Brand voice

Cătălin Toma : ”Din cauza incompetentei, Vrancea curată a ajuns Vrancea murdară”

Ziarul de Vrancea
13 mar 2016 4691 vizualizări
Prof. Cătălin Toma, primarul Comunei Jaristea si presedintele Partidului National Liberal Vrancea, trece în revistă proiectul ”Vrancea curată” - bombă cu ceas pentru sănătatea populatiei, situatia dezastruoasă de la Spitalul Judetean de Urgentă ”Sf. Pantelimon” din Focsani, haosul din Primăria Focsani si Consiliul Judetean, vinovati în opinia profesorului Toma, de distrugerea platformei industriale a municipiului si de esecul unor proiecte din fonduri europene, cum ar fi cel al reabilitării Pietei Unirii, al managementului integrat al deseurilor si al modernizării Crângului Petresti.

Reporter: Să începem cu un proiect care riscă să devină o bombă ecologică, asa numitul ”Vrancea curată”, care până la urmă a aruncat preturile serviciilor de salubrizare în aer si otrăveste pânza freatică.

Cătălin Toma: Proiectul ”Vrancea curată” a devenit din cauza incompetentei, proiectul pe care toată lumea îl numeste ”Vrancea  murdară”. Chiar si cei din ministere când vorbesc despre Vrancea si baronii locali, numesc proiectul ”Vrancea murdară”. Este un esec al actualei conduceri a Consiliului Judetean Vrancea, care a cheltuit din banii vrâncenilor peste 10 milioane de euro ca munti de deseuri menajere să zacă pe cursurile de apă în aceste zile. Prost gândit de la început, proiectul s-a dovedit o catastrofă ecologică, iar depozitul central de la Haret a fost închis de Garda de Mediu. Din cauza Consiliul Judetean Vrancea, preturile serviciilor de salubrizare au crescut în toate localitătile din judet deoarece suntem obligati să transportăm deseurile menajere la depozitele din alte judete. Vrâncenii trebuie să stie că plătesc mai mult la salubrizare din cauza celor care astăzi conduc judetul. Conform datelor oficiale publicate de Consiliul Judetean Vrancea, pentru acest proiect nefunctional s-au cheltuit 43 de milioane de euro. Oricine poate intra pe site-ul www.vranceacurata.ro să vadă cum se laudă stăpânii judetului, iar în realitate proiectul este un esec. Un esec pe care l-am plătit din banii nostri si pentru care vom plăti în fiecare lună întrucât, încet-încet, mult trâmbitatul proiect s-a transformat asa cum spuneam într-o bombă ecologică, rezidurile vor ajunge în pânza freatică si vor contamina sănătatea populatiei. Pe ei nu-i interesează pentru că roznovanii judetului beau numai apă minerală ”Evian”. Cetătenii necajiti, care lucrează 8-10 ore pe zi pe un salariu minim pe economie beau apă de la robinet.

 

Reporter: Toată lumea stie că la Spitalul Judetean de Urgentă ”Sf. Pantelimon” din  Focsani se vine cu medicamente de acasă. Nu mai vorbim despre starea de spirit din spital si conditiile pe care le oferă pacientilor. Cu toate acestea, datoriile se acumulează, însă calitatea conditiilor lasă de dorit. Pe de altă parte a scris presa din toată tara că baronul local si-a pus omul de casă, condamnat pentru instigare la  furtul conservelor sinistratilor în 2005, manager la spital. Ce s-ar putea face pentru ca această unitate medicală să iasă din situatia ingrată în care se găseste? De ce s-a ajuns aici?

   

Cătălin Toma:Tocmai ati spus Dvs că baronul local a pus un condamnat cu suspendare pentru instigare la furtul conservelor sinistratilor, manager peste cea mai mare unitate spitalicească din sudul Moldovei. Spitalul Judetean de Urgentă ”Sf. Pantelimon” din  Focsani trebuie scos din bratele intereselor partidelor politice care îl căpusească de 26 de ani. Atâta timp cât partidele vor tine spitalul în sfera intereselor proprii si managementul spitalului va fi dictat de partide, Spitalul din Focsani va rămâne o rusine pentru administratia judetului Vrancea. Acesta trebuia până acum modernizat pe fonduri europene ca atâtea spitale din România, dar nu a existat interes din partea administratiei judetene. Putea fi preluat de Consiliul Judetean nu lăsat o ruină care se degradează de la o zi la alta. Nu este posibil să vină oamenii necăjiti la spital si să facă naveta peste drum la farmacii să-si cumpere medicamente! Unde ati mai văzut in lumea civilizată ca în jurul unui spital de talia celui din Focsani să se deschidă o puzderie de farmacii? Nu vi se pare ceva ciudat acest aspect, să care pacientii în pijamale medicamente cu punga de la farmaciile de peste drum? Aceasta în timp ce Spitalul Judetean a ajuns o groapă fără fund în care se pompează bani de la buget, de unde se sifonează prin firme transpartinice. Pentru a pune ordine în Spitalul Judetean trebuie să intre Directia Natională Anticoruptie, asa cum a intrat la Primăria Focsani.

 

Reporter: Vorbeam mai devreme de Municipiul Focsani. Este resedinta judetului, dar pentru o persoană din exterior care ar ajunge în municipiu, nu cred că i-ar spune mare lucru. Totul este construit haotic, orasul pare un bazar turcesc, mai vin si bâlciurile prin Piata Unirii, nu credeti că Primăria ar fi obligată să gândească o dezvoltare echilibrată a orasului să nu mai avem zone cu locuinte lacustre ca în Sud ?

 

Cătălin Toma:De 16 ani, Primăria Focsani luptă împotriva cetătenilor! Se tot caută vinovati pentru distrugerea morală a Focsaniului. După părerea mea vinovatii trebuie căutati la Primărie si în Consiliul Judetean. Nu este posibil ca acest oras capitală de judet să fie desfigurat în asemenea hal si cei din Primărie si Consiliul Judetean să ridice din umeri. Nu poti acorda autorizatii unor cetăteni de bună credintă pentru a construi case în zone unde se intră cu barca. Când plouă Focsaniul parcă este o deltă, un oras sinistrat în care dinspre Câmpineanca nu mai poti intra. Ce să mai spunem despre străzile din zona Laminorului sau cartierul Mândresti! Cei de la APIA si Directia Agricolă vor fi în curând dotati cu cizme pescăresti! Stim să le cerem cetătenilor impozite si taxe, când plouă acesti oameni sunt sinistrati într-un oras unde se aruncă miliarde pe festivaluri expirate! Ce să mai spunem despre Piata Unirii care a fost chipurile modernizată pe fonduri europene, dar s-au utilizat materialele cele mai ieftine cu preturile cele mai mari, iar Primăria Focsani risipeste anual milioane de lei ca să le înlocuiască? Tocmai am urmărit derulat proiectul cu marile tunuri din Vrancea, disponibil si pe www.romaniacurata.ro , unde avem o radiografie a coruptiei din ultimii 26 de ani.Primăria Focsani este după părerea mea locul unde s-au luat foarte multe decizii gresite pe care le plătesc cetătenii prin impozite si taxe. În loc să amenajăm parcuri si locuri de joacă pentru copii, plătim erorile politicienilor care au pus mâna pe Primăria Focsani.

 

Mahalaua s-a mutat în centrul municipiului?

 

S-a luat vreo măsură pentru atragerea investitorilor în Focsani? Ati auzit Dvs că Primăria a initiat vreun parteneriat serios cu vreun fond de investitii pentru a atrage capital sau firme mari în Focsani? Nu vedeti cum fug firmele din Vrancea? Toată lumea stie, am fost de curând invitat la Parlament si pe holurile acestuia toti vorbeau despre sărăcia în care a ajuns acest judet condus dictatorial de 16 ani de o echipă care se poate lăuda cu performanta că a reusit să trimită în exil un sfert din populatia judetului. Să nu uite bătrânii rămasi acasă, elevii si studenti atunci când vor vota: sunt singuri pentru că politicile publice patronate de Consiliul Judetean au fost gândite doar pentru interesele clasei politice, niciodata pentru cetătenii Judetului Vrancea!

 

Reporter: Multumim!

 

(Advertorial)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.