Brand voice

Noi prospecţiuni geofizice în judeţul Vrancea

Ziarul de Vrancea
11 aug 2015 2309 vizualizări
Hunt Oil Company of Romania va demara din toamnă un nou proiect de explorare a hidrocarburilor convenţionale (petrol şi gaze naturale) alături de Prospecţiuni, furnizor de servicii de achiziţie a datelor geofizice cu 65 de ani de experienţă.

Cand  demarează proiectul şi-n ce zone se derulează?

Lucrările sunt programate să înceapă în luna noiembrie a acestui an şi vor dura aproximativ 4 luni.Cu toate acestea, cele două companii se află deja în judeţul Vrancea pentru a asigura paşii premergători proiectului. Autorităţile locale au fost informate, iar reprezentanţii Prospecţiuni vor continua să viziteze toate comuniăţile din aria proiectului pentru a oferi localnicilor mai multe detalii.Activităţile se vor derula într-o zonă din judeţ aprobată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), respectiv Urecheşti, Huruieşti, Sascut, Tătărăşti, Rugineşti, Adjud, Homocea şi Corbiţa. 
Important de precizat!!!Acest proiect nu are ca obiectiv achiziţia datelor geofizice pentru identificarea gazelor de şist, ci pentru hidrocarburi convenţionale.


Beneficii şi garanţii aduse comuniăţii vrancene

 
Printre beneficiile aduse comuniăţii vrancene în timpul proiectului, pot fi amintite chiriile aferente spaţiilor de cazare ale membrilor echipei, precum şi cheltuielile personale ale acestora pe parcursul lucrarilor, care se vor reflecta în economia locală.Activitatea din această etapă a explorării poate fi explicată cel mai bine ca fiind o “ecografie a pămantului”, o imagine a structurii interioare a solului, fără a avea efecte negative asupra comunităţii.
Prospecţiuni lucrează în baza unui angajament solid de menţinere a siguranţei şi sănătăţii angajaţilor săi şi a comunităţii în care lucrează. Reprezentanţii companiei asigură vrancenii că proiectul nu va afecta mediul, fertilitatea terenurilor, drumurile sau casele localnicilor, iar orice pagubă produsă culturilor agricole va fi temporară şi compensată.


Mai mult decat atat, Agenţia pentru Protecţia Mediului a încadrat achiziţia de date geofizice ca avand un impact nesemnificativ asupra mediului, iar lucrările se vor putea derula în parallel cu cele agricole.

 
În funcţie de tipul solului, se vor folosi două metode clasice de achiziţie a datelor geofizice, practicate cu succes în Romania de peste 65 de ani.Utilizand tehnologii moderne şi echipamente de ultimă generaţie, specialiştii Prospecţiuni vor genera în subsol undele elastic necesare realizării “ecografiei pămantului”.

 
Echipa Prospecţiuni a început contactarea utilizatorilor terenurilor pe care vor fi instalate echipamentele şi materialele. Aceştia vor primi informaţii detaliate referitoare la lucrările care se vor deşfasura pe terenul lor şi vor discuta despre compensaţiile oferite. Echipamente precum cabluri şi senzori vor fi instalate pentru maxim 6-10 zile în zonă şi pot fi folosite exclusiv pentru achiziţia datelor geofizice.

Contact permanent pentru  întrebări sau nelămuriri

 
Dacă aveţi întrebări sau nelămuriri cu privire la acest proiect, puteţi apela numărul de telefon 0731 320 900 pentru a discuta cu unul din reprezentanţii Prospecţiuni din zonă. De asemenea, îi puteţi contacta şi la adresa: ech16@prospectiuni.com.

 

 


Vrancea, 12 august 2015


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.