de partea mea susţinerea celorlalţi consilieri.

Reporter: Ce vă propuneţi dacă veţi ajunge primar la Vânători?

Marius Crăciun:Le solicit cetăţenilor comunei Vânători sprijin în acordarea a două mandate şi le promit două lucruri: respect şi folosirea corectă a banilor , fie ei colectaţi de la contribuabili prin taxe şi impozite, fie atraşi de la Guvern sau Uniunea Europeană. O dovadă a respectului faţă de alegători va fi neînscrierea mea în nicio altă cursă electorală la sfârşitul celui de-al doilea mandat. Ca o paranteză, menţionez că principalii mei contracandidaţi au deja două mandate.Unul cu două mandate de primar, celălalt cu unul de viceprimar şi unul de primar. Ce au lăsat în urmă pot vedea şi judeca locuitorii din Vânători!

Reporter: Cum colaboraţi cu membrii Consiliului Local Vânători?Vă susţin în campania de schimbare a conducerii administraţiei locale?

Marius Crăciun:În această luptă electorală şi în viitoarele mandate de primar mă bazez pe o echipă cu care s-ar mândri orice candidat. PNL Vânători propune consilieri locali din toate satele componente ale comunei,tineri de mare valoare şi perspectivă, între care se regăsesc şi candidaţi femei de toată lauda, care asigură echilibrul echipei. Aceştia nu vor fi niciodată de acord ca primarul, chiar dacă este colegul lor de partid,să le propună ceea ce a propus actualul primar în ultima şedinţă de consiliu local:
-Instrumentarea proiectului de investiţii “Înfiinţarea infrastructurii de apă şi apă uzată”
-Instrumentarea proiectului “Modernizare drumuri de interes local”
-Instrumentarea  proiectului de investiţii “Modernizare drumuri de acces agricol” etc.

În anul 2016, cetăţenii sunt prea inteligenţi să nu-şi dea seama că aceste “instrumentări”nu reprezintă altceva decât plimbarea unor hârtii între birourile primăriei şi aruncarea lor în sertare sau, şi mai rău, la coşul de gunoi.Eu şi echipa PNL vom lucra în interesul cetăţenilor, nu pentru a ne bate joc de oameni şi de banii publici!

Reporter: Ce lipseşte comunităţii din care faceţi parte şi ce propuneţi să realizaţi dacă veţi deveni primar?

Marius Crăciun: În 2016,comuna Vânători,o localitate în vecinătatea unui municipiu reşedinţă de judeţ, nu are apă, canalizare, aducţiune de gaze, drumurile sunt de o calitate foarte proastă, majoritatea străzilor sunt nişte uliţe medievale, gunoaiele zac aruncate peste tot, la voia întâmplării, mai ales pe câmpurile şi islazul comunei.Unul din cele mai importante aspecte ale activităţii unui primar este legat de  curăţenia comunităţii pe care o conduce, de aceea sunt hotărât ca din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni să asigur ridicarea tuturor gunoaielor din gospodării, ferme sau alte activităţi care generează deşeuri, fără o altă taxă de salubritate.Serviciul de curăţenie se va face printr-o firmă privată sau de preferinţă, prin serviciul public de salubritate propriu. Acest obiectiv aduce cu sine şi o mare presiune pe care o pun pe umerii mei pentru că ridicarea gunoiului menajer şi a tuturor deşeurilor presupune o sumă mare de bani, nemairămânând sume din colectarea impozitelor. Ca să fiu un primar bun, nu mă pot mulţumi doar cu o comună curată şi, pentru celelalte activităţi şi investiţii, va trebui să mă zbat să aduc bani de la Guvern sau din fonduri europene.Un mare avantaj pentru mine va fi acela că, cu siguranţă, PNL va fi la guvernare din toamnă şi,la alegerile locale, colegul meu, profesorul Cătălin Toma va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea  şi astfel voi avea sprijinul autorităţii judeţene.

Reporter: Care sunt proiectele pe care le consideraţi absolut necesare pentru comună? Ce doresc oamenii din localitate să realizaţi?

Marius Crăciun:Comuna Vânători este împărţită în două zone distincte.Zona de Nord cu satele Balta Raţei, Mirceştii Noi, Mirceştii Vechi şi Răduleşti,unde agricultura şi creşterea animalelor sunt cele mai importante activităţi ale oamenilor, preocupări care le asigură un trai îndestulător, obţinut însă cu foarte multă trudă. Aceştia au nevoie de sprijin în activităţile lor prin realizarea de proiecte care să aducă bani pentru dezvoltarea rurală. Mă angajez să sprijin proiectele de acest fel astfel încât oamenii de acolo să poată deveni fermieri în adevăratul sens al cuvântului. În partea de Sud a comunei, în satele Petreşti, Vânători, Jorăşti,oamenii resimt acut lipsa canalizării şi a apei potabile.Ei au fost indignaţi atunci când actualul primar a iniţiat asfaltarea străzilor, urmând ca apoi să spargă asfaltul pentru a introduce apă şi canal.Însă,cumulat, toată comuna are nevoie de rezolvarea tuturor aspectelor vieţii care trebuie să asigure un trai civilizat într-o comună europeană, pentru că suntem în Uniunea Europeană.

Reporter: Ce posibilitate vedeţi pentru ca în comună să vină investitori?

Marius Crăciun:Inexistenţa infrastructurii necesare a împiedicat dezvoltarea economică a comunei şi Vânătoriul a fost ocolit de oportunităţile de a se ridica din punct de vedere economic.Rezolvarea chestiunilor stringente: drumuri, apă, canalizare, gaze naturale ar putea scoate comuna din blocaj.Oferind astfel de facilităţi, vor veni şi investitorii care vor face locuri de muncă şi vor aduce taxe la bugetul local.

Reporter: Intrarea în Vânători arată ca un şantier. S-ar putea spune că se lucrează intens, ce se întâmplă de fapt?

Marius Crăciun:Ceea ce se vede, marginile drumului răscolite, reprezintă eşecul administraţiei PSD din Vânători şi de la CJ Vrancea , o investiţie făcută pentru o singură persoană -Marian Oprişan , cel care are la intrare în Vânători parcele de teren. Caută probabil să dezvolte imobiliar zona. Toată lumea ştie că amenajarea Crângului Petreşti , care ar fi trebuit finalizată anul trecut, suferă mari întârzieri, iar proiectul eşuat va fi plătit din banii noştri, ai vrâncenilor, din cauza incapacităţii CJ de a implementa un program european cu care baronul s-a împăunat.Stagnarea lucrărilor ne arată modul în care se fură şi s-a furat în Vrancea! Privind în interiorul comunei,am şi amărăciunea cauzată de umilinţa la care am fost supuşi, şi aici nu vorbesc doar de Consiliul Local, ci de toţi locuitorii comunei.În acest mandat,actualul primar are o singură realizare notabilă: asfaltarea a două drumuri (Mirceştii Vechi-Răduleşti şi Jorăşti-Suraia). Prima dată noi, consilierii, am resimţit această umilinţă pentru că, în interesul oamenilor, a trebuit să aprobăm preluarea de la CJ a celor două porţiuni de drum, să le asfaltăm pe banii cetăţenilor din Vânători şi apoi să le predăm «la cheie», înapoi la CJ. Şi, ca să fie umilinţa completă, a trebuit să suportăm şi «palma» pe obrazul întregii comune când cei de la judeţ au fost chemaţi să inaugureze drumurile proaspăt asfaltate.

Reporter: Ce notă aţi da mandatului primarului actual, de la PSD?

Marius Crăciun: El şi-a demonstrat incapacitatea şi lipsa viziunii în administraţie prin mandatele pe care le-a avut.Ajunge! Pe 5 iunie, întoarcem foaia!Le solicit cetăţenilor comunei Vânători  să voteze echipa PNL pentru că este reprezentativă pentru toate satele componente ale comunei, iar eu, în calitate de candidat la funcţia de primar, îmi doresc două mandate şi niciunul în plus.Spre deosebire de actualul primar, în urma muncii mele nu va rămâne risipă de bani publici, dezinteres şi promisiuni neonorate. Vreau ca oamenii din comună să ştie că uşa biroului meu va fi deschisă pentru problemele lor, la urma-urmei primarul este în slujba cetăţenilor.

Reporter: Ce mesaj transmiteţi electoratului pentru alegerile de pe 5 iunie? Votul oamenilor va fi “vânat”de politicieni. De ce să aleagă PNL?

Marius Crăciun: Oamenilor le transmit doar atât: dacă localitatea Vânători este «stâna», banii care se strâng de la cetăţeni sunt «oile», haideţi ca de la 5 iunie să nu mai lăsăm Lupul paznic la oi!

•    Crăciun Marius Daniel are 44 de ani, este căsătorit şi are doi copii, este om de afaceri care şi-a iniţiat şi continuat afacerea în Vânători,firma sa fiind cel mai mare plătitor de taxe la bugetul local al comunei.A fost ales consilier local în mandatul 2012-2016, reprezentând PNL.

(Advertorial)

Foto:Marius Crăciun şi echipa sa la Consiliul Local Vânători


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.