Advertorial

Reguli de „bună purtare” cu frigiderul, pentru o utilizare eficientă și economică a acestuia

Ziarul de Vrancea
29 nov 2019 5505 vizualizări

Dacă ești un om care își petrece fie și puțin timp în bucătărie, cu siguranță au existat momente în care ai remarcat că frigiderul tău nu răcește suficient, mai ales vara. Asta pentru că abia atunci când ne lovim de caniculă resimțim din plin felul în care funcționează acest aparat electrio-casnic absolut indispensabil în viața noastră. Probabil unul din puținelea parate din casă care stă non-stop conectat la priză, 365 de zile pe an.

De altfel, o estimarea făcută de specialiști arată că frigiderele consumă între 18 și 30 la sută din totalul facturii lunare de energie electrică. De aceea, e importantă funcționarea impecabilă a frigiderului, pentru o economie de curent electric consistentă. Dacă ții cont de câteva aspecte, vei putea, cu puțin mai multă disciplină, să prelungești viața frigiderului tău și, totodată, să economisești la factura electrică.

Link oferte frigidere Arctic

 1. Schimbă-ți frigiderul odată la câțiva ani!

Primul lucru de care trebuie să ții cont este vârsta frigiderului. Nu este totuna un frigider nou ca unul uzat. Când frigiderele depășesc 10 ani de viață, randamentul lor scade semnificativ și consumă mult mai mult pentru a răci la fel de bine ca unul nou.

Frigider Arctic - oferte (LINK)

2. Nu deschide de nenumărate ori ușa frigiderului!

Nu există un truc mai simplu decât ăsta: deschide frigiderul doar când știi ce ai de luat din el și ține-l câ tmai puțin timp deschis. Pentru asta, însă, trebuie să-ți organizezi foarte bine alimentele în interior, pentru a fi accesibile într-o clipită atunci când deschizi ușa frigiderului. Astfel, eviți transferul de căldură de la exterior la interior și menții o temperatură adecvată înăuntru. Așadar, economisești curent electric.

3. Reglează termostatul!

Temperatura optimă la interior trebuie să fie de 2-3 grade pentru frigider și minus 15-minus 17 pentru congelator. Totuși, uneori termostatele mai dau rateuri, mai ales după câțiva ani de funcționare, așa că verifică din când în când temperatura din frigider cu un termometru.

Frigider Arctic -oferte (LINK)

4. Umple frigiderul!

Știai că un frigider plin consumă mai puțin decât un frigider gol? Așadar, umple frigiderul, dar nu până la refuz. E important să existe suficient spațiu între alimente pentru ca aerul să poată circula.

5. Dezgheață alimentele congelate în frigider!

Dacă scoți alimente de la congelator, e mai bine să le lași să se dezghețe în frigider, nu afară. Astfel, folosești alimentul congelat drept sursă de frig. E adevărat, durează mai mult descongelarea, așa că va trebui să o faci din timp.

6. Lasă alimentele să se răcească înainte de a le introduce în frigider!

Înainte să bagi mâncarea gătită în frigider, las-o să se răcească la temperatura camerei. Altfel, obligi frigiderul să muncească suplimentar pentru a recupera diferența de temperatură.

Frigider Arctic - oferte: LINK

7. Curăță și spală în mod regulat frigiderul!

Este fundamental ca frigiderul să fie mereu curat. Astfel, eviți gheața formată la interior, care funcționează ca izolator, ceea ce se traduce în mai mult de furcă pentru frigider, care încearcă să mențină o temperatură constantă. Asigură-te, totodată, că ușa frigiderului se închide perfect ermetic, pentru a nu suferi pierderi de temperatură. Cea mai simplă metodă este să introduci o foaie de hârtie între ușă și frigider la închidere. Dacă aceasta va cădea sau o vei putea scoate cu ușurință, chiar și cu ușa închisă, e timpul să iei măsuri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.