Brand voice

Prospecţiuni vă răspunde la întrebări

Ziarul de Vrancea
28 oct 2015 1870 vizualizări
Deoarece localnicii din Vrancea şi Bacău doresc să afle detalii despre lucrările de achiziţie a datelor geofizice derulate de echipa Prospecţiuni în zonă, reprezentanţii companiei au trimis la redacţie o serie de răspunsuri pentru întrebările cel mai des întalnite. Dacă doriţi să aflaţi şi alte informaţii despre proiect, puteţi contacta echipa Prospecţiuni la numărul de telefon 0731 320 900 sau la adresa ech16@prospectiuni.com.

1.    Ce căutaţi în această zonă şi pentru cat timp?
Hunt Oil Company of Romania, în parteneriat cu OMV Petrom, a demarat în această toamnă un proiect de explorare a hidrocarburilor convenţionale (petrol şi gaze naturale) alături de S.C. Prospecţiuni S.A., furnizor de servicii de achiziţie a datelor geofizice cu 65 de ani de experienţă. Lucrările sunt programate sa înceapă în luna noiembrie şi vor dura aproximativ 4 luni. Activitatea din această etapă a explorării poate fi explicată cel mai bine ca fiind o “ecografie a pămantului”, o imagine a structurii interioare a solului, fără a avea efecte negative asupra comunităţii. La finalizarea operaţiunilor, echipa noastră se va asigura că terenurile din perimetrul proiectului răman în acelaşi stadiu ca la începutul lucrărilor.

 
2   Aveţi toate aprobările necesare pentru a desfăşura aceste lucrări?

 
Desigur. Compania Prospecţiuni operează în conformitate cu cerinţele legale impuse de statul roman şi a fost autorizată de ANRM (Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale) în vederea furnizării serviciilor de achiziţie a datelor geofizice. S-au obţinut permisele şi aprobările de la Ministerul Mediului, de la autorităţi guvernamentale şi de la furnizori de utilităţi şi infrastructură. Prospecţiuni a notificat toate autorităţile locale cu privire la lucrările sale.

 
3   Cum intraţi pe terenurile private?


Reprezentanţii Prospecţiuni accesează terenurile private în conformitate cu reglementările legale. După identificarea proprietăţilor care vor fi accesate în vederea desfăşurării măsuratorilor de suprafaţă, echipele Prospecţiuni vor identifica şi contacta toţi utilizatorii de terenuri. Cu toate acestea, întampinăm şi anumite greutăţi caracteristice acestei activităţi, care provin din dificultatea de identificare şi contactare a utilizatorilor de terenuri. Sunt şi cazuri în care nu există baze de date complete şi actualizate, nu există hărţi însoţitoare ale acestora etc. Interesul nostru este să avem o colaborare cat mai bună cu utilizatorii de terenuri şi ne străduim să evitam orice fel de situaţii neplăcute.

 
4  Cat este de sigură activitatea de prospectare?

 
Conform standardelor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, activitatea companiei Prospecţiuni are un impact nesemnificativ asupra mediului.Folosind cele mai sigure tehnici de lucru şi echipamente de ultimă generaţie, compania Prospecţiuni explorează bogăţiile naturale ale ţării de peste 65 de ani.

 
Masurătorile de suprafaţă reprezintă:
• O „ecografie a pămantului”, nedestructivă;
• O accesare temporară, lăsand terenurile în starea lor iniţială;
• O activitate care nu afectează apa, aerul, fertilitatea solului sau locuinţele. Agenţia pentru Protecţia Mediului a încadrat activitatea noastră (achiziţia datelor geofizice) ca avand un impact nesemnificativ asupra mediului.

 
5   Ce daune produce activitatea de prospectare? Cum se compensează aceste daune?

 
Acest tip de activitate poate cauza doar eventuale daune agricole temporare, provocate de accesul echipamentului sau al angajaţilor companiei pe teren, pe suprafeţe restranse. Indiferent de natura acestora, vor fi remediate sau compensate în cel mai scurt timp. Suma compensată este înregistrată într-un proces verbal, în urma unui calcul care include suprafaţa, tipul de cultură, preţul şi producţia la hectar.


6    Putem afla rezultatul acestui proiect de prospectare?

 
Explorarea presupune mai multe etape, dintre care achiziţia datelor geofizice (obiectul activităţii Prospecţiuni în judeţele Vrancea şi Bacău) este doar primul pas. Activitatea de achiziţie a datelor geofizice nu presupune descoperirea de zăcăminte, ci realizarea unei “ecografii a pămantului”, prin intermediul căreia se identifică structura geologică a subsolului. Ulterior, datele brute culese de echipele noastre sunt trimise clientului, care urmează să le proceseze şi să le interpreteze.

 
Nu în ultimul rand, dorim să vă asigurăm că suntem permanent preocupaţi de buna informare şi comunicare cu localnicii din toate zonele în care lucrăm. De-a lungul timpului, echipele noastre revin în aceeaşi zonă pentru o aprofundare şi corelare a datelor geofizice obţinute anterior sau pentru aplicarea unor tehnologii mai avansate. Interacţiunea cu localnicii are ca rezultat stabilirea şi menţinerea relaţiilor pe termen lung, motiv pentru care depunem toate eforturile necesare pentru a consolida o astfel de relaţie de încredere cu toate comunităţile locale.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.