Auto

Advertorial: Maşina Hyundai care merge cu hidrogen - un succes

Aurelian Ivan
26 iun 2012 4789 vizualizări
Modelul electric Hyundai ix35 cu celule de higrogen a fost testat în Europa în cadrul Zero Rally, cursă care a avut loc pe Autostrada Verde, cel mai lung drum “eco” din lume u Hyundai ix35 FCEV prezintă o autonomie de 525 km şi emite numai apă

Vrancenii îşi pot cumpăra o maşină de înaltă clasă care nu poluează. Hyundai a validat performanţele SUV-ului cu celule de hidrogen, ix35 FCEV, participand la cursa autovehiculelor cu emisii reduse, Zero Rally, desfăşurată în Suedia şi Norvegia. Condus de o echipă de reprezentanţi Hyundai şi jurnalişti, autovehiculul a parcurs proba de 314 km a raliului şi a obţinut locul al patrulea în clasa hidrogen, devansand mai mulţi producători de autovehicule electrice de serie, incluzand autovehicule hibride şi autovehicule care utilizează biocombustibil. “Hyundai şi-a luat angajamentul de a explora o serie de soluţii alternative în materie de energie şi în centrul acestei filosofii se află cercetarea şi dezvoltarea autovehiculelor propulsate prin celulele de hidrogen. Participarea de succes în cadrul Zero Rally oferă dovezi suplimentare pentru performanţa Hyundai ix35 FCEV şi, mai mult, demonstrează viabilitatea hidrogenului ca alternativă a motoarelor cu ardere internă în Europa şi în lumea întreaga” , a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President şi COO al Hyundai Motor Europe.

Hidrogenul, “combustibilul viitorului”

Zero Rally este o competiţie anuală care reuneşte autovehicule cu emisii zero şi emisii reduse. A ajuns acum la a patra ediţie. Cei 314 km ai probei de raliu din 2012 au fost parcurşi pe Autostrada Verde, cel mai lung drum “eco” din lume, care se întinde între Sundsvall, Suedia şi Trondheim, Norvegia. “Hyundai realizează paşi importanţi în asigurarea unui viitor sustenabil industriei. Testele ulterioare pe drumurile din Europa vor aduce succesul implementării ix35 FCEV mai aproape de realitate, iar sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării infrastructurii va spori gradul de preluare şi de integrare a hidrogenului drept «combustibilul viitorului»”, a adaugat Allan Rushforth. Datorită celor două rezervoare de hidrogen care au o capacitate totală de 5.64 kg, asigurand o autonomie de 525 km, noul Hyundai ix35 FCEV nu a necesitat alimentare şi, pe parcursul cursei, a emis numai apă pură. ix35 FCEV este echipat cu o celulă de stocare de 100kW şi poate atinge viteza maximă de 160 km/h. ix35 FCEV are la bază premiatul model SUV compact ix35 – un autovehicul proiectat, dezvoltat şi produs la centrul tehnic Hyundai din Europa, special pentru clienţii europeni. Furnizorul oficial al hidrogenului pentru Zero Rally este H2 Logic, alături de care Hyundai a semnat un memorandum în luna mai 2011, pentru a promova utilizarea electricităţii în transport, bazate pe hidrogen şi pe celulele de hidrogen, în Danemarca şi Norvegia. În noiembrie 2011, Hyundai s-a alăturat mişcării H2 Scandinavia, prezentand în cadrul parteneriatului cu H2 Logic prima staţie de hidrogen din Oslo, Norvegia. Obiectivul proiectului H2 Scandinavia este acela de a spori notorietatea tehnologiei celulei de hidrogen şi dezvoltarea infrastructurii care va permite comercializarea vehiculelor de acest tip. (Aurelian IVAN)

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în Romania din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţională 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat şi din cea a autovehiculelor comerciale uşoare. Fondată în 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începand din anul 2007. Showroom-ul Hyundai Focsani este situat pe Calea Moldovei nr. 31.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.