Brand voice

Cătălin Toma, apărătorul viticultorilor vrânceni

Ziarul de Vrancea
22 apr 2016 2491 vizualizări
Primarul comunei Jariştea susţine de mai mulţi ani întocmirea unei strategii serioase de promovare a viticulturii vrâncene.A mers în Parlament pentru a apăra proiecte legislative în favoarea podgorenilor.I-a adus pe parlamentari printre viile din comună, să vadă, pe viu, realităţile.Susţine public transformarea viticulturii în prioritatea nr. 1 a Judeţului Vrancea



În lipsa unei strategii judeţene de promovare a ramurei economice de bază a acestui judeţ şi anume viticultura, prof. Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, Filiala Vrancea, a devenit prin luările de poziţie şi implicarea directă din ultimii ani, unul dintre cei mai vizibili susţinători ai acestei nobile profesiuni. Cu riscul de a deranja conducerea administraţiei judeţene, precupată mai mult de Festivalul Bachus, care a transformat Focşaniul într-un târg de provincie, primarul Toma a luat partea viticultorilor şi a avut intervenţii publice în sprijinul acestora: fie când modificările codului fiscal au pus noi biruri pe viticultori, fie când din cauza ignoranţei, proiectul de amenajare a staţiilor de rachete antigrindină stagna sau se mişca în ritmul melcului. Pe lângă consilierea de specialitate pe care a acordat-o viticultorilor din comuna pe care o conduce, primarul Toma a mers în Parlament pentru a susţine proiecte legislative în sprijinul viticultorilor şi a adus Comisia de Agricultură din Parlament, la Jariştea, printre vii, pentru a vedea, pe viu, problemele viticultorilor. ”Atâta timp cât viticultura este principala ramură economică din Vrancea, iar la nivelul administraţiei judeţene totul se rezumă la lozinci electorale cu proiecte pe hârtie şi drumurile din podgorii sunt pline de gropi, era normal să mă implic. Pe de o parte ca podgorean şi primar al unei comune de viticultori, iar pe de altă parte ca politician într-un judeţ unde viticultura oferă încă cele mai multe locuri de muncă”, ne-a spus primarul Cătălin Toma. 

”Viticultura trebuie să fie prioritatea nr. 1 în Vrancea”

Aşa cum spune de fiecare dată preşedintele Partidului Naţional Liberal, Filiala Vrancea, viticultura trebuie să fie prioritatea nr. 1 a administraţiei judeţene pentru că în Vrancea sunt cultivate peste 27 de mii de hectare cu viţă de vie, ceea ce înseamnă mai mult de 10% din suprafaţa României. Cu toate acestea, proiectele derulate de Consiliul Judeţean, dacă ne referim doar la aşa zisele drumuri ale vinului sau ale podgoriilor, nu sunt decât drumuri ale durerii, pe care podgorenii îşi rup maşinile şi utilajele agricole, ca să nu mai spunem despre imaginea pe care o lasă turiştilor care îndrăznesc să se aventureze pe aceste plaiuri. ”Faţă de administraţia judeţului care aşteaptă să vină toamna cu kurtos kalacs, mici, bere şi muzică în Piaţa Unirii la festivalul ruşinii, numit Bachus, pe care se cheltuie miliarde, adică mai mult decât pe investiţii în infrastructura rutieră din podgoriile vrâncene, eu şi echipa mea avem elaborată o strategie de dezvoltare şi promovare a viticulturii, pe care suntem pregătiţi să o punem în practică. Sunt podgorean, cunosc realităţiile viticultorilor, ştiu cum trebuie salvată viticultura din Vrancea şi care sunt soluţiile pentru a optimiza acest domeniu de activitate. În plus, nu locuiesc la hotel în Bucureşti, trăiesc în mijlocul podgorenilor, dar am mers personal în Parlament pentru a le apăra drepturile. În timpul anului nu mă gândesc pe cine să mai invit la mâncat mici cu bere toamna la festivalul din Focşani, ci încerc să-i ajut pe viticultori, să-i sprijin din punct de vedere juridic atunci când birurile îi copleşesc. Acesta este crezul meu şi în viaţa mea de toate zilele trăiesc la ţară în mijlocul oamenilor simpli cu probleme şi necazuri”, ne-a mai spus preşedintele Partidului Naţional Liberal, Filiala Vrancea. Tocmai pentru că trăieşte între viticultori şi nu este navetist la Bucureşti, Cătălin Toma este considerat apărătorul şi speranţa viticultorilor vrânceni.

(Advertorial)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.