Brand voice

VIDEO!!! Primării de top din Vrancea Primarul din Ţifeşti arată cum se cheltuiesc cu cap banii europeni

Ziarul de Vrancea
22 apr 2016 6283 vizualizări
Aflat la al patrulea mandat în fruntea Ţifeştiului, primarul Gabriel Postolache a asfaltat drumurile care trec prin localitate cu fonduri de la minister pentru că nu a găsit înţelegere la Consiliul Judeţean.Sala de sport de aproape un milion de dolari satisface necesităţile localităţii pentru activităţi sportive u pe viitor, se are în vedere construirea unei baze sportive cu teren de fotbal şi de tenis de camp

Comuna Ţifeşti este străbătură de două drumuri judeţene, motiv pentru care infrastructura rutieră a constituit dintotdeuna o prioritate pentru comună. Cei 29 de kilometri de drumuri judeţene care străbat comuna, lipsite de sprijinul Consiliului Judeţean, erau impracticabile. “Oamenii aşteptau cu nerăbdare asfaltarea acestor drumuri, mai ales cele două drumuri judeţene care străbat localitatea Ţifeşti pe o lungime de circa 29 de km. Acest sector de drum nu numai că era aproape impracticabil, dar nu a beneficiat de sprijinul autorităţii judeţene din diferite considerente”, spune primarul Gabriel Postolache. Soluţia pentru asfaltarea acestor drumuri a fost Guvernul. “S-a găsit rezolvare cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în aşa fel încat să se aloce sumele necesare în vederea modernizării acestui sector de drum. Odată cu el a fost modernizat şi 205 B, drum care face legătura între Boloteşti şi Satul Nou”, a ţinut să precizeze Postolache. Cat despre calitatea acestor lucrări, primarul este satisfăcut, pentru că după mai bine de cinci ani de la terminarea lucrărilor, drumurile se prezintă în continuare impecabil. “Lucrările sunt de bună calitate pentru că au trecut cinci ani de zile, aproape şase şi drumurile se prezintă foarte bine, ceea ce demonstrează că se pot face lucruri de calitate şi în Vrancea, în condiţiile în care monitorizezi cu atenţie şi ai un diriginte de şantier care ştie că are o obligaţie conform contractului. Se întamplă să se asfalteze o stradă şi după un an de zile trebuie să se intervină şi să se pună petice pentru că apar găuri în asfalt”, a exemplificat edilul Ţifeştiului.

Drumuri comunale şi de exploatare agricolă asfaltate

Nu mai puţin de opt km de drumuri de exploatare agricolă au fost asfaltate cu fonduri europene

În 2012, mai bine de 16 km de drumuri comunale au fost prinse într-un program naţional pentru dezvoltarea infrastructurii, dar schimbarea de regim politic din 2012 a lăsat acest proiect fără finanţare. Astfel că, administraţia comunală s-a orientat spre programele europene. Printr-un proiect al Grupului de Acţiune Locală, în care comuna Ţifeşti este membru,au fost asfaltate două uliţe din comună, iar concomitent, cu fonduri europene, au fost asfaltate 8,6 km de drumuri de exploatare agricolă. “Avem şi drumuri de exploatare care duc la suprafeţe mari de teren agricol, atat arabil cat şi cu plantaţii. S-a întamplat ca ordinea să nu fie cea firească. Oamenii se aşteptau să vadă în primul rand toate uliţele asfaltate după care să vadă drumurile de exploatare asfaltate. Am reuşit aproape concomitent să asfaltăm două uliţe şi vreo 8,6 km de drumuri de exploatare”, a spus primarul. Valoarea investiţiei pentru asfaltarea drumurilor de exploatare s-a ridicat la circa un million de euro, iar 200.000 de euro au costat drumurile de interes local, toate fiind asfaltate în circa un an de zile. Cele trei drumuri de exploatare ajung în trei zone care au şi obiective foarte importante în zonă. Unul ajunge la casa de apă, iar altul face o centură ocolitoare a Ţifeştiului, ajutand la decongestionarea traficului în localitate. Cele două uliţe asfaltate conduc către două biserici din localitate. “Ţinand cont că localitatea are o suprafaţă de 1860 ha de viţă de vie comasate pe anumite suprafeţe unde accesul era destul de greoi, mai ales pe timp de ploi, am considerat că este necesară asfaltarea celor trei drumuri de exploatare care au în totalitate lungimea de 8,6 km”, precizează primarul.

Peste 20 de km de drumuri comunale aşteaptă asfaltarea

Peste 20 de kilometri de drumuri comunale aşteaptă să fie asfaltate pe viitor.

Primarul spune că 16 km vor fi asfaltaţi în 2017. “Avem încă vreo 22 de km de uliţe care aşteaptă asfaltarea. În program pentru 2017 avem 16 km de uliţe de asfaltat şi demararea programului de canalizare. Asfaltarea este posibilă înaintea canalizării pentru că s-a reuşit de comun acord cu consultantul să se facă canalizare în oglindă, pe cele două margini ale drumului, astfel încat asfaltul stradal să nu fie afectat”, spune primarul. Drumurile, în majoritatea lor, sunt mărginite de şanţuri betonate. Chiar şi aşa, au rămas anumite sectoare unde şanţurile sunt din rigole de pămant. Pe viitor se speră să fie betonate.
Sala de sport de la Bătineşti a fost ridicată cu un milion de dolari
În 2011, în satul Bătineşti, s-a dat în folosinţă o sală de sport care a costat circa un milion de dolari. “Am găsit înţelegere la Ministerul Dezvoltării, pentru că această comunitate avea nevoie de o sală de sport în care să se desfăşoare activităţile competiţionale”, spune Postolache. Sala cu 150 de locuri în gradene şi cu o capacitate totală de 1.000 de persoane justifică această investiţie pentru că aici au avut loc competiţii la care au participat 11 judeţe din ţară, inclusiv Academia Hagi, care a jucat în sala de la Bătineşti. “Activitatea este multiplă şi satisface atat pe acei care vin din afară, cat mai ales pe noi, care o folosim în permanenţă”, a precizat Gabriel Postolache. Pe viitor, la Ţifeşti se are în vedere construca unei baze sportive în centrul localităţii cu teren de fotbal şi teren de tenis de camp. (Maria BRATU)

Comună de viticultori din tată în fiu, Ţifeştiul este aşezat la poalele dealului Măgura Odobeştiului, la graniţa cu Câmpia Râmnicului. Localitatea este udată pe o parte de râul Putna, iar pe partea celaltă de malul drept al râului Şuşiţa. Ţifeştiul este străbătut de şoseaua judeţeană DJ205E, care o leagă spre nord-vest de Vidra, Vizantea-Livezi şi Câmpuri, şi spre sud-vest de Garoafa (unde se termină în DN2). Acest drum, imposibil de parcurs în anii din urmă, a fost reabilitat cu mari eforturi şi după îndelungi insistenţe. Comuna Ţifeşti este formată din satele Clipiceşti, Vităneşti, Sîrbi, Ţifeşti, Oleşeşti, Bătineşti, Igeşti şi Pătrăşcani. Populaţia comunei este de circa 5.200 locuitori, care se ocupă în special cu agricultura. Se pare că prima atestare documetară a Ţifeştiului este un înscris din 25 iulie 1638, când boieroaica Marica vinde partea sa de vie egumentului Partenie în dealul Ţifeştiului. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul:www.primariatifestivn.ro. 


 

 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.