Brand voice

VIDEO!!!Primării de top din Vrancea - 200 de hectare de teren vor fi atrase în intravilan la Cîmpineanca

Ziarul de Vrancea
28 apr 2016 4223 vizualizări
Oportunităţile de investiţii au făcut ca localitatea Cîmpineanca să înflorească în ultimii ani, motiv pentru care în următoarea perioadă vor fi atrase noi terenuri în intravilan şi vor începe lucrările de alimentare cu gaze.Comuna din coasta Focşaniului este racordată 100% la reţeaua de alimentare cu apă şi în proporţie de 50% la cea de canal.Investiţiile viitoare urmăresc introducerea gazelor şi continuarea asfaltării

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Aflată în imediata apropiere a Focşaniului, la numai trei kilometri, localitatea Cîmpineanca s-a dezvoltat în ultimii ani. Mulţi dintre investitorii care au dorit să-şi deschidă afaceri în oraş s-au reorientat către Cîmpineanca din mai multe considerente. Printre acestea, ar trebui menţionat costul mai mic al impozitelor, costul terenurilor dar şi condiţiile mai puţin riguroase pentru obţinerea autorizaţiilor de mediu. Două noi zone rezidenţiale se dezvoltă aici, unul în cartierul Carnabel, cu 535 de locuinţe, şi un al doilea în satul Vâlcele, care va avea nu mai puţin de 500 de locuinţe noi, potrivit autorităţilor locale. Iar Cîmpineanca creşte de la an la an, mărturie stând cele circa 100 de noi autorizaţii de construcţie eliberate în fiecare an.  Un motiv în plus pentru ca administraţia locală să aibă în atenţie infrastructura. 
 

Apă în fiecare casă
 

 

 

Nu mai puţin de 100 de autorizaţii de construcţie se eliberează anual la Cîmpineanca

 Proiectul de alimentare cu apă a localităţii Cîmpineanca s-a dovedit a fi un succes deplin, motiv pentru care astăzi 100% din locuitorii comunei Cîmpineanca sunt racordaţi la reţeaua de alimentare cu apă.  În total, 1.575 gospodării sunt racodate la reţea, potrivit autorităţilor locale. Proiectul, început în 2012 şi finalizat în 2014, a costat peste patru milioane de euro. “Efectiv lucrările au început în 2012, dar câţiva ani s-a lucrat la proiect, pentru că nu este aşa simplu să obţii o finanţare de 4,3 milioane de euro cât este investiţia la noi în comună. Odată finalizat proiectul, s-a trecut la implementarea lui în 2012. Programul prin care am obţinut finanţarea se numeşte POS pentru Mediu şi a cuprins realizarea a 16 km de canalizare şi 14 km de reţea de apă. În jur de 50 % din întreaga reţea de apă a primăriei s-a realizat prin acest proiect în prima etapă”, ne-a declarat primarul Ştefan Paraschiv. Potrivit acestuia, în prezent s-a aprobat şi o a doua etapă prin care se vor băga restul de conducte şi se lucrează şi la o a treia etapă prin care se va introduce reţea de apă şi canal în zonele nou construite, astfel încât, în viitorul apropiat toată populaţia să poată beneficia de apă şi canalizare.

Tinerii sunt dornici să facă afaceri

Cîmpineanca este atractivă nu numai pentru oameni de afaceri, ci şi pentru tinerii care vor să lucreze pe cont propriu. Astfel, 10tineri din localitate au depus cereri prin măsura “Tinerii Fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru a accesa fonduri pentru investiţii în mediu rural. Este vorba despre mici afaceri, majoritatea în domeniul meşteşugurilor tradiţionale, prefabricatelor pentru construcţii sau servicii. Potrivit primarului, există însă şi alţi doritori pentru aceste fonduri, chiar şi din cadrul tinerilor crescători de animale.

Reparaţii la biserici cu bani de la bugetul local

Casa de prăznuire construită din bugetul local va fi predată bisericii

Localitatea are nu mai puţin de cinci lăcaşuri de cult, printre care unul monument istoric, Biserica „Sf. Voievozi” din satul Floreşti, construită în anul 1545. Deşi bisericile arătau destul de bine, au mai fost necesare diverse lucrări de modernizare a incintelor şi a trotuarelor. De asemenea, cu fonduri de la bugetul local s-au construit garduri şi anexe noi, dar şi grupuri sanitare. În prezent, administraţia locală are în lucru o casă de prăznuire care, odată finalizată, va fi donată Bisericii, astfel încât aceasta să fie spre folosinţă comunităţii. 

Gazul, cel mai important proiect de viitor

Pentru noul mandat, primarul Ştefan Paraschiv şi-a propus să racordeze întreaga localitate la reţeaua de gaze. “Pentru viitorul mandat sunt foarte multe lucruri de realizat şi foarte importante. În primul rând reţeaua de gaze, singura utilitate care ne lipseşte. Se lucrează la ora actuală la proiect, pentru care s-a repartizat din bugetul local suma de 60.000 de lei pentru plata proiectului şi a avizelor de la minister. La 30 mai toate formalităţile trebuie să fie gata. După care urmează perioada de licitaţie şi sperăm ca în toamna lui 2016 să începem efectiv această investiţie prin care, pas cu pas, încercăm să introducem gaz în toată localitatea. Este ultimul pas în realizarea infrastructurii din localitatea noastră”, ne-a spus primarul, care a adăugat că, în virtutea unui parteneriat public-privat, o societate va susţine financiar acest proiect.

Peste un million de euro pentru asfaltare

Asfaltările vor continua după finalizarea proiectului de alimentare cu gaze

Odată finalizată investiţia pentru alimentarea cu gaz, se vor continua proiectele de asfaltare, potrivit edilului. “Dacă vom introduce şi gaz urmează asfaltarea străzilor. Printr-un proiect depus la AFIR Constanţa, în valoare de un milion de euro, se vor asfalta 11 străzi din localitate, în lungime totală de 7 km. Dar toate după ce vom introduce şi reţeaua de gaze, ca să nu mai umblăm la infrastructură”, ne-a spus Ştefan Paraschiv, adăugând că momentan se lucrează şi la o a treia etapă de asfaltare în care vor fi prinse alte străzi importante din localitate.

Modernizare la şcoală şi la Centrul social pentru bătrâni

Pentru viitorul mandat, pe plan social, primarul şi-a propus să aibă în atenţie bătrânii şi copiii. “Există deja un centru social, dar trebuie modernizat. În prezent, sunt şase oameni ai străzii de care administraţia comunală are grijă. Noi le oferim hrană şi confort atât cât de poate, dar printr-un proiect încercăm să modernizăm acest spaţiu pentru a avea putea oferi condiţii foarte bune în centru”, spune primarul. De asemenea, şcoala cu clasele I-IV, singura din localitate care mai necesită lucrări de modernizare, va trebui să intre într-un program de reabilitare. “S-au făcut câteva lucruri prin forţe proprii, dar încercăm să identificăm un proiect de finanţare cu fonduri europene”, ne-a declarat primarul. Iar până la finele acestui an va fi gata şi planul urbanistic general, proiect în valoare de 70.000 de euro. “Prin acest plan vor fi atrase intravilan 200 de hectare de teren”, ne-a precizat primarul.

Realizările pentru comunitate, criteriul pentru votul din 5 iunie

Votul din 5 iunie, care se va desfăşura într-un singur tur de scrutin, reprezintă o piatră de încercare pentru mulţi dintre candidaţi care vor trebui să fie destul de convingători în faţa electoratului. Potrivit primarului Ştefan Paraschiv, care va candida pentru un nou mandat, oamenii ar trebui să aleagă în funcţie de implicarea candidaţilor în comunitate. “ La votul de pe 5 iunie populaţia va trebui să discearnă şi să voteze pe cel care face sau a făcut ceva pentru localitate. Singura întrebare pe care trebuie să şi-o pună referitor la fiecare candidat este “Ce ai făcut?!”, spune Ştefan Paraschiv, primarul localităţii Cîmpineanca. (M. BRATU)


Comuna Cîmpineanca este situată pe albia râului Milcov la sud -vest de municipiul Focşani, la o depărtare de numai 4 Km de centrul oraşului reşedinţă de judeţ. Comuna se învecinează la sud-est cu municipiul Focşani, la nord-vest cu comuna Cîrligele, la vest cu comuna Vîrteşcoiu şi la nord-est cu oraşul Odobeşti. Localitatea de reşedinţă şi cele două sate aparţinătoare (Vîlcele şi Pietroasa) au o suprafaţă totală de 1957 ha şi o populaţie de 3.650 locuitori, a căror principală îndeletnicire o reprezintă viticultura. Mai multe detalii despre localitatea Cîmpineanca găsiţi pe site-ul primăriei, http://www.primariacampineanca.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.