Advertorial

Sfaturi financiare care nu se învechesc – învață cum să-ți menții banii în siguranță!

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 2136 vizualizări

Situația financiară este un aspect al vieții care ne preocupă zilnic. Lipsa lor ne creează temeri. Le fel se întâmplă și atunci când câștigăm destul de bine. Cum și de ce se întâmplă acest lucru? 

Pentru că nu știm niciodată cum să procedăm corect cu banii noștri. De aceea trebuie să învățăm să ne gestionăm în mod corespunzător finanțele. Iată o serie de sfaturi legate de bani, care nu se învechesc niciodată!

Gândește-ți viitorul financiar încă din prezent!

În România, 16, 1% dintre viitorii pensionari riscă să fie săraci la bătrânețe. Oamenii nu se gândesc la viitor și nu au plan de economisire pentru perioada în care nu vor mai munci. De exemplu, în țările Uniunii Europene, în unele state, peste 50% din reprezentanții forței active nu au plan pentru vârsta pensionarii (54% în Franțași 53% în Polonia). Alocă lunar până la 20% din câștigul tău unei pensii private sau ca o sumă ceva fi depozitată într-un cont de economii pe termen lung.

Creează-ți un fond special, exclusiv pentru urgențe!

Situațiile neprevăzute ne obligă să luăm în calcul crearea unui fond special pentru urgențe. Vei avea întotdeauna nevoie de bani, dar nu de fiecare dată este necesar să-i folosești pe cei din acest fond. Îl poți considera alternativa unui credit urgent online (pe care îl poți accesa tot în caz de situații neașteptate). Unul dintre avantajele accesării unui împrumut este obținerea unui punctaj pozitiv la istoricul de credit. Așadar, poți alterna aceste modalități financiare de asigurare în caz de probleme cu banii.

Economisește săptămânal!

Recomandat este să înveți să faci economii în fiecare săptămână. La finalul acesteia trebuie să aloci o sumă în depozitul de economii. 60% dintre români nu fac economii de niciunfel, în timp ce 13% reușesc să economisească lunar. Ideal ar fi să economisești în fiecare săptămână între 3% și 5% din câștigul tău lunar. Încazul în care nu accepți ideea de procente, atunci propune-ți o sumă fixă. Nu uita că bunăstarea financiară nu se bazează pe cât câștigi, ci pe cât reușești să economisești.

Câștigă la tinerețe pentru a te bucura de o bătrânețe liniștită!

Atunci când ești tânăr, sunt mai mari șansele de a susține un ritm de muncă ridicat. Îți vei permite să muncești mai mult, tocmai pentru a te bucura la bătrânețe (când organismul nu mai este atât de puternic). 44% dintre locuitori ițărilor din Uniunea Europeană se confruntă cu problema sărăciei la bătrânețe. Cauza este una simplă: menținerea aceluiași serviciu și prestare aaceluiași număr de ore de muncă. Așa că, muncește ore suplimentare și în timpul liber.

Dacă nu te descurci cu banii, atunci cheltuie mai puțin și câștigă mai mult!

Oamenii nu își permit cheltuieli neașteptate. Acest lucru se datorează lipsei banilor. De aceea, atunci când nu ai stabilitate financiară trebuie să faci două lucruri: cheltui mai puțin și câștigi mai mult. Timpul liber poate fi transformat în bani. Reducerea cheltuielilor este posibilă prin adoptarea unor măsuri planificate.

Nu uita că banii nu îți aduc fericirea, dar reușesc să fac mult mai suportabilă nefericirea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.